31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

PBC | Knops: 25 miljoen euro structureel in strijd tegen ondermijning

HomeLandenArubaPBC | Knops: 25 miljoen euro structureel in strijd tegen ondermijning

Persbureau Curacao

Nederland gaat structureel meer geld investeren in de aanpak van ondermijning op Curaçao en Sint Maarten. Naast de al lopende begrotingen van 12 miljoen euro per jaar, komt daar nog eens 13 miljoen euro extra bij per jaar.

Vanaf volgend jaar stopt Nederland met de projectmatige aanpak van ondermijning en gaat over tot een structurele duurzame aanpak.

Met de extra gelden kunnen de justitiele-organisaties vanaf 2022 extra capaciteit werven voor de ondermijningsaanpak in de Cariben.

Als gevolg van deze structurele ondersteuning zullen het RST, het Openbaar Ministerie en het Hof vanaf volgend jaar langs de reguliere lijnen van de organisaties verantwoording afleggen over inzet en resultaten.

Autonome aangelegenheid

De aanpak van ondermijning is een aangelegenheid van de autonome landen zelf. Nederland ondersteunt de landen bij de bestrijding ervan. In het kader van deze ondersteuning is in 2015 door de landen gezamenlijk besloten tot een projectmatige aanpak van ondermijning via het Team Bestrijding Ondermijning (TBO).

De strafrechtelijke onderzoeken van het TBO hadden betrekking op criminaliteit met een financieel-economische component en met betrokkenheid van zgn. Politically Exposed Persons (PEP), ambtenaren, overheids-NV’s, facilitators of organisaties in de collectieve sector.

De onderzoeken richtten zich naast corruptie op ernstige vormen van belastingfraude, verduistering van overheidsgeld, vervalsing van documenten en witwassen.

Bron: Persbureau Curacao

7 reacties

 1. Begin eens met een onderzoek naar bedrijven, rechtspersonen, rekeningen en trusts welke ter beschikking staan van onze politici.
  Het is zelfs met het ruime inkomen dat ze zichzelf toe rekenen niet mogelijk om deze op te zetten. Ze doen het wel en worden gebruikt om de baten te ontvangen van de “shady deals”.
  De trust kantoren hebben goede klanten aan onze politici.
  De 25 miljoen euro kan heel snel terug verdiend worden door daar beslag op te leggen.

 2. De ministers kunnen weer op vakantie!
  Er kunnen nog wat vriendjes worden aangesteld, en de staten boeken integraal een snoepreisje naar de verkeersbeurs?

 3. Knops leert het dus nooit, zit er soms een klein zwart adertje $$ gestopt in de zak van Knops door Pik tijdens het voetbal wedstrijdje jl. 12 + 13= 25 miljoen Euro = 50 miljoen florin, het is weer feest in Forti en iedereen gaat weer een paar dagen op vakantie of meld zich ziek ?.

 4. Dit is water naar zee dragen,
  Help met het in orde maken van de juiste wetgeving en deskundigheid op het gebied van opsporing en vervolging van fraude.
  Verbied het benoemen van F&F en bestrijd nepotisme.
  Dan pas kunnen we starten met een structurele constructie om ondermijning te bestrijden. Het opsturen van geld zonder structurele verandering is juist meer gekld beschikbaar stellen om eruit te roven.

 5. Heel goed ibitiatief. Voor het volk. Dank! Bestuurders; stoppen met… en meer dan ooit inzetten voor ons Land. Dat kan nog lastig gaan worden voor twijfelachtige querulanten als fraudelien Wiels, Cooper en onze DJ GevMin in Den Haag. Een oud gezegde; wat regt is, zal uiteindelijk regt kom

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties