26 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 21:34

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Knops: 25 miljoen euro structureel in strijd tegen ondermijning

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Nederland gaat structureel meer geld investeren in de aanpak van ondermijning op Curaçao en Sint Maarten. Naast de al lopende begrotingen van 12 miljoen euro per jaar, komt daar nog eens 13 miljoen euro extra bij per jaar.

Vanaf volgend jaar stopt Nederland met de projectmatige aanpak van ondermijning en gaat over tot een structurele duurzame aanpak.

Met de extra gelden kunnen de justitiele-organisaties vanaf 2022 extra capaciteit werven voor de ondermijningsaanpak in de Cariben.

- Advertentie -

Als gevolg van deze structurele ondersteuning zullen het RST, het Openbaar Ministerie en het Hof vanaf volgend jaar langs de reguliere lijnen van de organisaties verantwoording afleggen over inzet en resultaten.

Autonome aangelegenheid

De aanpak van ondermijning is een aangelegenheid van de autonome landen zelf. Nederland ondersteunt de landen bij de bestrijding ervan. In het kader van deze ondersteuning is in 2015 door de landen gezamenlijk besloten tot een projectmatige aanpak van ondermijning via het Team Bestrijding Ondermijning (TBO).

De strafrechtelijke onderzoeken van het TBO hadden betrekking op criminaliteit met een financieel-economische component en met betrokkenheid van zgn. Politically Exposed Persons (PEP), ambtenaren, overheids-NV’s, facilitators of organisaties in de collectieve sector.

De onderzoeken richtten zich naast corruptie op ernstige vormen van belastingfraude, verduistering van overheidsgeld, vervalsing van documenten en witwassen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

7 reacties

 1. Begin eens met een onderzoek naar bedrijven, rechtspersonen, rekeningen en trusts welke ter beschikking staan van onze politici.
  Het is zelfs met het ruime inkomen dat ze zichzelf toe rekenen niet mogelijk om deze op te zetten. Ze doen het wel en worden gebruikt om de baten te ontvangen van de “shady deals”.
  De trust kantoren hebben goede klanten aan onze politici.
  De 25 miljoen euro kan heel snel terug verdiend worden door daar beslag op te leggen.

 2. De ministers kunnen weer op vakantie!
  Er kunnen nog wat vriendjes worden aangesteld, en de staten boeken integraal een snoepreisje naar de verkeersbeurs?

 3. Knops leert het dus nooit, zit er soms een klein zwart adertje $$ gestopt in de zak van Knops door Pik tijdens het voetbal wedstrijdje jl. 12 + 13= 25 miljoen Euro = 50 miljoen florin, het is weer feest in Forti en iedereen gaat weer een paar dagen op vakantie of meld zich ziek ?.

 4. Dit is water naar zee dragen,
  Help met het in orde maken van de juiste wetgeving en deskundigheid op het gebied van opsporing en vervolging van fraude.
  Verbied het benoemen van F&F en bestrijd nepotisme.
  Dan pas kunnen we starten met een structurele constructie om ondermijning te bestrijden. Het opsturen van geld zonder structurele verandering is juist meer gekld beschikbaar stellen om eruit te roven.

 5. Heel goed ibitiatief. Voor het volk. Dank! Bestuurders; stoppen met… en meer dan ooit inzetten voor ons Land. Dat kan nog lastig gaan worden voor twijfelachtige querulanten als fraudelien Wiels, Cooper en onze DJ GevMin in Den Haag. Een oud gezegde; wat regt is, zal uiteindelijk regt kom

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnissen | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -