27.3 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 18:39

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Knops: Hervorming kansspelbeleid Curaçao schiet maar niet op

Persbureau Curacao

Curaçao neemt tevens maatregelen om via de Curaçao Gaming Control Board en de Belastingdienst de door licentiehouders verschuldigde belastingen en licentievergoedingen worden geïnd.

Er wordt onvoldoende voortgang geboekt met de hervorming van het kansspelbeleid, waardoor Curaçao kwetsbaar blijft voor malafide online gokpraktijken en potentieel veel inkomsten misloopt. Dat schrijft staatssecretaris Raymond Knops in de Uitvoeringsrapportage van de landspakketten Aruba, Curaçao en Sint-Maarten over het Tweede Kwartaal van 2021.

In het landspakket Curaçao dat onderdeel is van COHO komt het eiland met een getrapt plan voor de modernisering en hervorming van het aanbod van online-kansspelen. Zo moet nieuwe wet- en regelgeving voorzien in een onafhankelijke toezichthouder op online kansspelen. Die gaat licenties verstrekken en handhaaft indien nodig, waarbij als uiterste interventie de licentie kan worden ingetrokken.

- Advertentie -

Ook zal er een waarborg komen dat aanbieders van online kansspelen vanuit Curaçao handelen conform wet- en regelgeving van de landen waarop zij zich op richten.

Curaçao neemt tevens maatregelen om via de Curaçao Gaming Control Board en de Belastingdienst de door licentiehouders verschuldigde belastingen en licentievergoedingen worden geïnd.

Het plan dat toeziet op de wet- en regelgeving is door Curaçao nog niet formeel ter bekrachtiging aangeboden aan Nederland. De deadline was 1 maart en is hiermee volgens Knops overschreden.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Naschrift KKC

2021 06 25 – Hervormingen trust en goksector Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H19

2020 11 05 – Hervormingen trust en goksector Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H19

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Ik vermoed dat de heer Knops het de arme sloebers hier op het eiland niet aan wil doen anders had hij allang de stekker er uit getrokken. De Nederlandse belastingbetaler moet toch doodziek zijn van de mentaliteit van alle regeringen die er geweest zijn in bijna 11 jaar. En let op: het wordt weer niks ! Er zijn hier blijkbaar geen capabele mensen te vinden die het eiland er weer bovenop willen en kunnen helpen. Zo zonde. Het heeft zo’n potentie!

  2. Hoe krijg je geld uit a naar b en vervolgens naar c, zonder dat het een spoor achterlaat?
    In B koop je een online gok licentie in a “verlies” je met gokken dat geld gaat dus naar B (je eigen bedrijf) en vervolgens win je (van je eigen bedrijf) in C alwaar het dus gewassen uitkomt.
    Omdat het geheel in “eigen beheer” gebeurd is de kans dat jou zwarte geld gekaapt wordt nihil. Dit is een van de trajecten die gebruikt wordt er zijn legio varianten op dit te bedenken. Maar het belangrijkste is dat er geen, of weinig toezicht op de online gokken is en er geen of weinig zicht is op gok (sub)lesencies zijn.
    Dit is achter de schermen uitgedacht en Suzie heeft (waarschijnlijk voor een goede compensatie) haar naam onder gezet.
    De kruimels vallen waarschijnlijk nog steeds in de juiste zakken en zo zal er wel geen haast gemaakt worden om er wat aan te doen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -