29 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 17:42

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Leerkrachten Bonaire worden verplicht werkuren te registeren met vingerafdruk

Persbureau Curacao

Openbare school Bonaire | Foto Nathaly Evertsz-Ipcedencia
WILLEMSTAD – Leerkrachten moeten met hun vingerafdruk de werktijden gaan registreren op Bonaire. Leerkrachten zouden volgens Stichting Openbaar Onderwijs Bonaire (SOOB) vaak te laat komen of eerder weggaan.

“Dit is een erg extreme maatregel en het schendt onze privacy”, zegt onderwijsassistent Jurgen Pfalz.

Leerkrachten hebben daarom bezwaar ingediend tegen de beslissing van de SOOB. De onderwijsassistent vindt dat er onvoldoende is gekeken naar andere maatregelen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. “Je kan ook gewoon een pasjessysteem introduceren…….”.

  Klopt, prikklok in een modern jasje. Maar het doel blijft hetzelfde.
  Bij menig bedrijf zijn inderdaad prikklokken vervangen d.m.v. tourniquets die met behulp van een op naam gesteld pasje opengaan. Met vastlegging van de in- en uitgangstijden. Heeft tevens het voordeel dat bezoekende personen geen directe toegang hebben -dan na melding bij de receptie met reden van het bezoek – en ongewenste personen – diefstal!- de toegang wordt ontzegd alsmede bij calamiteiten te kunnen vaststellen welke personen zich binnen het gebouw bevinden. Win, win dus. Maar ja, die privacy niet waar…. Kom op zeg!
  ps maar te duur voor kleinschalige instanties dus vingerafdruk! Heel goed.

 2. Je kan ook gewoon een pasjessysteem introduceren voor de leraren om het lokaal binnen te gaan. Voordeel van dat soort systemen is dat ze ook de tijd registreren.
  En een leraar zal toch zijn lokaal in moeten. Maar je legt het systeem uit voor toegang en veiligheid.

 3. @Django
  “…..en tuig een HR-afdeling op met de opdracht het kortdurend verzuim rigoureus aan te pakken. Vreemd, heel vreemd deze integrale aanpak. Laat ook onverlet dat thuiswerken eveneens werken is”.

  Kortdurend verzuim aanpakken is wat anders dan personen die te laat komen en te vroeg weggaan in het snotje krijgen.
  Dat ondervang je niet met het aanpakken van -veelvuldig- kortdurend ( of langdurend!) verzuim. ( Zouden de tegenstanders daarvan ook niet het privacy argument kunnen gebruiken?).

  “……onverlet dat thuiswerken eveneens werken is”.
  Voor en leraar/onderwijzer lijkt het mij niet handig om thuis te werken, ok behoudens het nakijken van proefwerken en zo.

  “….het begrijpen van deze maatregel”.
  Als een school deze maatregel treft dan begrijp ik wel wat het probleem is. That goes without saying.

 4. Altijd weer de schending van de privacy er bij halen.
  In de wereld bestaan al decennia bij bedrijven vaak prikklokken waar bij je een kaart bij aankomst en vertrek moet afstempelen.
  Als de werkgever je voor een bepaald aantal uur betaalt, wil hij ook weten dat je er was.
  Helaas geen waterdicht systeem want je kunt een ander je kaart laten afstempelen maar toch… ( vandaar die vingerafdruk, heel slim!).
  Als iemand , in deze kwestie, de privacy er bij haalt, dan voelt m.i. diegene nattigheid.
  Nu, deels, thuiswerken het nieuwe normaal wordt, staat de aanwezigheidscontrole natuurlijk wel op de helling. Maar dat geldt niet voor degenen die zich 100% in het bedrijfsgebouw van de werkgever aanwezig moeten zijn.
  Misschien is discriminatie het nieuwe argument -voor degenen die te laat komen en te vroeg weg gaan ?

 5. Voordat een schoolbestuur overgaat tot een dergelijke maatregel is er al heel wat voorgevallen binnen de stichting. Die analyse ontbreekt en is wel relevant voor het begrijpen van deze maatregel. Nu lijkt het alsof de werkgever een bedenkelijke maatregel treft. Voor een goed begrip van wat er speelt is het noodzakelijk dat de werkgever wordt geïnterviewd en daarnaast de onderwijsvakbond haar verhaal doet. Kortom, journalistiek broddelwerk en een tendentieus artikel. Laat onverlet dat een ‘prikklok met vingerafdruk” niet van deze tijd is. Ga als werkgever het goede gesprek aan met de betreffende werknemer(s) en tuig een HR-afdeling op met de opdracht het kortdurend verzuim rigoureus aan te pakken. Vreemd, heel vreemd deze integrale aanpak. Laat ook onverlet dat thuiswerken eveneens werken is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....

DH | Active COVID cases at 2,618

PHILIPSBURG--St. Maarten’s total number of active COVID-19 cases is now 2,618, according to statistics released on Saturday, January 15. The total number of confirmed cases has increased...
- Advertentie -
- Advertentie -