29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Driemaster BAE Guayas uit Equador komt in januari naar Curaçao

HomeNieuwsComin' upPBC | Driemaster BAE Guayas uit Equador komt in januari naar Curaçao

Persbureau Curacao

Volgende maand vaart het eerste driemaster zeilschip BAE Guayas uit Ecuador de haven van Curaçao binnen voor een bezoek van enkele dagen.

Er wordt gewerkt aan een programma van activiteiten in verband met dit speciale bezoek. Dat vindt plaats in hetzelfde jaar dat in juni het grote evenement Velas Latinoamérica Curaçao 2022 op Curaçao is.

Deze driemaster kan helaas niet deelnemen, maar is half januari wel enkele dagen in de haven van Curaçao te zien. De laatste keer dat dat kon was tijdens de editoe van 2018. Het schip is nu op doorreis naar Brazilië waar Velas Latinoamérica 2022 begint.

Marine

De BAE Guayas is het trainingschip van de Ecuadoraanse marine en heeft Guayaquil in Ecuador als basis. Het schip is gebouwd door de rederij Astilleros Celaya in Bilbao, Spanje, die ook gelijksoortige schepen heeft gebouwd zoals de Gloria van Colombia, Simon Bolívar van Venezuela en Cuauhtémoc van México.

Het is mogelijk om de driemaster te bezoeken als het in de Curaçaose haven ligt. Maar dat is wel afhankelijk van de dan geldende restricties vanwege de coronapandemie. Er wordt contact gelegd met scholen in de omgeving van de haven om in kleine groepen aan boord te gaan voor uitleg boven aan dek in de open lucht.

Het bezoek zelf is van woensdag 12 tot vrijdag 14 januari 2022. Donderdag 13 januari kunnen klassen en groepen aan boord komen. Dat kan na afspraak met Renard Hurtado die bereikbaar is op telefoon en app via het nummer 560-4542. Doe dat vóór 20 december.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dit zal een beleefdheidsbezoek zijn maar gezien het aantal drugs dat vanuit Ecuador naar Europa gesmokkeld wordt moet de douane toch met de drugshond aan boord.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties