25 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...

PBC | Nieuw bewijs over Natalee’s verdwijning was adembenemend, maar bleek uiteindelijk fake

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De Amerikaanse advocaat en televisiepresentator/journalist Greta van Susteren is misleid en heeft valse informatie gekregen in de zaak Natalee Holloway. Dat valt op te...
- Advertentie -

PBC | Motorrijder komt om het leven bij ongeluk op de weg naar Boca

Persbureau Curacao

foto Extra

Een jonge motorrijder is rond 20.00 uur vanavond bij om het leven gekomen bij een ongeluk met een personenauto. Het ongeluk gebeurde op de kaya Ma Pieternella in Sint Michiel.

De man reed in oostelijke richting en ter hoogte van nummer 58 kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en schampte daarbij een tegenligger die richting Boca reed. De motor schoot door en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De motorrijder werd gelanceerd en kwam enkele tientallen meters verder op de weg terecht.

Toegesneld ambulancepersoneel kon niet veel meer doen. De motorrijder is volgende de politie het achtste dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar. Drie van hen overleden deze maand november hun leven.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

4 reacties

 1. Is een bekend stukje waar men graag te hard rijd en kunstjes doen op de motor zoals op 1 wiel rijden of proberen een tegenligger bijna te raken. Altijd zonder helm en vaak alleen in een korte broek.

 2. Of het nu wel of niet zijn eigen schuld is kunnen wij als lezers niet beoordelen.
  Echter de feiten zijn duidelijk. Deze jongeman droeg geen beschermende kleding en, wat zeker het allerbelangrijkste is!!, geen helm. Bovendien wijzen de omstandigheden uit dat de motorrijder met een veel te hoge snelheid heeft gereden.
  Uit bovenstaande feiten kan men dus wel concluderen dat deze jongeman dit ongeluk over zichzelf heeft afgeroepen.
  We weten allemaal hoe een groot deel van de motorrijders roekeloos aan het verkeer deelneemt. Korte broek, wapperend T-shirt, slippers is de kleding die door deze heren als normaal beschouwd wordt. Hard rijden, wheelings, driften, alleen op het achterwiel balanceren, het houdt niet op om zichzelf als stoere bink te profileren. Dat ze daarbij grote risico’s nemen dat ze zichzelf doodrijden is tot daar aan toe, maar dat ze andere weggebruikers in gevaar brengen zal hun een zorg zijn.
  Het is al vaker aangedragen maar buiten het feit dat deze “stoere binken” een gevaar zijn op de weg hebben zowel de politie als wij als gemeenschap ook schuld aan dit soort gedragingen. De politie die het duidelijk verdomt om duidelijke actie tegen deze “stoere binken” te nemen ( buiten enkele nachtelijke controles op “feveren en driften“ bijeenkomsten). Men vraagt zich af in welke krochten het Korps Politie overdag verblijft aangezien men nauwelijks een politieagent op straat ziet.
  De gemeenschap kijkt met lede ogen toe en houdt vaak de mond als weer eens de zoon van de buurman of het jonge mannelijke ( nou ja, mannelijk) familielid zich op een motor gaat begeven om het verkeer in gevaar te brengen.
  Het is algemeen aanvaard dat jonelingen zogenaamde wedstrijdjes gaat houden op de openbare weg wie het hardst kan rijden, het meest kan driften en wie het langst op het achterwiel kan blijven rijden.
  Bovendien weet het gros van deze motorrijders niet eens hoe ze fatsoenlijk op een motor moeten rijden. Het onnodig “gassen” (het verschrikkelijke kabaal makend gas geven met ingehouden koppeling) is zeer slecht vor het motorblok.
  Maar ach, wat kan hun dat schelen! Zolang ze maar de stoere bink kunnen blijven uithangen en het “op hoop van zegen” zullen overleven!!

 3. Men denkt hier nog steeds dat ze op het circuit van Zandvoort of Assen rijden. Anticiperen hebben nog nooit van gehoord. Zie, net als anderen, dat motorrijders zonder helm en op de slippers te dicht achter vrachtwagens rijden of ongegeneerd bij het accelereren de achterwielen laten slingeren. Als het idd zijn eigen schuld is, dan heb ik geen medelijden. Kwestie van pech hebben.
  Blijkt dat het niet zijn eigen schuld is, dan rest in peace.

 4. Zo te zien geen helm, geen beschermende kleding en gezien het feit dat hij tientallen meters door de lucht is gevlogen mogen we concluderen dat dit een gevalletje Darwin award is. Te hard gereden, wellicht het slingeren met het achterwiel, controle verloren en gelanceerd.

  Had hij zich gewoon aan de verkeersregels gehouden dan had hij nog gewoon geleefd. Maar nu zal iedereen wel weer gaan zeggen hoe erg ze het vinden, dat we respet moeten hebben en zal er wel weer een ceremonie bij het monument voor verkeersaso’s worden gehouden.

  Hoe is het toch mogelijk dat we hier ieder jaar zoveel motorfanaten hebben die zichzelf doodrijden ? Komt dat wellicht doordat de politie nergens op controleert ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -