24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 03:57

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Man die vrouw bedreigde in dokterspraktijk al drie jaar achternagezeten

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Dat de vrouw nog leeft is volgens ochtendkrant Èxtra een wonder. Tot tweemaal toe heeft de man de trekker van zijn vuurwapen overgehaald in de dokterspraktijk. Maar het wapen werkte niet.

WILLEMSTAD – De vrouw die in de dokterspraktijk op Montana werd bedreigd door haar ex, wordt al sinds 2018 door hem achterna gezeten. Samen hebben ze een kind.

Van de week kwamen ze in het nieuws toen de man na de bedreiging vluchtte en zijn auto achterliet op de Julianabrug. Daar zou hij zijn overgestapt in een andere auto. De politie is nog steeds op zoek naar hem.

Dat de vrouw nog leeft is volgens ochtendkrant Èxtra een wonder. Tot tweemaal toe heeft de man de trekker van zijn vuurwapen overgehaald in de dokterspraktijk. Maar het wapen werkte niet.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

15 reacties

 1. @ ericlapas, klopt. Daarom blijf ik erbij. De grootste vijand van de yu di Korsou is de yu di Korsou zelf. Al die instanties die op Curacao zogenaamd hulp verlenen, worden vaak bestiert door figuren die om politieke reden daar zijn geplaatst. Veel van die vrouwen zijn via de SOFA op hun posities gekomen. Daarom is het 1 grote incompentente bende bij de meeste van de instanties

 2. Het is goed om aan de meeste reacties te zien dat iedereen wel begaan is met het lot van deze vrouw maar er spelen nog andere factoren hier een rol.

  Buitenlandse vrouwen zijn vaak slachtoffer van vrouwenmishandeling en kunnen nergens terecht. In verleden was ook een geval van een Venezolaanse vrouw hier die aanklopte bij één van de lokale organisaties en kreeg nota bene van een vrouw te horen, “wij kunnen niets voor je doen want je bent geen Yu di Korsou”.

  Dat zegt een vrouwelijke hulpverleenster tegen een andere vrouw die slachtoffer was van vrouwenmishandeling, een paar dagen later heeft de man haar met messteken omgebracht.

  Vandaar als ik de vrouwen van Allianza en andere organisaties op TV interessant zie doen of zie dat ze weer een mooie conferentie met Girigorie over huwelijk geweld met powerpoint presentaties hebben gehad, heb ik altijd zoiets van, “bai laba bosnan pushi”.

 3. @ EAJ, en dat zouden meer gestoorde malloten moeten doen ALVORENS hun de misdaad plegen. Ik hoop dat de vrouw haar rust krijgt. Wat bezielt een persoon om iemand 3 jaar lastig te vallen. Hoopt hij dat ze hem nu terugneemt? Voelt hij zich gekrenkt? Man zoek een nieuwe partner en laat het verleden met rust. Of geniet van je vrijgezellen bestaan. Laag bij de grondse mormel dat je bent

 4. Beste @EAJ , het is niet zeker dat hij gesprongen is. Ooggetuigen zeggen dat hij in een andere auto is gestapt. De man heeft de vrouw tot twee keer proberen te vermoorden en tot nu toe heeft de politie geen enkele signalement vrij gegeven.

  De man weet waar de vrouw verblijft want van de Curaçaose vrouwen organisaties mag ze niet naar een safe house want ze is een buitenlandse.

 5. @Tico Martina , “Ze is je bezit niet”. Dat is juist het probleem, deze mannen kunnen door één of andere reden hier geen vrouw krijgen. Misschien als kind te veel of niet genoeg geknuffeld wie weet. Deze vrouwen zijn dus voor alles van hen afhankelijk dus zien ze de vrouw als hun bezit.

  Het geval is dat onder vrouwen ook geen solidariteit is, deze vrouwen kunnen niet bij de Curaçaose organisaties zoals Fundashon Aliansa e.a. aankloppen. Triest diep triest!!!!

 6. On Topic. Ik hoop dat de politie dat lage figuur op tijd aan kan houden en voor lange tijd in de vergeetput aan kaja Shersh kan opbergen. Op tijd in de zin van dat die niet eerst zijn partner alsnog omlegt met een mes of wel werkend pistool. Uit ervaring weet ik dat het pijn doet als je partner je verlaat, maar dat is geen reden om haar om te leggen. Ze is je bezit niet.

 7. Zelfs bij dit artikel dat NIKS te maken heeft met MFK, sleept men nog Gerrit Schotte en zelfs zijn vrouw erbij. Ik begin te vermoeden dat achter al de pseudoniemen een en dezelfde persoon zit. Die persoon was toentertijd ook al zo een roddeltante en heeft zelfs op straffe van de rechter rectificatie moeten doen. Maar dat weerhield haar er niet van door te blijven roddelen. En dat ging ook constant over Gerrit Schotte en Helmin Wiels.

 8. Ik denk dat er weer een publieke actie nodig is om mafiameid Cicely van der Dijs haar straf te laten uitzitten.

  Zoals dat ook nodig was om Schotte vervolgd te krijgen (Akshon of Frente Sivil).

  Overigens, heeft Schotte zijn 1.8 miljoen inmiddels overgemaakt, en zo nee, waarom is hij daar conform vonnis niet nog eens 3 jaar voor gaan zitten?

  Het criminele MAVO3 patsertje rijdt wel rond in een peperdure Mercedes.

  En hangt de bekeerde dorpspastoor uit, maar heeft nog steeds niet omgekeken naar de nabestaanden van de bejaarde dame die hij met absurde snelheid (onverzekerd) doodreed.

 9. Moet die Cicely van der Dijs haar gevangenisstraf niet uitzitten? Waarschijnlijk was het de bedoeling om Schotte veroordeeld te krijgen en nu laat het OM haar gewoon met rust.

  Beste @John, ik weet dat het psychologie van de koude grond is maar het gaat hier niet om een lokale dame welke partnerkeuze twijfelachtig is.

  Het gaat hier om een vrouw uit St. Domingo die met een YDK voor een paspoort of een beter leven is getrouwd.

  Dit komt wel vaak voor in dit soort huwelijken, de vrouw kan in geval van mishandeling nergens terecht. Als ze naar de politie stapt dan wordt ze vaak uitgezet en als ze de partner verlaat dan wordt ze beschuldigd van schijnhuwelijk.

  Fundashon Aliansa is ook niet geïnteresseerd om deze vrouwen te helpen want daar kunnen ze niet mee scoren.

  Wat wel onbegrijpelijk is dat ze een dochter samen hebben en toch heeft de moeder geen paspoort dus moeder kan uitgezet worden terwijl de dochter de Nederlandse nationaliteit heeft. Vreemd!! Die eikel van een Girigorie heeft niet alleen 600 kilo coke kwijtgeraakt maar heeft voor de rest 4 jaar uit zijn neus zitten vreten..

  Ter verdediging van de man, het komt wel voor dat deze vrouwen de man voor het huwelijk van alles beloofd en na het huwelijk plotseling hebben ze geen zin in seks meer of alleen de missionaris stand willen.

 10. C vddijs ging door dik en dun voor die patser schotte, totdat er voor haar dingen naar boven kwamen waar ze nog geen weet van had.

 11. Vrouwen moeten eens wat kieskeuriger zijn bij hun partnerkeuze.

  Als je geen goede partner vinden, blijf dan single maar haal geen crimineel in huis.

  Zoals Cicely van der Dijs.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -