24 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 22:40

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Knops: Hervorming kansspelbeleid Curaçao schiet maar niet op

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Curaçao neemt tevens maatregelen om via de Curaçao Gaming Control Board en de Belastingdienst de door licentiehouders verschuldigde belastingen en licentievergoedingen worden geïnd.

Er wordt onvoldoende voortgang geboekt met de hervorming van het kansspelbeleid, waardoor Curaçao kwetsbaar blijft voor malafide online gokpraktijken en potentieel veel inkomsten misloopt. Dat schrijft staatssecretaris Raymond Knops in de Uitvoeringsrapportage van de landspakketten Aruba, Curaçao en Sint-Maarten over het Tweede Kwartaal van 2021.

In het landspakket Curaçao dat onderdeel is van COHO komt het eiland met een getrapt plan voor de modernisering en hervorming van het aanbod van online-kansspelen. Zo moet nieuwe wet- en regelgeving voorzien in een onafhankelijke toezichthouder op online kansspelen. Die gaat licenties verstrekken en handhaaft indien nodig, waarbij als uiterste interventie de licentie kan worden ingetrokken.

Ook zal er een waarborg komen dat aanbieders van online kansspelen vanuit Curaçao handelen conform wet- en regelgeving van de landen waarop zij zich op richten.

- Advertentie -

Curaçao neemt tevens maatregelen om via de Curaçao Gaming Control Board en de Belastingdienst de door licentiehouders verschuldigde belastingen en licentievergoedingen worden geïnd.

Het plan dat toeziet op de wet- en regelgeving is door Curaçao nog niet formeel ter bekrachtiging aangeboden aan Nederland. De deadline was 1 maart en is hiermee volgens Knops overschreden.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

2021 06 25 – Hervormingen trust en goksector Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H19
2020 11 05 – Hervormingen trust en goksector Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H19
- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

  1. Ik vermoed dat de heer Knops het de arme sloebers hier op het eiland niet aan wil doen anders had hij allang de stekker er uit getrokken. De Nederlandse belastingbetaler moet toch doodziek zijn van de mentaliteit van alle regeringen die er geweest zijn in bijna 11 jaar. En let op: het wordt weer niks ! Er zijn hier blijkbaar geen capabele mensen te vinden die het eiland er weer bovenop willen en kunnen helpen. Zo zonde. Het heeft zo’n potentie!

  2. Hoe krijg je geld uit a naar b en vervolgens naar c, zonder dat het een spoor achterlaat?
    In B koop je een online gok licentie in a “verlies” je met gokken dat geld gaat dus naar B (je eigen bedrijf) en vervolgens win je (van je eigen bedrijf) in C alwaar het dus gewassen uitkomt.
    Omdat het geheel in “eigen beheer” gebeurd is de kans dat jou zwarte geld gekaapt wordt nihil. Dit is een van de trajecten die gebruikt wordt er zijn legio varianten op dit te bedenken. Maar het belangrijkste is dat er geen, of weinig toezicht op de online gokken is en er geen of weinig zicht is op gok (sub)lesencies zijn.
    Dit is achter de schermen uitgedacht en Suzie heeft (waarschijnlijk voor een goede compensatie) haar naam onder gezet.
    De kruimels vallen waarschijnlijk nog steeds in de juiste zakken en zo zal er wel geen haast gemaakt worden om er wat aan te doen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -