28 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 20:19

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Onderbezetting bij Immigratie leidt tot urenlange wachtrijen bij luchthaven Curaçao

- Advertentie -

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD- Een enorme onderbezetting leidde op vrijdagmiddag tot enorme frustratie bij vertrekkende passagiers, die in vele gevallen tot wel drie uur lang in de rij stonden om de balies van de immigratie voorbij te komen.

Terwijl er al een enorme congestie was door een groot aantal vliegtuigen dat op hetzelfde moment zou vertrekken, leidde de onderbezetting tot onafzienbare rijen na de incheckbalies.

Passagiers die net hadden ingecheckt sloten vol ongeloof aan achter in de rij die op sommige momenten twee tot drie rijen in beslag nam over de hele lengte van de vertrekhal.

- Advertentie -

Verschillende maatschappijen, waaronder de KLM, Tui en Avianca, vertrokken meer dan een uur te laat door de enorme rijen. Sommige passagiers voor met name KLM en Tui kwamen pas na 3 uur te hebben gestaan in de rij, bij de gate aan.

CAP

Personeel van Curaçao Airport Partners (CAP) probeerde de enorme stroom aan passagiers nog wel in goede banen te leiden, maar kon de toestroom op een gegeven moment niet meer aan. Dit leidde tot behoorlijke frustratie onder de passagiers. Ook passagiers op weg naar Bonaire met onder meer Divi Divi en EZ Air stonden uren in de rij, voordat zij eindelijk in de vertrekhal aankwamen.

De situatie ter plekke, met honderden mensen die dicht tegen elkaar aanstonden, was ook vanuit het oogpunt van de Covid-preventie te omschrijven als weinig optimaal.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

10 reacties

 1. Wachten wachten wachten, heeft niets met covid te doen of met “onderbezetting” het komt door all chiefs and no Indians.
  In de diensten zitten veel F&F en die zijn “te goed” voor de werkvloer.
  Begin eens met die er uit te gooien en voor elke 2 die je er uit gooi huur je er een voor de werkvloer.

 2. De immigratiedienst op Hato functioneert al jarenlang zwaar onder de maat. Niet klantgericht en totaal geen oog voor de lange wachttijden bij aankomst en vertrek.

 3. Ik dacht dat Pik 300 F&F heeft aangetrokken .
  Het is dweilen met de kraan open .
  Pero ja nos mes por .
  O ja die staan alleen op de loonlijst .

 4. Is niet de eerste keer maar een gevolg van veel vluchten rond dezelfde tijd en dan geen extra personeel inplannen.

  Vooral erg voor gezinnen met kleine kinderen.

 5. Blijkbaar kan het dus nòg erger dan het ‘normaal’ al gaat? Normaal heb je al het idee, dat je in een strafkamp terecht bent aangekomen. Wat trouwens helaas op vele plekken op Curacao geldt : wachten, wachten, wachten.
  Lang leve covid 19 ………….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnissen | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -