28 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 19:42

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Motorrijder komt om het leven bij ongeluk op de weg naar Boca

- Advertentie -

Persbureau Curacao

foto Extra

Een jonge motorrijder is rond 20.00 uur vanavond bij om het leven gekomen bij een ongeluk met een personenauto. Het ongeluk gebeurde op de kaya Ma Pieternella in Sint Michiel.

De man reed in oostelijke richting en ter hoogte van nummer 58 kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en schampte daarbij een tegenligger die richting Boca reed. De motor schoot door en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De motorrijder werd gelanceerd en kwam enkele tientallen meters verder op de weg terecht.

Toegesneld ambulancepersoneel kon niet veel meer doen. De motorrijder is volgende de politie het achtste dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar. Drie van hen overleden deze maand november hun leven.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

 1. Is een bekend stukje waar men graag te hard rijd en kunstjes doen op de motor zoals op 1 wiel rijden of proberen een tegenligger bijna te raken. Altijd zonder helm en vaak alleen in een korte broek.

 2. Of het nu wel of niet zijn eigen schuld is kunnen wij als lezers niet beoordelen.
  Echter de feiten zijn duidelijk. Deze jongeman droeg geen beschermende kleding en, wat zeker het allerbelangrijkste is!!, geen helm. Bovendien wijzen de omstandigheden uit dat de motorrijder met een veel te hoge snelheid heeft gereden.
  Uit bovenstaande feiten kan men dus wel concluderen dat deze jongeman dit ongeluk over zichzelf heeft afgeroepen.
  We weten allemaal hoe een groot deel van de motorrijders roekeloos aan het verkeer deelneemt. Korte broek, wapperend T-shirt, slippers is de kleding die door deze heren als normaal beschouwd wordt. Hard rijden, wheelings, driften, alleen op het achterwiel balanceren, het houdt niet op om zichzelf als stoere bink te profileren. Dat ze daarbij grote risico’s nemen dat ze zichzelf doodrijden is tot daar aan toe, maar dat ze andere weggebruikers in gevaar brengen zal hun een zorg zijn.
  Het is al vaker aangedragen maar buiten het feit dat deze “stoere binken” een gevaar zijn op de weg hebben zowel de politie als wij als gemeenschap ook schuld aan dit soort gedragingen. De politie die het duidelijk verdomt om duidelijke actie tegen deze “stoere binken” te nemen ( buiten enkele nachtelijke controles op “feveren en driften“ bijeenkomsten). Men vraagt zich af in welke krochten het Korps Politie overdag verblijft aangezien men nauwelijks een politieagent op straat ziet.
  De gemeenschap kijkt met lede ogen toe en houdt vaak de mond als weer eens de zoon van de buurman of het jonge mannelijke ( nou ja, mannelijk) familielid zich op een motor gaat begeven om het verkeer in gevaar te brengen.
  Het is algemeen aanvaard dat jonelingen zogenaamde wedstrijdjes gaat houden op de openbare weg wie het hardst kan rijden, het meest kan driften en wie het langst op het achterwiel kan blijven rijden.
  Bovendien weet het gros van deze motorrijders niet eens hoe ze fatsoenlijk op een motor moeten rijden. Het onnodig “gassen” (het verschrikkelijke kabaal makend gas geven met ingehouden koppeling) is zeer slecht vor het motorblok.
  Maar ach, wat kan hun dat schelen! Zolang ze maar de stoere bink kunnen blijven uithangen en het “op hoop van zegen” zullen overleven!!

 3. Men denkt hier nog steeds dat ze op het circuit van Zandvoort of Assen rijden. Anticiperen hebben nog nooit van gehoord. Zie, net als anderen, dat motorrijders zonder helm en op de slippers te dicht achter vrachtwagens rijden of ongegeneerd bij het accelereren de achterwielen laten slingeren. Als het idd zijn eigen schuld is, dan heb ik geen medelijden. Kwestie van pech hebben.
  Blijkt dat het niet zijn eigen schuld is, dan rest in peace.

 4. Zo te zien geen helm, geen beschermende kleding en gezien het feit dat hij tientallen meters door de lucht is gevlogen mogen we concluderen dat dit een gevalletje Darwin award is. Te hard gereden, wellicht het slingeren met het achterwiel, controle verloren en gelanceerd.

  Had hij zich gewoon aan de verkeersregels gehouden dan had hij nog gewoon geleefd. Maar nu zal iedereen wel weer gaan zeggen hoe erg ze het vinden, dat we respet moeten hebben en zal er wel weer een ceremonie bij het monument voor verkeersaso’s worden gehouden.

  Hoe is het toch mogelijk dat we hier ieder jaar zoveel motorfanaten hebben die zichzelf doodrijden ? Komt dat wellicht doordat de politie nergens op controleert ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnissen | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -