28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 02:21

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Landmachteenheid uit Nederland oefent op Curaçao

Persbureau Curacao

Zij zijn geen onderdeel van de permanent aanwezige Compagnie in de West van Defensie in het Caribisch gebied.

WILLEMSTAD – Ongeveer 90 militairen van de Koninklijke Landmacht oefenen momenteel op Curaçao. Zij zullen onder andere (schiet)oefeningen houden en grensverleggende activiteiten uitvoeren op het eiland, schrijft het Antilliaans Dagblad.

Zij zijn geen onderdeel van de permanent aanwezige Compagnie in de West van Defensie in het Caribisch gebied. Curaçao geeft trainende militairen, naast een unieke trainingslocatie in verband met de weersomstandigheden, veel opties om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen. De oefening duurt tot 15 september.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. @Nick, “Alweer vergeten dat 2 soldaten het leven hebben gegeven om onze eilanden te beschermen?”. Wist ik niet, het beeld dat wij hier van deze jongens en meisjes hebben is van feestvierende, cokesnuivende jongelui.

  Het gaat natuurlijk niet om de film, maar om de woorden, “Try to get on higher ground soldier and we will bring you home”, doe je best en wij zorgen voor de rest.

 2. @ericlapas, die “mooi weer soldaten” beschermen wel onze eilanden tegen drugs en co. Ook geeft men hulp in de redio (zie nu Haiti) Alweer vergeten dat 2 soldaten het leven hebben gegeven om onze eilanden te beschermen? Ach nee, u kijkt liever Hollywood films met echte manen als Gene Hackman en gelooft dat een film als “behind enemies lines” de waarheid weerspiegelt….keep dreaming en vooral veel Hollywood kijken.

 3. “Zodra ze in oorlogssituatie zijn, maken ze een potje van, of ze worden onder de voeten gelopen of ze moeten achter de Amerikanen schuilen.”

  Dat zouden zij dan zeker van die Amerikanen geleerd hebben die de zoveelste oorlog verloren hebben en hun “bondgenoten” in de steek laten en dan alleen maar om meer financiële bijdrage vragen om hun oorlogszuchtige plannen uit te voeren.
  Als je ooit in militaire dienst geweest bent (in het verleden) of nu bij defensie in dienst bent dan weet je wel beter.
  Ooit voor oefening vanuit Noorwegen van -30C naar +30C naar Curacao gegaan om ook daar een oefening voort te zetten. Zij die commentaar hebben moeten dat maar eens proberen dan kom je er wel achter wat men ondervindt.
  Nu zitten we lekker in de airco en kunnen het wel uithouden. In het veld is geen airco, met volle bepakking in de hitte, een flinke mars van zo’n 25km, ga er maar aan!
  Commentaar geven is makkelijk maar ondervindt eerst wat de werkelijkheid is.

 4. Het is niet voor niets dat deze “soldaten” hier oefenen, het zijn mooi weer soldaten. Zodra ze in oorlogsituatie zijn, maken ze een potje van, of ze worden onder de voeten gelopen of ze moeten achter de Amerikanen schuilen.

  Het is toch anders dan in de film, “Behind enemies lines” toen Owen Wilson achter de vijandige linie neergeschoten werd en hij met zijn parachute in vijandig gebied lande.

  Gene Hackman zei aan de portafoon tegen hem “try to get on higher ground soldier and we will bring you home”, nou dat zijn echte mannen. “We will bring you home” geen twijfel mogelijk.

  Dat zie ik de Nederlandse commandant niet zeggen, gezien de vele ontucht incidenten in het Nederlandse leger, hebben ze wel wat anders aan hun hoofd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -