33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

PBC | Onderbezetting bij Immigratie leidt tot urenlange wachtrijen bij luchthaven Curaçao

HomeNieuwsGezondheidPBC | Onderbezetting bij Immigratie leidt tot urenlange wachtrijen bij luchthaven Curaçao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD- Een enorme onderbezetting leidde op vrijdagmiddag tot enorme frustratie bij vertrekkende passagiers, die in vele gevallen tot wel drie uur lang in de rij stonden om de balies van de immigratie voorbij te komen.

Terwijl er al een enorme congestie was door een groot aantal vliegtuigen dat op hetzelfde moment zou vertrekken, leidde de onderbezetting tot onafzienbare rijen na de incheckbalies.

Passagiers die net hadden ingecheckt sloten vol ongeloof aan achter in de rij die op sommige momenten twee tot drie rijen in beslag nam over de hele lengte van de vertrekhal.

Verschillende maatschappijen, waaronder de KLM, Tui en Avianca, vertrokken meer dan een uur te laat door de enorme rijen. Sommige passagiers voor met name KLM en Tui kwamen pas na 3 uur te hebben gestaan in de rij, bij de gate aan.

CAP

Personeel van Curaçao Airport Partners (CAP) probeerde de enorme stroom aan passagiers nog wel in goede banen te leiden, maar kon de toestroom op een gegeven moment niet meer aan. Dit leidde tot behoorlijke frustratie onder de passagiers. Ook passagiers op weg naar Bonaire met onder meer Divi Divi en EZ Air stonden uren in de rij, voordat zij eindelijk in de vertrekhal aankwamen.

De situatie ter plekke, met honderden mensen die dicht tegen elkaar aanstonden, was ook vanuit het oogpunt van de Covid-preventie te omschrijven als weinig optimaal.

Bron: Persbureau Curacao

10 reacties

 1. Wachten wachten wachten, heeft niets met covid te doen of met “onderbezetting” het komt door all chiefs and no Indians.
  In de diensten zitten veel F&F en die zijn “te goed” voor de werkvloer.
  Begin eens met die er uit te gooien en voor elke 2 die je er uit gooi huur je er een voor de werkvloer.

 2. De immigratiedienst op Hato functioneert al jarenlang zwaar onder de maat. Niet klantgericht en totaal geen oog voor de lange wachttijden bij aankomst en vertrek.

 3. Ik dacht dat Pik 300 F&F heeft aangetrokken .
  Het is dweilen met de kraan open .
  Pero ja nos mes por .
  O ja die staan alleen op de loonlijst .

 4. Is niet de eerste keer maar een gevolg van veel vluchten rond dezelfde tijd en dan geen extra personeel inplannen.

  Vooral erg voor gezinnen met kleine kinderen.

 5. Blijkbaar kan het dus nòg erger dan het ‘normaal’ al gaat? Normaal heb je al het idee, dat je in een strafkamp terecht bent aangekomen. Wat trouwens helaas op vele plekken op Curacao geldt : wachten, wachten, wachten.
  Lang leve covid 19 ………….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties