27 C
Willemstad
• dinsdag 7 december 2021 23:52

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Intensive care Curaçao ligt vol

Persbureau Curacao

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth
WILLEMSTAD – Epidemioloog Izzy Gerstenbluth en het hoofd van het rampenbestrijdingsteam Lesley Fer hebben zojuist verslag gedaan van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Covid-19 op Curaçao.

Gerstenbluth gaf aan dat er vandaag 2225 testuitslagen zijn binnen gekomen. Hiervan waren 52 positief. Opnieuw is er iemand overleden, dit gebeurde thuis. Eén persoon bleek niet besmet te zijn en 64 mensen zijn vandaag uit isolatie gekomen.

Er liggen 34 mensen in het ziekenhuis, waarvan 16 op de Intensive Care. Dit betekent dat de IC helemaal vol ligt.

Van de 88 mensen die in het ziekenhuis met covid zijn opgenomen tussen 22 juli en 17 augustus waren 82 mensen niet gevaccineerd. Drie mensen zijn volledig gevaccineerd, maar van 1 persoon was bekend dat deze een slecht werkend immuunsysteem heeft.

- Advertentie -

Het is volgens Gerstenbluth internationaal bekend dat de Delta variant veel besmettelijker is en dat je ook besmet kunt raken als je gevaccineerd bent. Ook kunnen jonge mensen het virus overdragen op ouderen die vervolgens opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

“Hoe meer mensen op Curaçao gevaccineerd zijn, hoe minder kans het virus heeft om te verspreiden en te muteren. Als we zo’n hoog mogelijk vaccinatiegraad behalen kunnen we onze mensen beter beschermen. Er zijn mensen die denken dat er mensen overlijden na vaccinatie. Dat is niet het geval. Er zijn geen mensen op Curaçao dood gegaan door het nemen van het vaccin. Er zijn wel veel mensen dood gegaan door het virus. En daarom is vaccinatie belangrijk.” Aldus Gerstenbluth.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @ O Jee,

  Het is zoals Gerstenbluth het zegt:

  Er is niemand op het eiland gestorven na de 1e of 2e vaccinatie. Alle verhalen over dat het wel zo is worden door wappies verzonnen om het vaccineren in diskrediet te brengen en mensen over te halen zich niet te laten vaccineren.

  Ben je gevaccineerd dan kun je corona inderdaad nog oplopen. De kans dat je het oploopt is echter een 20 keer lager dan zonder vaccin. Anders gezegd, als er 20 besmettingen zijn dan zullen er 19 niet gevaccineerd zijn en eentje wel. Hier zitten we echter op 82 niet gevaccineerd en slechts 2 gevaccineerd oftewel de beschermingsgraad is nog vele malen hoger. De kans dat je corona oploopt is slechts 2,5 % en niet 5 %.

  Ben je besmet met de Delta variant dan loop je als niet gevaccineerde een behoorlijke kans om in het ziekenhuis te belanden en er aan te overlijden.

  Tot op heden ligt er 1 persoon in het ziekenhuis die corona heeft opgelopen en die toch was gevaccineerd. Alle anderen zijn niet gevaccineerd. De hele IC ligt vol met niet gevaccineerde personen, personen die dus wel een vaccinatie hadden kunnen hebben.

  Ergo, het is zoals Gerstenbluth het stelt: ‘laat je vaccineren’ !
  Het is veilig en het biedt bescherming tegen de gevolgen van corona en nee, het biedt je geen 100 % zekerheid, je hebt nog altijd een zeer kleine kans op oplopen, maar je bent stukken beter af dan zonder vaccinatie.

  En laat je je vaccineren dan help je ook mee de druk op het ziekenhuis te verminderen, zodat andere patienten weer hun normale behandeling kunnen krijgen, want alle normale behandelingen liggen nu ook stil.

 2. “Er zijn mensen die denken dat er mensen overlijden na vaccinatie”.

  Wat bedoelt de heer G. te zeggen: er zijn geen mensen doodgegaan DOOR vaccinatie of er zijn geen mensen doodgegaan NA vaccinatie?
  Niet onbelangrijk want er zijn berichten dat het Delta-virus de bestaande vaccins omzeilt! En dat zou betekenen dat je ook NA vaccinatie het tijdelijke met het eeuwige kunt verwisselen.

 3. Hoog tijd dat niet gevaccineerden zelf moeten betalen voor zorg in het hospitaal. Gevaccineerden mogen niet ziek worden want hospitaal ligt vol zieke niet gevaccineerden. En niemand is ziek geworden van Covid vaccin. Maar niet gevaccineerden gaan wel dood van de COVID.

 4. Het ‘Hoofd’ v het rampenbestrijdingsteam.
  Ik betwijfel dat Fer weet waar het allemaal over gaat of leest hij alleen voor wat van Rijn voor hem opgeschreven heeft.

 5. Moet zeggen dat, Izzy Gerstenbluth best fris uitziet. De baard en snor zijn gekamd en zo aan het haar te zien, is het haar ook met shampoo gewassen. leuk!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...

PBC | Nieuwe voedselbron voor Caribische koralen ontdekt

Persbureau Curacao In juli van dit jaar zijn op Curaçao drie soorten koralen gespot die salpen verteerden. Ze werden gevonden in de Directeursbaai ten oosten van Willemstad. De...
- Advertentie -