29 C
Willemstad
• dinsdag 29 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG besluit | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao

Dorothy Pietersz-Janga
Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien in het gebruik van lvermectine en vitamines voor de preventie en behandeling van Covid19.

Deze uitspraken zijn volgens de beroepsgroep niet wetenschappelijk onderbouwd, scheppen verwarring en ondermijnen de aanpak van de coronapandemie op Curaçao. “Uw uitspraken overschrijden een medisch ethische grens en ondermijnt het vertrouwen In de medische sector”, aldus de artsen.

Gezaghebbende instanties zoals de CDC, FDA en EMA hebben met klem het gebruik van Ivermectine voor preventie en behandeling van corona afgeraden.

Ondermijnen

Het is niet voor het eerst dat minister Pietersz-Janga publiek andere standpunten verkondigd dan het officiële regeringsbeleid. Premier Pisas heeft niet ingegrepen en ook nu heeft hij zijn minister niet tot de orde geroepen. Volgens de artsen ondermijnt de regering haar eigen coronabeleid.

In het gesprek op televisie verklaart de minister dat sommige landen dit middel met succes gebruiken. Maar dat is volgens de artsen pertinent onjuist. “Het tegenovergestelde is eerder waar”, staat er in een brief van de doctoren aan Pietersz-Janga.

Brazilië

“Als voorbeeld kan het catastrofale beloop van de COVID-19 pandemie In Brazilië genoemd worden. Daar werd een Covid-kit met onder andere lvermectine, Hydroxychloroquine, Azythromycine en corticosteroiden uitgeschreven met daarna het hoogst aantal Covid19 doden per capita en onnodig levensverlies door uitblijven van effectieve maatregelen en vaccinaties”, aldus de brief.

De artsen stellen dat het propageren van het gebruik van niet effectieve middelen zeer ernstig is, zeker als dat gedaan wordt door de verantwoordelijke minister.

“Het draagt niet alleen direct bij aan het afzien van vaccineren, maar geeft een volledig onterecht gevoel van veiligheid bij mensen die deze middelen door uw uitspraken tot zich zullen nemen.”

Volgens de beroepssector leiden uitspraken zoals de minister die doet tot het minder houden aan publieke gezondheidsmaatregelen. “Het gevolg hiervan is meer besmettingen, meer ziekenhuisopnames en meer dan nodige morbiditeit en mortaliteit.”

De artsen zeggen dat de uitspraken van de minister in schril contrast staan met het beleid van haar eigen regering. “Een beleid dat door het crisisteam en zorgprofessionals wordt gedragen.”

De medische beroepsgroepen eisen nu dat de minister terstond en publiekelijk haar stellingname intrekt en zich in het vervolg laten leiden door deugdelijk wetenschappelijk onderbouwd bewijs als zij publiekelijke uitspraken doet.

De brief van de medici is ondertekend door de Huisartsenvereniging, de Vereniging Medisch Specialisten, de Vereniging Medische Professionals in Loondienst, dr Koeiers van het CMC en dr Ashley Duits.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

27 reacties

 1. ze moeten het ontslag van deze minister van gmn als verplichting opnemen in de voorwaarde voor de volgende coronasteun/coho. Tevens een 5 jaar verplichte ‘lider’ opleiding voor de PM.

 2. @perter v/d B,
  “Als een minister zich zo van het kabinetsbeleid distantieert, past er maar één conclusie: ontslag”.
  Als een minister zich niet kan verenigen met het kabinetsbeleid moet de minister de eer aan zichzelf houden en aftreden.
  Maar dit is Curaçao,
  Geen verantwoordelijkheid dragen of vragen.
  Hoe een arts er bijkomt dat een antibiotica werkt tegen een virus is voor mij een raadsel.
  Wat het wel doet is anti vacsers versterken in hun waanbeeld en dat is terug te zien in dit draadje.
  De cijfers liegen niet
  Alle corona doden op het eiland waren niet (volledig) gevaccineerd.
  93% van de mensen opgenomen in het ziekenhuis met corona gerelateerde klachten zijn niet (volledig) gevaccineerd.
  En dan komt de minister van gezondheid zorg met limonade en antibiotica?
  Wat spoort hier niet?
  Oja onze politiek.

 3. @ Luma,

  Fijn dat je een andere mening hebt, maar dat wil niet zeggen dat je recht hebt op andere feiten.

  Feit is dat Ivermectine 68 % kans biedt op een herstel van corona wanneer je met Ivermectine (12 mg per dag) begint wanneer je in het begin stadium van corona zit.

  Wanneer je in een gevorderd stadium van corona zit dan is Ivermectine nog slechts voor 38 % effectief en daar kun jij wel hosanna over schreeuwen, maar ik zou niet blij worden met 38 %. Dat houdt namelijk in dat bij 62 % van de gevallen Ivermectine helemaal niets doet.

  Dit zijn geen cijfers die ik zelf verzin, dit zijn de cijfers waar de wappies zelf mee schermen. Alleen lezen de meeste wappies niet de rapporten die ze zelf aanhalen of waarnaar ze linken. Ik lees die links wel en vervolgens kwam ik dus op deze cijfers. Ik zou daar niet echt een feestje voor gaan bouwen, zeker niet wanneer ik dan ook nog eens weet dat Pfizer en Moderna 95 % bescherming bieden op het voorkomen van corona. En mocht je het dan toch krijgen dan is de kans dat je in het ziekenhuis komt minimaal en overlijden is al helemaal nihil.
  Dus leg mij nu nog eens uit waarom ik geen vaccin zou moeten nemen, maar dat ik ga gokken op Ivermectine, waar de resultaten niet echt best van zijn ?

  Heel benieuwd naar jouw antwoord.

 4. Nogmaals:
  De doctoren roepen iedereen om zich te laten vaccineren. En de bevolking heeft zijn bedenkingen en doet dat niet.

  Dezelde doctoren roepen om geen lvermectine te gebruiken omdat het een middel is tegen carpata etc bij dieren. De bevolking mantrouwt de artsen en verklaart lvermectine als een wondermiddel.

  Het is een kromme wereld. Het is best grappige situatie. Maar intussen valen er doden.

 5. Pisas gaat elke avond na het werk, nadat hij opgehaald wordt door zijn chauffeur, zeer uitgebreid dineren, met minimaal 3 gangen.

  Hoogtepunt van zijn dag: Op kosten van de staat royaal en exorbitant dineren. Nooit alleen, er is altijd gezelschap.
  Pik, hoe was het vandaag ? Wat heb je gedaan?
  Pik: ben de hele dag “premier” geweest.

  Het wordt steeds duidelijker dat Pik totaal geen lider is.
  Het gaat hem om de “goodies” die bij het PRINS EN PANCHOSCHAP, Pisas Premierschap dus, horen.

  elke avond Uitgebreid dineren, (makkelijk 1.000 per avond met drank en al )terwijl 40% armoede lijdt. fotoshoots, lintjes, football coachen, Kustwachtbezoekjes, afhollen op drugsvangsten om op de roem van anderen mee te liften, felicitaties van jarigen, net tante Irma…
  .
  Dit is Curacao…een premier zonder roeping of doel, die de farandulero uithangt, die met gemak 30 – 35 K per maand kost, maar waar niets voor tegen overstaat.

  Wat mevrouw Janga betreft, tja wat zal ik zeggen:
  toch dapper dat ze een eigen standpunt durft in te nemen, en autonoom denkt. Weet niet of ze gelijk heeft. Maar ik kan dat echt meer waarderen, dan een Minister of parlementarier die jaknikkert en meewappert met het windje dat zijn verkiezingskansen of die van de sponors het beste dient.

 6. @LUma: dat is een artikel van 10 oktober 2020. Anderhalve maand later (en niet afkomstig van een streekhospitaaltje), maar vanuit een universitair ziekenhuis:

  “…Het is onwaarschijnlijk dat hydroxychloroquine gunstig is bij het bestrijden van virale infecties, waaronder het coronavirus SARS-CoV-2. Onderzoekers vonden dat…”
  Bron: https://www.radboudumc.nl/nieuws/2020/nieuw-inzicht-in-werking-hydroxychloroquine-ondergraaft-het-gebruik-ervan-bij-corona

  Of 2 maanden eerder, door het NHG: “…Hydroxychloroquine (HCQ)-monotherapie wordt niet aanbevolen als behandeling voor
  eerstelijnspatiënten met (een vermoeden van) COVID-19. Er is geen bewijs dat deze
  behandeling een effect heeft op het aantal ziekenhuisopnamen, overlijden, ernst van
  symptomen en de snelheid van herstel. Bovendien kent de behandeling bijwerkingen, waarvan
  sommige potentieel ernstig zijn…”
  Bron: https://www.nhg.org/sites/default/files/content/nhg_org/uploads/nhg-advies_hydroxychloroquine.pdf

  Of deze: “…Artsen die (hydroxy)chloroquine of ivermectine voorschrijven tegen covid-19 krijgen daarvoor vanaf nu een boete van maximaal 150.000 euro opgelegd door de inspectie…”
  Bron: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/hoge-boete-voor-artsen-die-onterecht-hydroxychloroquine-of-ivermectine-voorschrijven.htm

  Gewoon gerenomeerde sites.
  Jouw bericht is enkel gepubliceerd in “International Journal of Infectious Diseases”.
  Niet slecht zou je zeggen. Echter het is door geen ander gezaghebbend vaktijdschrift overgenomen.

  Dat zal wel zijn omdat het allemaal klopte.

 7. “ Ivermectine verlamt de spieren van bepaalde parasieten. Het is te gebruiken bij schurft en bij verschillende worminfecties, zoals filaria, mijnwormen en de worminfectie strongyloidiasis. Ook is het te gebruiken bij sommige andere worminfecties, die vooral in de tropen voorkomen”.

 8. @Danny: Ivermectin werkt zelfs volgens de producent zelf niet tegen corona.
  – No scientific basis for a potential therapeutic effect against COVID-19 from pre-clinical studies;
  – No meaningful evidence for clinical activity or clinical efficacy in patients with COVID-19 disease, and;
  – A concerning lack of safety data in the majority of studies.

  Van de site van de producent dus.
  Waarom zouden ze zeggen dat hun product NIET werkt tegen corona?
  s.v.p. geen wappie verhaal dat ze omgekocht zijn o.i.d.

  https://www.merck.com/news/merck-statement-on-ivermectin-use-during-the-covid-19-pandemic/

 9. [email protected]…Dr Pietersz-Janga is niet gek er zijn vele peer reviews al over IVM maar ja dat levert geen geld op voor de industrie en aandeelhouders.
  Groot gelijk LuMa!…zou best kunnen zijn dat Dr.Pietersz-Janga niet gek is…maar daar
  tegenover zou men wel in haar geval wel het woord totaal bezopen kunnen gebruiken
  want hoe zou men een Gezondheidsminister kunnen bestempelen die allergisch is voor een vaccine,en dus ook hoogst waarschijnlijk niet in bezit is van een OR code
  en dus never nooit niet op reis zou kunnen gaan ingeval dat zeer gewenst zou zijn?!

 10. Deze Dr is absoluut niet gek en heeft meer onderzoek gedaan dan de meeste medisch of zogenaamd medisch geschoolden, veel informatie is gewoon op veel onofficiële media te vinden , helaas de MsM vermeld er weinig tot niets van, maar doem denkers lezen alleen dit. India deelt IVM en vitamine D3 en zink uit aan de bevolking en de cv doden duiken omlaag nu op de MsM dat merkwaardige wijze Japan de doden aantallen kelderen vindt je het gek als alle doktoren ivm voorschrijven.
  https://dreddymd.com/2021/08/29/japanese-medical-association-tells-doctors-to-prescribe-ivermectin-for-covid/

 11. Is zij, doña nadie Janga echt arts ? Of zoiets als een diëtist ? Of gewoon verpleegster. Of een homeopath ?
  Of heeft zij haar diploma vervalst ?
  Welke zal het zijn ?

  Die vrouw kan niet eens praten man. Er komt niets uit.

  Er lopen mensen rond met papier en ervaring , maar krijgen geen kans. Maar er wordt zoiets als doña nadie Janga als min benoemd. De verkeerde jongens lopen met de bal aan hun voeten.

 12. Net zo stom wijf als constantia, maar dat is ‘n viswijf en wist totaal niks van geneeskunde af, is ‘t niet verschrikkelijk met mfk en pnp.

 13. “Als een minister zich zo duidelijk van h et kabinetsbeleid distantieert, past er maar één conclusie: ontslag”
  eens corona is nog lang niet voorbij. Als iedereen nu maar gaat doen waar hjizelf zin in heeft is het einde zoek

 14. Meneer Pisas, toon eindelijk eens je ballen. Aan grote woorden en niets zeggende proza hebben we niets en aan zwijgen al helemaal niets.
  Verwijder dit namaak schepsel, dat zich arts noemt, linea recta van het ministerie. Evenals die fat man Cooper en die zakkenvullende zoon van een zich journalist noemend persoon bij direct media. Weg met die nitwits. Actie moet er komen. Je hebt nu de kans om je leiderschap te tonen. Zoniet, dan ben je een bang uitgevallen armetierig prome ministertje.

 15. Als een minister zich zo duidelijk van h et kabinetsbeleid distantieert, past er maar één conclusie: ontslag . In NL heeft men onlangs eenzelfde probleem aan de orde gehad met een staatssecretaris van Economische Zaken. Dat heeft geen 48 uur geduurd.

 16. Erg zo’n minister. Eerst Suus die er ook niks van terecht bracht en dan nu deze nitwit.
  Overigens wordt het door haar gepropageerde ‘geneesmiddel’ voor schurft voorgeschreven.

  Just saying.

 17. Ik heb een leuk woord gezien bij een ander artikel, en ving het toepassend voor deze

  huisartsen en specialisten op Curaçao… Eén en allemaal brulapen!!!

  Enkel en alleen om niet in hun hemd komen te staan.

 18. En geloof Abraham Mossel maar, het word steeds duidelijker dat Pik Pizak en zijn MFK partij totaal in de greep is van Leerling Gerrit de Raaf, hij Gerrit is de big Men, en Pik & co denken dat De Raaf na zijn 3 jaar gevang weer makkelijk met meer macht terug zal komen en niet meer van achter het gordijn de Baas hoeft te spelen, hij zal geen MP of minister kunnen worden maar dat is hier op de crim niet nodig om een eiland voor straf naar de kl.ten te helpen. Of zal NL verplicht zijn tegenover het crim volk om hun echt te helpen en het eiland over te nemen en deze straat rovers in het gevang te stoppen met de Raaf voorop?.

 19. Heb het recente betoog van deze mevrouw in de Staten aangehoord. Als ze nou eens één taal kiest om de zaken toe te lichten, kunnen haar YdK zelf ook volgen waar ze het over heeft. In-en-in-triest!
  BTW: haar vaccinatie al staatsgeheim verklaard?

 20. Ongelooflijk met alle problemen in de gezondheidszorg is er een minister die juist voor meer problemen en controversie zorgt dan oplossingen aandraagt.

  Vanaf het begin van dit kabinet was duidelijk dat de meeste ministers niet capabel zijn. De ministers van justitie, gezondheidszorg, economie en justitie hebben niets te bieden, maar mogen gewoon een hele termijn blijven zitten.

  Blijkbaar hebben ze hier nooit gehoord van, “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”.

 21. Ay shonan nos mes por .
  Weer zo,n omhoog gevallen type .
  Dat is typisch zo,n YDK .
  En Pisas , ja die heeft een te grote broek en jas aan .

 22. “Premier Pisas heeft niet ingegrepen en ook nu heeft hij zijn minister niet tot de orde geroepen”…
  Worden er wel eens ministers tot de orde geroepen?
  Niet door de premier en niet door de staten, nu niet vorige kabinet ook niet.
  Dat geld ook voor hoge ambtenaren, als Fer tegenover de koninkrijk ministers beweert dat vluchtelingen door de kustwacht van Bonaire naar Curaçao worden gestuurd. En Hezbollah subversief handelt op de eilanden doet de verantwoordelijke minister niets.
  Als kinderen door politie en leraren aan een anus inspectie worden onderworpen. Treft hun leiding en verantwoordelijke ministers ook geen blaam.
  Geen toezicht, geen controle, geen verantwoording.

 23. piSas is fotogeil. Janga moeten ze vervangen. Is de screening van haar wel goed gedaan? je kan dan leuk je eigen praktijk naar de kl*te helpen, maar ook het land?

 24. ….”Premier Pisas heeft niet ingegrepen en ook nu heeft hij zijn minister niet tot de orde geroepen”…

  Pisas is te druk met voetbalcoachen en events aflopen!
  Bovendien heeft hij er weinig benul van.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -