28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Leden huidige decoratiecommissie lintjesregen per 30 april niet herbenoemd

Persbureau Curacao

De samenstelling van de nieuwe decoratiecommissie lijkt met de inzet van premier Pisas een politiek karakter te krijgen. Benoemingen worden vastgelegd in een Ministeriele Beschikking, die in beginsel niet openbaar is.

De regering van Curaçao heeft – naar nu pas bekend is geworden – drie leden van de Decoratiecommissie vorig jaar niet herbenoemd. De drie accepteren dat, maar hadden het werk graag voort willen zetten. Naar verluidt wil premier Gillar Pisas zijn eigen mensen neerzetten.

De Decoratiecommissie bereidt namens de Curaçaose regering de voordrachten voor de koninklijke onderscheidingen voor.

De nieuwe voorzitter wordt O’Dennis Daal, tijdens de laatste verkiezing nummer 26 op de lijst van MFK, de partij van Pisas. Hij is onlangs benoemd tot lid van de commissie. Net als Ashanti Harris, die secretaris Maduro gaat opvolgen.

Niet vrijwillig

Het is gebruikelijk dat leden worden herbenoemd indien zij te kennen geven niet te willen stoppen. Het vertrek van voorzitter Curd Evertsz, Roland Colastica en secretaris Nicole Maduro, na de komende Lintjesregen, is daarom niet vrijwillig.

De termijn van deze drie commissieleden verliep in oktober 2021. De termijn van de twee andere leden, Lucette Thielen en Edgar Sintiago eindigt medio 2022. Voorzitter Evertsz is gevraagd om zes maanden aan te blijven om het werk ten behoeve van de komende Lintjesregen 2022 af te maken en over te dragen. Aan zijn herbenoeming zou nu eindelijk een Ministeriële Beschikking ten grondslag liggen.

Politiek

De samenstelling van de nieuwe decoratiecommissie lijkt met de inzet van premier Pisas een politiek karakter te krijgen. Benoemingen worden vastgelegd in een Ministeriele Beschikking, die in beginsel niet openbaar is. De premier kan daarmee het benoemingsproces naar eigen hand zetten, hetgeen nu lijkt te zijn gebeurd.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Ook ‘n lintje voor cooper mfk, heeft alleen nog maar bokken geschoten vanaf hij daar met dat logge lijf en al tien jaar lang op zo’n zetel zit.

 2. Weer familie en friends ingezet in de nieuwe commissie.Maar ik moet het ook zeggen: de eerdere commissie heeft ook mensen voorgedragen zoals de casino koning van het legaal en illegaal online gokken wat onbegrijpelijk was en laatst mevr. Saleh die niks anders heeft gedaan dan haar werk. Die commissie was ook niet goed. Het zou niet veel anders worden. Alleen meer familie en friends!

 3. Dus Ansari, Manuel en Saleh zijn verzekerd van een lintje! En Pisas ook natuurlijk! De politieagent die maar liefs 3 functies bekleedt. Een voor zowel zijn rol als , Payaso, Farandulero en Lintjesknipper. Gaat weer lekker op Curacao

 4. ik nam de lintjes regen al niet serieus, fijn dat mijn gedachten nu officieel bevestigd worden.

  Zou mij niets verbazen als Braam en Cheong een van de eerste zijn die een lintje ontvangen

 5. Pias ontpopt zich langzaam maar zeker tot een potentaat.
  Onze Curaçaose Baby Doc in wording. Ha ha ha, Het begint ook steeds meer op Haiti te lijken op deze rots met figuren als Pizza de Pias etc aan het roer

 6. Voor een ieder: luister goed naar dit liedje “ke sa – maruja boogaard i rudi plaate(soft)https://www.youtube.com/watch?v=Sw8wflgU5R8” het geeft mij elke keer weer kippenvel en traantjes in de ogen. Het lied is van de jaren 80 lang voordat Aruba er uit stapte, lang voordat Shell a bati bel, lang voordat de PAR met Miguel Poepoeriee aan de macht kwam en die het eiland in de uitverkoop deed, lang voordat de 3 dames Curacao verkwanselden via de slotverklaring (nota bene beweerde 1 van de dames dat ze nog niet eens wist wat er nu in stond, maar dat het toch een goede verklaring was), lang voordat Fraudelien Wiels en Zijne Excelentie met zijn Koninklijke lakij de scepter zwaaiden in het antillenhuis. Lang voordat we een Opperbevelhebber op zweetsokken hadden en lang voordat we een Googelaar met 2 portefeuilles hadden die het voor elkaar kreeg een heel schip te laten verdwijnen (zelfs David Copperfield nam zijn hoed voor haar af).

 7. Het doet pijn om dit te benoemen. Na vele vele boeken, documentaires en films te hebben bestudeerd kan ik maar tot 1 conclusie komen: Erlijkheid en deugdelijkheid is ver te zoeken na het vertrek van Doctor Da Costa Gomez uit de politiek. Ik snap tot heden ten dage niet waarom de bevolking destijds hem aan de kant schoof ten favoure van Efrain Jonkheer. Hierna is het alleen maar meer bergafwaarts gegaan. Zo jammer en het maakt verdrietig. We hadden het met zijn allen op Curacao goed kunnen hebben. Door eerlijk te delen lekker leven in het kleine paradijsje op aarde. Maar nu zitten velen van ons in den vreemde waar we wel op waarde woorden geschat, en zitten er vele potverteerders op cruciale plaatsen op Curacao. Elke keer lees je weer over mensen die om oneerlijke reden op een positie zijn neergezet. Ook uwer Tico had in 2008 een paar keer de kans aangeboden gekregen om op een hoge positie binnen te stromen. Mijn naieve eerlijkheid echter verhinderde dat. Ik zou mezelf niet in de spiegel kunnen aankijken. Mijn integriteit is 1 van de zaken die ik hoog in het vaandel heb.

 8. Overal, waar de mogelijkheid is, moeten mensen vervangen worden door partij vazallen en waar het niet gaat maken we gewoon een nieuwe, overkoepelende, bestuurslaag.
  Het maakt niet uit welke organisatie het is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...