28 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 17:37

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Indiase variant op een van de Caribische eilanden aangetroffen

Persbureau Curacao

In Nederland is de variant voor zover bekend nog niet opgedoken | Persbureau Curacao

Op de Caribische eilanden is inmiddels één geval van de Indiase mutatie van het coronavirus aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het is niet bekend om welk eiland het gaat.

In Nederland is de variant voor zover bekend nog niet opgedoken. De variant zorgt voor een forse toename van het aantal coronabesmettingen in India en leidt tot zorgen bij wetenschappers. Zo zouden vaccins verminderd effectief zijn tegen de mutatie.

Maar het RIVM schrijft dat zij nog weinig weten van deze variant (B1.617). Dat het virus in India zo snel om zich heen grijpt, kan betekenen dat het besmettelijker is dan andere varianten, maar het kan ook aan de omstandigheden in India liggen.

- Advertentie -

Het virus is al in zestien landen aangetroffen, waaronder dus op een van de voormalig Antilliaanse eilanden.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

13 reacties

 1. Hahahaha, iets met inhoud?? In india is een Indische variant van het virus, dus alle vluchten uit India verspreiden dat virus. Een koe is een dier, dus alle dieren zijn koeien. Schei toch uit met al je bullshit.

 2. @ shimaruku, mijn excuses, was een tik fout, normaal copy paste ik maar lukte niet. Ik hoop dat je niet boos bent?
  Enne ik heb iets met inhoud getikt, weerleg het als het niet waar is, met feiten aub

 3. @Tico, kwèk, kwèk, kwèk, kwèk, wow helemaal zelf bedacht ? shimariku i.p.v. shimaruku, scheld nog maar wat, erg makkelijk bij gebrek aan inhoud. Je had pastoor moeten worden!

 4. @ Brian, ik heb het over Brazilianen en mensen uit India die ongecontroleerd en ongehinderd naar Schiphol reizen. Tevens geef ik aan hoe de besmettingen via een omweg naar Curacao komen.

  @ Shumariku, degenen die de waarheid benoemen worden altijd geminacht, voor gek verklaard, bespot en tegengewerkt. De waarheid is vaak minder mooi dan het waanbeeld dat aangedragen wordt.

 5. “Open uw ogen, mijn vriend en zie de waarheid”. Stop de wereld, de werkelijkheid klopt niet. Proficiat Tico, je bent de zoveelste ziener, profeet, orakel, verlichte, glazen bol kijker, die het licht gezien heeft. Ik word moe van je. Leef en laat leven.

 6. @ Joseph, tja de waarheid doet pijn en is soms vervelend om aan te horen. Maar ik begrijp dat jij liever naar de blote reet van de keizer kijkt, terwijl je loopt te blerren hoe prachtig die kleren hem wel niet staan? Ondertussen hard uitgelachen wordend door de kleermakers die er met de buit vandoor gaan? Open uw ogen mijn vriend en zie de waarheid

 7. Hi! Tico Martina!,..met alle respect,maar jouw overloos leeghoofdig gezwets
  wordt op de lange duur wel zeer irritant.
  Heb begrepen dat je gestudeerd hebt,maar gezien jouw reacties,…zou men eerder
  het tegenovergestelde van denken!

 8. Tja. Vluchten uit India en Brazilie vliegen af en aan naar Schiphol. Daarna komt Piet den Hollander vrolijk vakantie vieren op het stukje Nederland in den Cariben. En Pietje vliegt via, jawel, Schiphol. 1 plus 1 is dus 2. Maar vergeet niet he mensen, handjes wassen, houd afstand en blijf binnen!

 9. In India is de hygiëne niet zo goed en men dacht het wel goed te doen dus men ging massaal naar verkiezingsfeesten en andere optochten.

 10. Ik vind het niet gek als het hier opduikt. In New Sealand is er gisteren een werknemer van de luchthaven positief getest nadat de eerst “Bubble vlucht” was geland. Een schoonmaker voor in dat vliegtuig! Dus zat er toch een passagier tussen die positief was. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch weer besmettingen binnen gekregen. En Curaçao laat passagiers uit hoog-risico landen binnen komen. Vragen om moeilijkheden! De oudjes zijn gevaccineerd, de jongeren liggen nu langzaam dood te gaan. En met dat virus uit India gaat dat niet veel beter worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -