27.3 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 22:54

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij hem in augustus Corona werd ontdekt. Hij was gisteren te gast bij de ochtendshow Moru Bon Dia van de nationale zender op Curaçao, Telecuraçao.

“Ik ben in april volledig gevaccineerd en beschouwde het virus als een ver-van-mijn-bed-show, ondanks het feit dat ik er dagelijks over schreef. Corona had voor mij geen gezicht, het waren cijfers. Door mijn strijd om Corona te overleven, realiseerde ik me al snel dat er veel mensen eigenlijk geen idee hebben wat Corona is en wat het met je doet.”

Dick lag zeventien dagen op de intensive care, maar overleefde de zware long-covid en is nu aan het revalideren. Hij zal -zodra zijn energie het toelaat – zijn volledige verhaal delen met zijn publiek.

- Advertentie -

“Covid moet een gezicht krijgen en ik ben het verplicht aan al die duizenden mensen die mij hebben gesteund tijdens mijn strijd. Mede door die steun zit ik nu hier!”, zegt Dick.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

25 reacties

 1. Gottegot, opnieuw is er, dit keer in de vorm van @JS, een seniele wappieflappie uit zijn grot opgestaan die meent anderen vanuit zijn waanideeen de les te moeten lezen, dit keer blijkbaar over de uitzondering die de regel bevestigd. Gelukkig is inmiddels zelfs in Nederland het besef doorgebroken dat er paal en perk moet worden gesteld aan die onzin en gerichtte maatregelen tegen wappies niet langer onbespreekbaar zijn.

 2. @ Dislect

  Spijtig genoeg geen reguliere zorg op meeste plekken waar malaria nog present is .

  Mooiste is nog dat de angsthazen de mensen die geen prikjes wensen óók nog egoïstisch durven te noemen…
  Kijk eens in de spiegel beste mensen en probeer niet te lachen wanneer je dit tegen jezelf en anderen verkondigd

 3. “Wanneer gaan we ons nu eens druk maken om alle slachtoffers vsn bijvoorbeeld Malaria?”
  Op het moment dat reguleren zorg weg gedrukt wordt door mensen met malaria op de IC.

 4. Tja, daar valt nou eenmaal niet zoveel te halen als in de meer “ontwikelde” landen en dus heeft ‘big pharma” weinig interesse in het zoeken naar een zogenaamde remedie.

  Niet alleen dat. Als je een bepaalde ziekte hebt waarbij Pharma goed kan mee verdienen dan doen ze er alles voor voor de juiste medicijnen. Heb je iets waar ze niet aan kunnen verdienen dan kan je beter je uitvaart regelen

 5. Wanneer gaan we ons nu eens druk maken om alle slachtoffers vsn bijvoorbeeld Malaria?

  Nu niet, morgen niet én nooit niet!

  Feit is dat van de jaarlijks geschatte 1miljoen sterfgevallen van die ziekte het merendeel minderjarig is én ten zuiden van de Sahara woont..

  Tja, daar valt nou eenmaal niet zoveel te halen als in de meer “ontwikelde” landen en dus heeft ‘big pharma” weinig interesse in het zoeken naar een zogenaamde remedie..

  Alhoewel ik zéér zeker niet ontken dat de Covid slachtoffers maakt en dus geen verzinsel is mi.
  Kan ik niet vaak genoeg benadrukken dat iedereen bang wordt gemaakt en wij in de meer gecivilliseerde samenlevingen reeds een overschot aan structureel ongezonde bewoners hebben…
  Wellicht tijd voor een grote schoonmaak dus, al is die bij mijn weten nog niet eens begonnen..

 6. Om een lang verhaal kort te houden…

  Ben je bang voor corona blijf dan lekker zoveel mogelijk thuis en bij anderen vandaan én vertrouw niet op spuitjes, noch meningen die als feiten worden gepresenteerd in de MSM.

  Arme Dick lag 17 dagen op IC: hopi pendew wél.
  Ik lag 24uur in mijn kooitje met 40° Celsius en was beetje vermoeid en had spierpijn de dagen erna, plus smaak en reuk waren eventjes wat minder… Leek wel op influenza maar die schijnt al 18 maanden uitgeroeid te zijn op mondiaal niveau..
  Zou óók gewoon Chikungunya kunnen zijn geweest maar het had al maanden niet geregend en we hadden toen lokaal 400 coronïtis gevallen per dag.. Niet erg geloofwaardig dus naar het lijkt.

  Nog minder geloofwaardig is de oproep tot vaccinatie van gezonde mensen om de “zwakkere broeders” te beschermen…
  En dan mogen we straks dus ieder jaar één of twee, misschien wel 3 spuitjes gaan halen afhankelijk van iemands conditie?
  Hélemaal van de pot gerukt dat is mijn devies inzake !!

 7. Zo zien jullie maar weer, die spuitjes verkleinen hooguit de kans en de percentages die gegeven worden dat vaccins “bescherming” bieden zijn veelal niet onderbouwd noch geupdate ivm de nieuwste mode (varianten van coronïtis).

  Dat de voorheen obese Dick herstellende is verheugt mij zéér maar dit nieuwsbericht zet mij wel aan het denken..
  Nu Dick als free-lancertje weinig tot geen inkomsten meer geniet en zijn gezondheid hem voorlopig, zoals we kunnen lezen in de steek laat…
  Wie gaat hem dan nu van inkomsten voorzien???
  Ik hoop dus maar dat hij nog altijd even oprecht schrijft als vanouds (Hmmmmmpfff) én zich niet laat fèteren door overheid en big pharma momenteel…

  Over een pandanoia gesproken

 8. Probleem is dat de wappies zich niet willen inenten maar wel gewoon naar restaurants willen en werk en als ze besmet raken wel op de IC terecht willen komen.

  Wel de lusten en niet de lasten

 9. Na 2 injecties in maart al, geen enkele klacht gehad. Dat geldt eveneens voor mijn vrouw.
  Er zijn ook mensen die na een griepprik flink ziek worden.
  It is as is.

 10. Zoals ik al een keer eerder heb vermeld ben ik na twee injecties tegen corona 6 weken zo ziek als een hond op de bank gelegen, weinig gegeten en alleen maar geslapen. Griepje?.

 11. @ Lamoenchi,

  Niemand heeft ooit beweerd dat vaccins 100 % beveiliging bieden tegen het coronavirus. Pfizer en Moderna zitten op 90 – 95 %, Astra Zeneca op ong 70 % en Jansen op ong 65 %. Dus het is geheel volgen de verwachtingen dat sommige, volledig gevaccineerde, personen toch corona oplopen en er ziek van worden. Echter, het merendeel wordt er niet dusdanig ziek van dat ze naar het ziekenhuis moeten.

  Wanneer we de afgelopen 1,5 jaar in ogenschouw nemen dan weten we dat corona behoorlijk kan huishouden en wanneer je nu nog ongevaccineerd bent dan ben je dus in dezelfde situatie als toen corona begon.
  Er zijn alleen een paar kleine dingen veranderd: ‘de Delta variant, welke nu heerst, is besmettelijker en dodelijker dan het originele virus. Het tweede dat is veranderd is dat een deel van de bevolking momenteel is gevaccineerd. Daardoor lijkt het dat corona een stuk minder gevaarlijk is, met name omdat er dus sprake is van minder besmettingen en minder ziekenhuisopnames. Enige probleem is dat het aantal ziekenhuisopnames t.o.v. het aantal besmettingen gewoon omhoog is gegaan. Er eindigen per 100 besmettingen nu meer mensen in het ziekenhuis en op de IC.

  Het is natuurlijk altijd een goed idee om gezond te leven en een goede conditie te hebben, maar helaas hebben we ook al gezien dat volledig gezonde mensen, zonder aandoeningen, ten onder zijn gegaan aan corona. En dat heeft met name te maken met de virusload, daar hangt namelijk de ernst van het verloop namelijk van af. Anders gezegd: het gezond leven geeft een vals gevoel van veiligheid, want met de juiste viral load helpt dat gezond leven werkelijk helemaal niets.

 12. Ik ben blij dat Dick Drayer het gered heeft, hij is het vermaledijde (vervloekt) monstertje te slim af geweest. Toch nog 25+ jaren aardbewoner is mooi meegenomen.(lol wink))

 13. Waarschijnlijk is Tico door commentpolis verwijderd van forum, er was al eerder daarmee gedreigd. Ik mis hem ook een beetje. Zullen we een petitie indienen om hem weer toe te laten ?
  @ericlapas: mischien wil TeleCuracao alle partijen hun verhaal laten vertellen.
  Gezonde niet gevaccineerde, gezonde wel gevaccineerde, van beide ook iemand die besmet is geraakt en zijn ervaring daarmee. Volledig gevaccineerden met zwakke gezondheid die toch besmet zijn geworden en in IC hebben gelegen en dan ook een niet gevaccineerde die overleden is aan corona naar zijn opinie vragen. Ze dienen wel allemaal echte Yui di Korsou zijn. Kunnen we lachen om hun stomme antwoorden. @laStiwz: het punt is dat vaccinatie geen garantie is. En dank je wel voor alles wat je mij toewenst.

 14. Waarom vraag ik me altijd af, waarom moeten we altijd een voorbeeld aan de blanken nemen? In Nederland heeft een rechtse politicus, Baudet ooit gezegd dat zwarten een lagere IQ hebben.

  Moet zeggen het lijkt toch of hij gelijk heeft, hoe is het anders te verklaren dat er geen enkele YDK met hun persoonlijke ervaringen met Covid op de buis is geweest? Het had ons veel doden en ellende kunnen besparen.

  Waarom heeft TeleCuracao, trouwens een blanke Nederlander gevraagd om zijn verhaal te vertellen en niet een van ons zwarten.

 15. @Lamoenchi: deels heb je gelijk. Ineneten of niet, dat moet je zelf weten. Ik zeg deels gelijk, want er zijn ook mensen die door jouw besmet zouden kunnen worden omdat jij niet ingeent bent.
  Dat was 1.
  2. Als jij je niet wilt inenten omdat je denkt dat je er zonder ineneting wel doorheen komt, prima.
  Mocht het dan toch fout gaan, dan kun je bij de sushi buiten bij het ziekenhuis gaan zitten en kom je er bij mij niet meer in.

  Dus als je je wel inent:
  – je mag andere besmetten. Je hebt immers alles gedaan om dat te voorkomen.
  – je mag het ziekenhuis in. Je hebt immers alles gedaan om dat te voorkomen.

  Dus niet ingeent: praat niet met anderen, blijf binnen ga niet naar een feestje, blijf weg uit het theater, niet naar het voetballen, niet naar school, niet werken want jij bent de bron die anderen welwillende kunt besmetten.

  Word jij dan toch besmet: donder op en ga niet lopen bedelen in het ziekenhuis of bij de huisarts, maar slik je hydroxychloroquine of Ivermectine, je zink, je vitamine met awa lamoenchi en ander wappie gedoe. Maar stay fucking away van de denkende society. Dumbass

  Daarbij, ik ken Dick. Niet dik, wel wat ouder, volgens mij geen diabeet, sport(te) net zo vaak als ik bij The Challenge. Zag er fysiek beter uit als 80% van de eilanders.
  Ik had niet verwacht dat hij meer problemen dan en kuchje zou hebben van die corona.

  Het kan verkeren.

 16. @Robert, DD was volledig gevaccineerd en werd toch ernstig ziek met corona. Veel gevaccineerden wanen zich veilig. De meeste wappies zijn gezonde mensen die tegen een stootje kunnen. Sommigen worden besmet en merken er niets van. De beste bescherming is hygiene, altijd afstand houden, masker op. Vaccinatie kan ook helpen, maar niet altijd. Degenen die dood gaan aan corona zijn mensen met zwakke gezondheid. Juist die moeten vaccineren en voorzichtig zijn. Waarom moeten gezonde mensen door de doem denkers verplicht worden te vaccineren?
  Als een kerngezond mens vindt dat de risico voor hem minimaal is, dan is het zijn goed recht. Hij is niet verplicht om zich te laten vaccineren om anderen te “beschermen” en aan Robert een vals gevoel van veiligheid te geven.

 17. Por Dios, 17 dagen in de IC. Dat zijn 17 heel lange dagen geweest… Velen hebben inderdaad geen idee wat dat is. Doe je verhaal DD, er lopen nog te veel ‘wappies’ enz. rond die het niet willen en/of kunnen begrijpen. Welcome back!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -