28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 18:25

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Isla medewerkers overhandigen brief aan premier Pisas

Persbureau Curacao


Premier Pisa en dhr Kleinmoedig | Foto Gobiernu Curaçao
WILLEMSTAD – Een groep medewerkers van de Curaçao Energy Petrochemical Cooperative (CEPC) hebben een brief overhandigd aan Minister Gilmar Pisas. De brief beschrijft de bezorgdheid van de ex-medewerkers van de Isla en verzoekt de 4e en 5e tranche van hun ontslagvergoeding uit te betalen.

Premier Pisas komt volgende week met een voorstel voor de uitbetaling van de ontslagvergoeding voor Isla-medewerkers.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

14 reacties

 1. @LaStiwz schreef;
  “@Tico (ik ben gestudeerd):
  – Wat de individuele oud medewerkers met dat geld gaan doen mogen HUN zelf weten.
  – Als HUN een ticket naar Nederland kopen…”

  LaStiwz,
  Tico M. heeft een paar weken geleden verklaard dat zijn manier van communiceren niet voor iedereen te vatten is. Naar (zijn) eigen zeggen vanwege zijn belangrijke baan bij een Belgisch bedrijf waar hij zich als vanzelf de “deftige Belgische manier van communiceren” heeft eigengemaakt. Aldus de in deftig Belgisch jargon schijvende Tico Martina (lol lol lol)

 2. Dat is nu de point @eClapas ‘waarom zou ik me in elk bericht moeten verdiepen’ zoals je dat schrijft.
  WT heeft het dan voor zin te reageren als er toch alleen bagger wordt uitgestrooid door elke reactie van jouw hand.
  Just saying.

 3. @Roseline,@Treurniet,@R van H,Jose ,@Jacob Antonia, ik heb op het bericht gereageerd en het bericht gaat over een petitie indienen bij de regering. Waarom zou ik mij in elk bericht moeten verdiepen? Heb ik niets anders te doen?

  Als jullie niet zo snel op jullie pik getrapt waren dan hadden jullie een belangrijke les uit mijn reactie kunnen halen, nl, de YDK moet af van het idee van “een baan voor het leven”.

  Kijk maar naar de meeste ambtenaren, de meesten zijn volledig stil gestaan in hun ontwikkeling en zijn echt te dom om te poepen. Als deze regering echt regeerde en de helft naar huis zou sturen, komen ze nooit meer aan de bak. Ze hebben niets geleerd en ze kunnen niets.

  Ik hoop voor jullie als het lukt om een andere baan te vinden dat jullie niet achterover gaan leunen maar jullie zelf blijft ontwikkelen.

 4. @ LaStiwz, wat heb ik dan verkeerd gezegd mijn beste? Het is toch hun beloofde salaris waar ze mee kunnen doen wat hun willen? En waarom zou je de middelman uitschakelen. Jij wilt dus dat meer bedrijven gaan sluiten?

  Ik reageerde trouwens op wat ericlapas schrijft “Veel van deze medewerkers wachten op het NOW geld om waarschijnlijk naar Nederland te emigreren en dat kan nooit de bedoeling zijn. Het geld moet op de lokale markt besteedt worden.” Ik droeg dus ideeën aan hoe het geld toch op de lokale markt te besteden en alsnog naar Nederland te gaan.

 5. @Tico (ik ben gestudeerd):
  – Wat de individuele oud medewerkers met dat geld gaan doen mogen HUN zelf weten.
  – Als HUN een ticket naar Nederland kopen…
  – …stroomt het geld hoe dan ook in de lokale markt want IMMER wordt het ticket op Curacao gekocht bij Mau-Asam reisbureau, Maduro Travel of waar dan ook.

  Wath the fuck “IMMER gekocht bij Mau-Asam of Maduro travel.” Je moet wel een erg dom Ticootje zijn als je daar je tickets koopt. Tegenwoordig heb je internet. Je sluit alle tussen- en wederverkopers uit door goedkoop rechtstreeks bij KLM of TUI te boeken.
  En guess, kijk eens op je creditcard, het geld gaat linea recta naar Makambia. Er zit zelfs geen OB op.
  Daarbij, als je je tickets bij Mau-Asam reisbureau, Maduro Travel krijen zij rond de 8%. De rest gaat nog steeds naar de KLM of de TUI.

 6. Kan aan mij liggen, maar nergens in dit krantenartikel staat wat er precies in deze brief staat. Dit waardeloze en totaal nietszeggend bericht van nota bene Persbureau Curaçao zorgt alleen voor verwarring. Eerlijk gezegd wekte dit bericht ook bij mij in eerste instantie de indruk dat de staat oftewel gemeenschap zou moeten opdraaien voor de niet betaalde sesantia door de Isla. Je vraagt je af waarom een dergelijk nogal suggestief bericht überhaupt gepubliceerd wordt.

  Dank voor de aanvullende en verklarende informatie van de ex werknemers.

 7. Dag Ericlapas. Nu laat mijn geheugen me erg vaak in de steek. Echter meen ik mij te herinneren dat niet zo lang geleden alle medewerkers een voorstel van Chonkie en consorten hebben aangenomen. Dat voorstel omvatte een afvloeiregeling. Wat de individuele oud medewerkers met dat geld gaan doen mogen hun zelf weten. Ze kunnen het in het asfaltmeer dumpen, ze kunnen hun billen ermee afvegen, ze kunnen er kilos drugs mee kopen en zichzelf helemaal lamsnuiven of ze kunnen er een ticket naar Nederland voor kopen. Als hun een ticket naar Nederland kopen stroomt het geld hoe dan ook in de lokale markt want immer wordt het ticket op Curacao gekocht bij Mau-Asam reisbureau, Maduro Travel of waar dan ook. Ik mag voorzichtig aannemen dat de medewerkers afdoende scholing en ervaring hebben opgedaan binnen hun vakgebied. Bij de snek komen alle lagen van de bevolking tijdens, voor en na het werk. Van taxichauffeurs tot ministers, van rechters tot onderstandtrekkers, van dominicanas tot toeristen. Het is daar vaak heel gezellig met de plaatselijke dorpsdronkaard, de dominospelers en de muziek. Dus tja.

 8. Aan @EClapas kun je elke reactie overlaten. Al gaat het over een hondendrol dan nog weet hij een heel verhaal erom heen te breien.
  Reageren om te reageren.

 9. Ericalapas, Lees heel goed wat ik nu ga schrijven: de belasting van de sesantia 4+5 zijn al ingehouden door de belasting en overgedragen aan de overheid. EN WE HEBBEN DE SESANTIA 4+5 NIET ONTVANGEN. Belasting betalen over een geld dat je niet heb gekregen. GA MAAR OVER NADENKEN SUFFERD. Gebruik je hersenen, niet je vingers idioot. GA JEZELF GOED INFORMEREN, GEBRUIK DAARNA JE HERSENEN. EN VERVOLGENS GA JE DENKEN VOORDAT JE IETS SCHRIJFT.

 10. Meneer goei morgen.
  1. We hebben duidelijk gezegt we willen geen geld van de overheid.
  Onze geld is het verkopen van de olie produkten dat dat Rdk en CRU inbeslaag had genomen.
  En we hebben recht om onze sessantia te krijgen tog.

 11. Voor uw info, het is geen NOW of overheids geld en zeker niet om naar NL te emigreren. Het gaat om olie produkten ter warde van rond 110 milj gulden di Rdk in beslaag heeft genomen die bestemd waren voor ontslagvergoeding aan de ex Isla personeel.
  En als iemand naar een snak gaat is jou geen moer aan.

 12. Aan ericlapas.

  Je moet je diep schamen om zomaar al deze onzin op te schrijven en mensen te stigmatiseren.
  Ga je eerst verdiepen in iets in plaats om zomaar mensen zwart te maken.
  En te beschuldigen van wat je hier allemaal beweerd

  Diep triest!!

 13. Blijkbaar willen deze ex medewerkers dat het geld van NOW gebruikt wordt om hun ontslagvergoeding te betalen. Het NOW geld is juist bedoeld om bedrijven overeind te houden en op die manier banen te behouden. Medewerkers van Isla hebben over het algemeen goed verdiend, anders dan hun collega’s die via aannemers werkten.

  Veel van deze medewerkers wachten op het NOW geld om waarschijnlijk naar Nederland te emigreren en dat kan nooit de bedoeling zijn. Het geld moet op de lokale markt besteedt worden.

  Moet zeggen dat ik weinig respect voor deze ex medewerkers hebben, ze hadden de middelen en tijd om zichzelf bij te scholen maar wilden liever na het werk bij de snek gaan staan en nu moet de overheid te hulp schieten terwijl anderen van de voedsel bank moeten eten..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -