32 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Motorrijder komt om het leven bij ongeluk op de weg naar Boca

HomeLandenCuraçaoPBC | Motorrijder komt om het leven bij ongeluk op de weg...

Persbureau Curacao

foto Extra

Een jonge motorrijder is rond 20.00 uur vanavond bij om het leven gekomen bij een ongeluk met een personenauto. Het ongeluk gebeurde op de kaya Ma Pieternella in Sint Michiel.

De man reed in oostelijke richting en ter hoogte van nummer 58 kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en schampte daarbij een tegenligger die richting Boca reed. De motor schoot door en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De motorrijder werd gelanceerd en kwam enkele tientallen meters verder op de weg terecht.

Toegesneld ambulancepersoneel kon niet veel meer doen. De motorrijder is volgende de politie het achtste dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar. Drie van hen overleden deze maand november hun leven.

Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

 1. Is een bekend stukje waar men graag te hard rijd en kunstjes doen op de motor zoals op 1 wiel rijden of proberen een tegenligger bijna te raken. Altijd zonder helm en vaak alleen in een korte broek.

 2. Of het nu wel of niet zijn eigen schuld is kunnen wij als lezers niet beoordelen.
  Echter de feiten zijn duidelijk. Deze jongeman droeg geen beschermende kleding en, wat zeker het allerbelangrijkste is!!, geen helm. Bovendien wijzen de omstandigheden uit dat de motorrijder met een veel te hoge snelheid heeft gereden.
  Uit bovenstaande feiten kan men dus wel concluderen dat deze jongeman dit ongeluk over zichzelf heeft afgeroepen.
  We weten allemaal hoe een groot deel van de motorrijders roekeloos aan het verkeer deelneemt. Korte broek, wapperend T-shirt, slippers is de kleding die door deze heren als normaal beschouwd wordt. Hard rijden, wheelings, driften, alleen op het achterwiel balanceren, het houdt niet op om zichzelf als stoere bink te profileren. Dat ze daarbij grote risico’s nemen dat ze zichzelf doodrijden is tot daar aan toe, maar dat ze andere weggebruikers in gevaar brengen zal hun een zorg zijn.
  Het is al vaker aangedragen maar buiten het feit dat deze “stoere binken” een gevaar zijn op de weg hebben zowel de politie als wij als gemeenschap ook schuld aan dit soort gedragingen. De politie die het duidelijk verdomt om duidelijke actie tegen deze “stoere binken” te nemen ( buiten enkele nachtelijke controles op “feveren en driften“ bijeenkomsten). Men vraagt zich af in welke krochten het Korps Politie overdag verblijft aangezien men nauwelijks een politieagent op straat ziet.
  De gemeenschap kijkt met lede ogen toe en houdt vaak de mond als weer eens de zoon van de buurman of het jonge mannelijke ( nou ja, mannelijk) familielid zich op een motor gaat begeven om het verkeer in gevaar te brengen.
  Het is algemeen aanvaard dat jonelingen zogenaamde wedstrijdjes gaat houden op de openbare weg wie het hardst kan rijden, het meest kan driften en wie het langst op het achterwiel kan blijven rijden.
  Bovendien weet het gros van deze motorrijders niet eens hoe ze fatsoenlijk op een motor moeten rijden. Het onnodig “gassen” (het verschrikkelijke kabaal makend gas geven met ingehouden koppeling) is zeer slecht vor het motorblok.
  Maar ach, wat kan hun dat schelen! Zolang ze maar de stoere bink kunnen blijven uithangen en het “op hoop van zegen” zullen overleven!!

 3. Men denkt hier nog steeds dat ze op het circuit van Zandvoort of Assen rijden. Anticiperen hebben nog nooit van gehoord. Zie, net als anderen, dat motorrijders zonder helm en op de slippers te dicht achter vrachtwagens rijden of ongegeneerd bij het accelereren de achterwielen laten slingeren. Als het idd zijn eigen schuld is, dan heb ik geen medelijden. Kwestie van pech hebben.
  Blijkt dat het niet zijn eigen schuld is, dan rest in peace.

 4. Zo te zien geen helm, geen beschermende kleding en gezien het feit dat hij tientallen meters door de lucht is gevlogen mogen we concluderen dat dit een gevalletje Darwin award is. Te hard gereden, wellicht het slingeren met het achterwiel, controle verloren en gelanceerd.

  Had hij zich gewoon aan de verkeersregels gehouden dan had hij nog gewoon geleefd. Maar nu zal iedereen wel weer gaan zeggen hoe erg ze het vinden, dat we respet moeten hebben en zal er wel weer een ceremonie bij het monument voor verkeersaso’s worden gehouden.

  Hoe is het toch mogelijk dat we hier ieder jaar zoveel motorfanaten hebben die zichzelf doodrijden ? Komt dat wellicht doordat de politie nergens op controleert ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties