33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | CMC weet niets van plannen Pisas om Cubanen naar Curaçao te halen

HomeLandenCuraçaoPBC | CMC weet niets van plannen Pisas om Cubanen naar Curaçao...

Persbureau Curacao

Het Curaçao Medical Center weet niets over plannen om zorgverleners uit Cuba naar Curaçao te halen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Op de persconferentie van afgelopen donderdag zei premier Gilmar Pisas dat zijn regering contact heeft gezocht met Cuba. Daarvandaan zou medisch personeel kunnen komen om de medewerkers van het CMC te ontlasten en bij te staan.

“We zoeken zo veel mogelijk mensen in de regio”, zei Pisas, die daar direct aan toevoegde dat er nog ‘bepaalde aspecten’ waren die moesten worden opgelost, zoals de huisvesting van de Cubaanse zorgverleners en mogelijke problemen met de communicatie vanwege het Spaans. Ook maakte de premier niet duidelijk hoe dit plan zou worden gefinancierd.

CMC-woordvoerder Germaine Gibbs zegt dat er inmiddels 45 zorgverleners via de Amerikaanse uitzendorganisatie AMI in het ziekenhuis werken. Daarvan waren er 24 ook al vorig jaar op het eiland.

De overige 21 zijn deels begin januari en deels vorige week aan de slag gegaan in het CMC. De extra zorgverleners worden ingezet op de intensive care en op de De salarissen worden door Nederland betaald, de huisvesting door Curaçao.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Het verhaal van cubaanse verpleegkundigen is niet nieuw.
  Dat was in het Sehos ook al aan de orde.
  Maar ze deden moeilijk op nederlands toen.
  En nu met het nieuwe Chipsoft zis van NL…
  Tja dan moet je ze ook nl leren.
  Daarnaast moet je de Quantititeit en effectiviteit van Curacaus verpleegkundigen warderen.
  Eh.
  Ok beter vervang je ze allemaal en pas je het ict systeem aan.

 2. Wat de hel doen die mensen in het CMC?
  De Cubanen komen het oplossen.
  Cuba heeft er een nationale sport van gemaakt om medisch personeel uit te zenden naar o.a. brazilie in de binnelanden. (pre bolsenaro)
  En chagrijnig zijn ze ook niet. Geen zure gezichten, of slome duikelaars die je 3 uur laten wachten als je verrekt van de pijn. Mevrouw de Zuster zou zo terug zijn, nou mooi niet. Ata, ma lubida, sorry!!

 3. “CMC heeft 1200 man personeel. Wat doen die 1200 eigenlijk ?”
  All chiefs and no Indians.
  En voor de duidelijkheid ik heb geen probleem met verplegers uit het buitenland.
  Hoewel hebben we hier niet een grote werkeloosheid?
  Waar ik wel problemen mee heb is is dat het niet duidelijk is wat het cmc verzocht heeft.
  Dat er geen budget voor is gemaakt
  Dat het meer op een kreet dan plan lijkt.
  Al haalt hij verpleegsters uit Noord Korea.
  Als het echt nodig is en het is betaalbaar er is een plan een budget. Duidelijk klaar.
  Dit is niets anders dan kraaien omdat je haan bent.

 4. Er worden alsmaar medici/zorgverleners uit het buitenland gehaald. CMC heeft 1200 man personeel. Wat doen die 1200 eigenlijk ? Administratief werk of zijn ze allemaal bewakers ? Zitten er ook verpleegkundigen tussen ?

 5. Azijnzeikers hier.

  Cubaanse verpleegsters zijn gewoon erg sociaal, kundig, flexibel, fysiek en mentaal sterk en betrouwbaar. En als kers op de taart .. zeer appetijtelijk.

  Huisvesting geen probleem, wie wilt er nou niet zo een heerlijkheid in huis?

  Laat maar komen deze lieftallige strijders.

  Eenvoudigweg een goed plan van onze Pik !

 6. Caprilis kliniek is er niets bij : daar zitten de enige normalen van dit eiland inmiddels volgens mij. En ik sta daar al op de wachtlijst.

 7. Deze “cubaanse zorgverlening” is verkapte propaganda van Cuba. Overal waar ze komen, wordt de bevolking opgestookt om te protesteren en brengt zo de regering in gevaar. Het verbaast me eigenlijk niet dat Pikkie ze binnen wil halen. We moeten het alleen niet accepteren als bevolking, tenzij we Curaçao willen laten vervallen zoals Venezuela, Bolivia, Nicaragua.

 8. LOL @CR, de stand van de maan! Daarom kon die raket maar niet gelanceerd worden. De maan heeft roet in het eten gegooid.
  Als we Boofer hadden moeten geloven, hadden we nu strakke kraterloze wegen en een heus viaduct over de zoutpannnen van Janthiel.
  Ook Blooper gaat de geschiedenis in , Net als stefie Martina: Veel geblaat en gepraat, en de boel de boel laten.
  Eind van dez regeerperiode hebben wel alle auto’s legaal zwarte ruiten. Dat is echt een topprestatie voor een politicus op Curacao, er is dan weer met kraaltjes en spiegeltjes gestrooid om gegarandeerd te zijn van een herverkiezing.

 9. “Af en toe moet hij wat (in het wilde weg) roepen, zodat zijn dag weer zinvol afgerond kan worden, opdat hij het gevoel heeft dat hij de 25K per maand aan emolumenten etc eerlijk verdiend heeft.”

  klopt dit soort initiatieven zijn voor de buhne. Net zoals de 1000 koeien of spacetravel. Dan kan je naar de achterban aantonen dat je echt alles eraan gedaan hebt maar dat vanwege de bureaucratie, Nederland, stand van de maan het deze keer even tegen zat en niet is gelukt. Op naar het volgende luchtkasteel

 10. Regeren is niet kreten slaken.
  Regeren is plannen en planmatig implementeren.
  Waar is behoefte aan?
  Hoe ga je die behoefte invullen?
  En hoe ga je het betalen?
  De laatste 2 kunnen ook omgedraaid staan.
  Bovendien is dit wel het werk van of voor een premier? Hebben we geen minister van gezondheid?
  Heeft het cmc eigenlijk wel een concreet verzoek geformuleerd?
  Deze “kippenhok structuur” is het gevolg van geen bestuur hebben alles kakelt door elkaar heen en af en toe kraait de haan.

 11. Pisas, je kan de goede man niets kwalijk nemen.
  De beste man probeert het beste ervan te maken, maar ja van een kip met weinig soeps in zijn bovenkamer kun je ook niet al te veel verwachten.

  Hij was een gaatjesprikkende archiefmedewerker die bekeuringen op volgorde van het alfabet moest filen, te politiepost Soto.

  Van A t/m C gaat het goed, daarna schijnt de volgorde eea te wensen over te laten.
  Wel heeft de goede burger een aantal strepen op de mouwen. Hoeveel strepen weet ik eigenlijk niet precies.
  Misschien 2 op elke mouw of twee in totaal? Misschien meer, men werkt nog met het senioriteiten systeem, dus niet het aantal kwaliteiten, maar je “zitjaren” tikken wel aan.

  Af en toe moet hij wat (in het wilde weg) roepen, zodat zijn dag weer zinvol afgerond kan worden, opdat hij het gevoel heeft dat hij de 25K per maand aan emolumenten etc eerlijk verdiend heeft.

 12. Cubanen zijn altijd goedkoper natuurlijk maar, kunnen Cubanen ook met de imperialistische Yankees werken? Overal ter wereld zien we gewoon het hoofd van een afdeling de pers te woord staan.

  Alleen hier moeten wij woordvoerders hebben dat is gewoon een vorm van werkverschaffing. Vraag me af hoe zo een woordvoerder een 40-urige werkweek vult.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties