29 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 16:27

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

- Advertentie -

Persbureau Curacao

RIVM in Nederland noemde de coronasituatie op Curaçao vrijdag ‘alarmerend’. Het aantal besmettingen ligt nu op 310 per 100.000 inwoners.

De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden om in te grijpen.

In amper twee weken tijd is het aantal besmettingen gestegen van 45 naar 686 actieve coronacases. Vooral jongeren raken besmet en de autoriteiten verdenken het strand- en uitgaansleven van de enorme verhoging.

RIVM in Nederland noemde de coronasituatie op Curaçao vrijdag ‘alarmerend’. Het aantal besmettingen ligt nu op 310 per 100.000 inwoners.

- Advertentie -

Ter vergelijking: op Aruba is dat 58 per 100.000, op Bonaire 108 en op Sint-Maarten 63 coronapatienten per 100.000 inwoners.

Morgen komen de autoriteiten weer bijeen om het afgelopen weekend te evalueren, mede met het oog op het gedrag van het publiek bij uitgaansgelegenheden.

Mogelijke nieuwe maatregelen kunnen de invoering – opnieuw – van een avondklok zijn en een beperking van toegang tot stranden, bars en restaurants.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

9 reacties

  1. Tijd om de boel weer dicht te gooien voordat Nederland deze rots weer op rood zet ? Of toch maar wat meer intelligentie tonen en, net als inmiddels gelukkig steeds meer gebeurt in de rest van de wereld, vaccinatie ook voor de grote hoeveelheid dwazen hier verplicht stellen als men zijn baan wil houden en aan het leven wil blijven deelnemen ?

  2. De grootste verspreider is Madero Ocean club, deze gelegenheid heeft schijt aan alles en alle regels. Alleen durft MEO deze club niet aan te pakken vanwege vriendjes politiek. Ook is bekend dat daar mensen rondlopen die besmet zijn. en figuren als ene Linda van Dijk die zich stevig verzetten tegen vaccinatie, en rondlopen op alle happy hours zijn een grote bron.

  3. En de nog steeds zijn de ogen niet open van de mensen dat er geen jota klopt van deze ongein. Eerst paniek zaaien omdat men dacht dat er vele doden zouden vallen. Goed het was nieuw dus vooruit. Toen de doden maar niet vielen werd ingezet op hele volksstammen die ernstig ziek zouden worden. 98.8% had geen tot zeer milde symptomen. Door de decennialange bezuinigingen op gezondheidszorg was de capaciteit van de ziekenhuizen klein, hadden vele verpleegkundigen een functie elders gezocht en was men niet toeberekend op een ramp. Ja op papier wel ja getuige de vele draaiboeken die ergens onder in de la liggen. Dus eindelijk had men wat om de totalitaire controle en onderdrukking te billijken. De ziekenhuizen konden de zorg niet aan, dus iedereen moest met een mondkapje op binnen blijven en de ganse dag de handen wassen. Bedrijven en winkels moesten van de ene dag op de andere sluiten en maar uitzoeken hoe verder. Er was een zogenaamde compensatie regeling, maar dat was uiteraard alleen voor de vrolijke vrienden van de overheid. Juan con el sombrero met zijn kleine zaakje kon verhongeren. Tandenknarsend moest de overheid toezien hoe de situatie in de ziekenzorg verbeterde. Tja wie zwak was overleed en mensen werden beter. Er was een tekort aan mensen die ziek werden. Dus nu maar focussen op aantal mensen die positief testen zonder enerlei kwalen, ook al zijn de testen daar nooit voor bedoeld. We worden bedonderd waar we bij staan, maar vergeet niet mensen, We doen het samen! En nu als de wiederweerga de prik halen graag, vadertje staat waakt over u. Is getekend: de weledel geboren heer Tico “Wappie”Martina

  4. Hoezo nieuwe maatregelen, we zien vandaag alweer een daling in het aantal besmettingen. Dus alleen maar omdat er meer positief testen moeten we gelijk maatregelen nemen? How about wa Izzy zelf altijd zei, kijken naar het aantal hospitaal opnames wat zowat minimaal is op dit moment(mede door een redelijk goeie vaccinatie graad die we bereikt hebben)..
    Het is een keer afgelopen met dat paniekzaaiege gedoe. Leven gaat door en het word tijd dat we als mens zelf de verantwoordelijkheid nemen en niet continu een overheid die verteld wat we wel of niet mogen. Er is een oplossing vaccineren of niet, voor de degenen die dat niet wensen is het hun eigen keuze en op ieder zijn eigen geweten dat ze ziek kunnen worden. Maar zo te werk te gaan en een economie kapot maken benadeeld letterlijk iedereen..

  5. Dit is weer zo’n open maar verdekt verhaal van onze luiaards vereniging cq REGERING, nu de bom al is gevallen gaan zij, de luiaards reageren ?, dat zij het niet hebben zien aankomen en geven zij de jeugd en het uitgaansleven snel de schuld, terwijl de regering Lady’s en boy’s cq ambtenaren elke dag en dat zijn er velen! hun pensen voor niks zitten vol te vreten bij door hun zelf omgekochte restaurant eigenaren. Je ziet de pensen en spek nekken van de regering leiders met de dag groeien. Kom er maar in Drekkie, heb trouwens weinig van je gehoord Drek of heb je de zak gehad van Gerrit de Raaf ??.

  6. Well, it was fun while it lasted. But then the farandula-lobby got strong and talked to their pals in Forti. They wanted parties and other massgatherings, among which a real miss-election. Thank God for them superspread-events

  7. Bini ku un lockdown atrobe anto kuminsa prepara boso pa e hamber grandi ku lo bini na Curacao. Prepara boso pa tende di junan di Curacao ku ta muri di hamber. Junan di Curacao ku ta kome panja, plastic, palu, papel, tera, santu. Paso lo no bai tin sen pa kumpra kuminda. Y boso no tin nada. Ta kas grandi y luho y autonan luhoso so boso tin. Boso no tin fabrika mas, ni industria. Boso no tin nada ku ta genera entrada. Y boso lo no bai hanja sen mas pa paga boso gastunan enorme. Ja no por hasi nada mas pa skapa Curacao. Kuminsa prepara pa tende di junan di Curacao ku lo subi riba lancha pa bai Venezuela pa hui di e hamber grandi ta na kaminda. Bini ku mas lockdown numa, kaba di destrui e tiki negoshi nan ku a keda y laga e hamber bini mas lihe numa.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -