27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 12:59

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | OM krijgt bewijs tegen Robbie dos Santos niet rond in moordzaak Wiels

Persbureau Curacao

Loterijkoning Robbie dos Santos wordt niet langer vervolgd in het onderzoek Maximus naar de moord op Helmin Wiels. Dos Santos werd op enig moment als verdachte aangemerkt. Er zijn bij hem huiszoekingen verricht en hij heeft ook een aantal dagen in voorarrest gezeten.

Maar het Openbaar Ministerie heeft na grondig onderzoek besloten om geen verdere strafrechtelijke vervolging in te stellen. Naar het oordeel van het OM is er geen wettig en overtuigend bewijs voorhanden dat wijst op strafrechtelijke betrokkenheid van de heer Dos Santos in de zaak Maximus, die ging over de opdrachtgevers van de moord.

Financierder of opdrachtgever

Robbie dos Santos werd verdacht opdracht te hebben gegeven aan zijn halfbroer George Jamaloodin om Wiels te laten vermoorden. De gewezen minister van Financiën in het kabinet van Gerrit Schotte werd eerder in hoger beroep veroordeeld tot 30 jaar cel.

- Advertentie -

Jamaloodin en Dos Santos werden genoemd door een groot aantal getuigen in de zaak tegen Burney ‘Nini’ Fonseca. De man die schakel vormde tussen opdrachtgevers en uitvoerders van de moord. Het Openbaar Ministerie liet in de zaak Fonseca in het midden of Dos Santos financierder was of opdrachtgever om Wiels te liquideren.

Fonseca kreeg 26 jaar cel voor zijn rol in de zaak Maximus. Elvis Kuwas werd in het onderzoek Magnus, als schutter veroordeeld tot levenslang. Zijn beide handlangers, Martinez en Fiorentina vonden allebei de dood, nog voordat ze berecht konden worden.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. Waarom zou Jamaloodin de gehele actie zelf hebben gefinancierd als hij geen geldelijk belang had. Het zou hem alleen maar geld gekost hebben. Waarom zou hij dat doen….Wel kosten, geen persoonlijke nut. Het ging immers om illegale loterijen.
  Daar was J. niet (direct) bij betrokken.
  Heeft het OM zo lang gewacht met de sepo van de zaak “Robbie” – 8,5 jaar- omdat het wist dat de emotie bij de bevolking na zoveel jaren wel zou zijn weggeëbd?

  ps ik herinner mij de kwestie Schotte waar het OM ook geen trek in had. Maar wel moest onderzoeken door ingrijpen van enkele eerzame burgers. We kennen de afloop.

 2. Nu Dos Santos vrijgesproken is, wat heeft dat voor het hogerberoep van Jamaloodin tot gevolgen?

  Weinig want Jamaloodin had wel contact met Fonseca. Zijn ook 2 aparte strafzaken.

 3. Het blijft toch vreemd dat Paul de Geus nooit als verdachte is aangemerkt en zelfs niet verhoord is. Zelfs die Kade Wilsoe die voortdurend in contact was met Wiels konden ze niet vervolgen.

  Op zich wordt dit wel interessant want Robbie Dos Santos zou opdracht aan zijn zwakbegaafd halfbroertje Jamaloodin de opdracht hebben gegeven. Nu Dos Santos vrijgesproken is, wat heeft dat voor het hogerberoep van Jamaloodin tot gevolgen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -