28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 18:57

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçao verhoogt minimumloon niet voor 2022

Persbureau Curacao

Het minimumloon op Curaçao wordt voor 2022 niet verhoogd. Dat schrijft de minister van Sociale Zaken in een gepubliceerd advies. Dat zou een negatief effect hebben op de inflatie en op de loonontwikkeling voor alle andere sectoren.

In een crisissituatie, waarin de arbeidsproductie niet omhoog gaat, zou het bevoordelen van een kleine groep niet verdedigbaar zijn tegenover anderen, die in moeten leveren.

De financiële situatie van het land staat een verhoging volgens de regering ook in de weg. De overheidsbegroting loopt dan van twee kanten een risico: enerzijds verminderde belasting- en premieafdrachten en anderzijds een toename van onderstandsuitkeringen.

- Advertentie -

Dit betekent dat werknemers van 21 jaar en ouder op uurbasis minimaal het 9,62 gulden blijft ontvangen aan brutoloon, zoals te zien is in bovenstaand tabel.

Het jeugdminimumloon blijft ook ongewijzigd:

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Hoe armer het volk hoe goedkoper hun stem.
  Dat is ook de reden dat er gesneden moet worden in de laagste lonen en zeker niet in de personeelsbestand en ook niet in de top beloningen van personen die hun positie te danken hebben aan sponsorgeld.

 2. Alle onderstandstrekkers moeten een kamp opzetten voor de woningen van de 7 CEO’s die dit land elke maand 7 ton armer maken! Totdat ze ook 25% inleveren. Daarmee kunnen de armsten der armsten geholpen worden.

  Pisas waar je ben je nu voor je volk?

 3. En dan staat daar ene doran met 2 Samba allen in z’n hand, ook behoorlijk vet geworden, die dan ,’n top salaris in z’n handen gestopt krijgt. Maar hij maakt zich zorgen om Campo, allicht waar moeten moe rojer en cooper nou naar toe.

 4. Ohh sheit,….de absolute staatkundige en grote pleitbezorger voor hogere minimumloon, Godett will be surely pissssed!!
  De political wizard die het domme stemvolk uitschold en van zijn vele pensioenen ging genieten, had met zijn brainwonder…een leguanenfarm… veel mensen werk kunnen bieden en een riant salaris, modaal+ op zijn minst.
  Dat zijn pleidooi de economie naar de pitfalls zou brengen deerde niet blijkbaar.

 5. Tja, al die schandalig hoge salarissen bij onze overheid alsmede f&f gaan immers voor op de beloning van degenen die het echt nodig hebben. En er moet toch ook eerst geld zijn voor spiegeltjes en kraaltjes bij de volgende verkiezingen. Hoe dom kan je zijn?

 6. doornbosch is dan bang dat er dan meer onderstand trekkers aan zijn voordeur komen te staan, nou doornbosch die staan er in het nieuwjaar evengoed al met scheppen en hooivorken incl knuppels net als vroeger in de 80 jarige oorloog, als je dan eits verkeerd deed werd je door het volk met gezang en getrommel aan een stuk touw op gehangen, hoop dat het niet zo ver komt op deze klip. Maar nogmaals Rutte, heb niet de gore moed om dit stelletje regering rover nog een dubbeltje subsidie te geven, alles wat je aan steun geld geeft komt bij F&F in de zakken zie voorbeeld het Curacrimhuis te Den Haag. Rutte luister goed, een gewaarschuwd mens ( Knops wel) stoot zich geen tweede keer aan de zelfde steen.

 7. CBCS/doornbosch vertelt gisteren dat wij voorzichtig moeten zijn met het verhogen van het minimumloon. Misschien kan meneer doornbosch zelfs eens een maandje op minimum loon niveau rondkomen en dan zijn opinie bijstellen?

 8. “Het bevoordelen van een kleine groep niet verdedigbaar zijn tegenover anderen”.

  Dit terwijl een kleine groep wel astronomische salarissen blijft verdienen, blijkbaar is dat wel verdedigbaar. Het verhogen van de salarissen van ministers en parlementariërs in een pandemie was wel verdedigbaar.

  Je zou in dit land arm zijn dan ben je aan de heidenen overgeleverd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -