26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao

Volgens de arts geeft vaccinatie weliswaar geen 100 procent garantie, maar het verkleind de kans dat je geïnfecteerd wordt aanmerkelijk | Persbureau Curacao

De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct door naar de Intensive Care.

Sinds 9 juni, meer dan anderhalve maand geleden was het daar niet zo druk. Gisteren lagen er nog twee patiënten die intensieve verpleging nodig hadden.

“Covid is hier om te blijven, dus als je je wilt beschermend tegen deze besmettelijke ziekte, zorg dat je gevaccineerd bent”, zegt dr. Esther Rooijakkers. Zij is in infectioloog/internist in het CMC.

Volgens de arts geeft vaccinatie weliswaar geen 100 procent garantie, maar het verkleind de kans dat je geïnfecteerd wordt aanmerkelijk. Bovendien word je minder ziek als je volledig gevaccineerd bent, zeker bij de Delta-variant.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. @ Tico Martina

  De gevaccineerden zijn een gevaar ?
  Voor wie ?
  De ongevaccineerden ?

  Dat is ook een manier om de realiteit volledig om te draaien. Dus jij zit in de hoog risico groep voor corona, puur omdat je geen bescherming er tegen wilt, maar dan zijn alle anderen voor jou dus de personen die daar schuldig aan zijn ?
  How about gewoon zelf zorgen dat je niet in de risicogroep komt te zitten ? Zou dat niet een stuk handiger zijn ?

  Jouw redenatie is weer typisch YdK: ‘het mes heeft mij gesneden’.

 2. @ Joep Meloen. Ik hoor dat soort cijfers vaker. Maar 15% van de geprikten zou deel uitmaken van degenen die ziek worden etc. Echter wat zijn de echte getallen? 10 mensen in het ziekenhuis waarvan 8 mensen niet geprikt? 100 mensen in het ziekenhuis waarvan 80 niet geprikt? 1000? 10000? Tja zonder getallen zegt het percentage niks. Als 1 persoon examen doet en hij slaagt dan is 100% geslaagd. Als 2 personen examen doen en 1tje slaagt dan is 50% geslaagd etc. En lees het artikel en probeer het te begrijpen. De meesten die geprikt zijn wanen zich veilig en hoeven niet getest te worden. Het risico is dus groot dat hun mensen besmetten. Degenen die niet prikken moeten zich testen. Dus alleen negatief geteste niet geprikten gaan de weide wereld in. Ergo geprikten vormen een groot gevaar. Zie ook hoeveel berichten er al zijn dat juist de geprikten super verspreiders zijn en de mutatie in stand houden. Ik stel dus voor dat geprikten binnenkort al hun vrijheden inleveren. Ze hebben een keuze gemaakt en die keuzes hebben nu destraseuse gevolgen. En wie mag het nu gaan oplossen? De niet geprikten. Foei hoor

 3. @ Loes,

  Niemand kan met 100 % zekerheid beweren dat zij niet in de risicogroep zitten. Wanneer jij, na bijna 1,5 jaar corona nog met droge ogen durft te beweren dat jij kunt zien wie wel en wie niet in het ziekenhuis gaat belanden, dan heb je niet op zitten letten het afgelopen jaar.
  Deze week is er in de VS ook een man van 34 overleden aan corona. Hij dacht dat zijn god hem wel zou beschermen en hij was voor de rest kerngezond. Zijn god was kennelijk op vakantie, hij heeft het niet overleefd.
  Maar goed, dat jij Russisch roulette met je leven wilt spelen is jouw recht. Ik stel heel simpel dat het merendeel van de besmettingen in de ziekenhuizen en op de IC’s nu te vinden zijn in de groep van ongevaccineerden.
  Wanneer jij van mening bent dat zij in de risicogroep zitten dan stel je eigenlijk dat zij zich hadden moeten laten vaccineren oftewel dan geef je dus aan dat vaccineren dus wel degelijk helpt.

  Hoe je het ook wilt wenden of keren, hoe je het ook wilt spinnen of onzin bij elkaar wenst te verzinnen…………….momenteel komt de Covid belasting in de ziekenhuizen op deze aardkloot vrijwel geheel op rekening van mensen die niet zijn gevaccineerd. Iedere dag overlijden er ook nog steeds vele duizenden en (in de landen waar vaccins nog niet volop beschikbaar zijn is dat logisch) een simpele vaccinatie had veel van die levens kunnen redden.
  Vraag me af of die mensen op de IC, vlak voor hun overlijden nog beseffen hoe dom ze zijn geweest. Ze hadden nog een leven voor zich en hebben het weggegooid voor………………….tja, voor wat eigenlijk ?

 4. Meloen feit blijft dat 85% of meer op de ic jouw groep is.
  Oud Te vet zuipt en of diabetisch. En te weinig vitamine D
  Dat jij in de risicogroep zit en super egoïstisch is ja.
  Dat klopt en
  Moet daar de wereld voor wijken.
  Mensen kunnen zich inenten omzag zelf te beschermen.
  Maar eisen dat andere mensen zich inenten om hun te beschermen is omgekeerde wereld en super asociaal.
  En het is nog dom en sukkelig ook. Want inenten van niet kwetsbare zorgt er voor dat resistente versies zich alleen maar meer vermenigvuldigen.

 5. @ Tico Martina,

  Je kunt allerlei onzin erbij halen, maar het verandert niets aan de waarheid.
  In ALLE landen vormen niet gevaccineerden de hoofdmoot van de patienten in het ziekenhuis en op de IC. Dan praat je over 80 % en hoger.

  Niets gaat dit veranderen, ook niet of je wel of niet iemand kunt besmetten wanneer je gevaccineerd zijn.

  Feit is en blijft dat gevaccineerden minder snel in het ziekenhuis en op de IC belanden dan ongevaccineerden. Met andere woorden, een groot aantal van de ziekenhuisopnames en IC behandelingen hadden heel eenvoudig kunnen worden voorkomen.

 6. @Lionfish, jammer ik had inhoudelijk iets meer commentaar verwacht van wat ik met liefde en toewijding tikte. Wat betreft het artikel, u mag het lezen zo u wilt. De geschiedenis herhaalt zich. Mij gaat het niet om gelijk krijgen. Ik bid elke dag (3x daags) dat mijn vrees niet uitkomt. Ik hoop oprecht dat het scenario 2018 zich niet herhaald. Ik hoop oprecht dat eindelijk er geen verborgen agenda is en de politiek, organisaties en de selecte groep experts die overal mogen opdraven, tot aan Voetbal Inside toe, het beste met ons voor hebben.

  Mocht men het prikken wereldwijd verplicht stellen dan zal ik als martelaar ten ondergaan. Als een verstotene zal ik zonder kind nog kraai rondwaren op de aardbol, aankloppend voor brood en water en een warme slaapplek. Hopelijk is de barmhartigheid er niet uitgeprikt bij velen.

 7. Ach @Tico toch. Aleen die foto in je artikel laat al zien in welke tijd je bent blijven hangen. Dat je hiermee je bejaardenclubje na het rummicub avondje en de nodige borrels iets kan wijsmaken geloof ik graag, maar op dit forum kom je al heel lang niet serieus meer over en moet je zeker niet met dit soort onzin aankomen. Inmiddels is duidelijk dat de besmettelijkheid van covid zodanig is dat werkelijk iedereen er de komende maanden mee te maken zal krijgen, en vooral welke groep dan in het hospitaal terecht zal komen. We zullen zien wie dan het laatst lacht. Gelukkig begint in veel landen inmiddels het inzicht door te dringen dat er geen enkel alternatief is voor vaccinatie en een verplichting daartoe helemaal nog niet zo dom is.

 8. https://historianet.nl/wetenschap/geneeskunde/vaccinramp-leidde-tot-streng-toezicht

  Er is ons voortdurend door bepaalde deskundigen en de overheden verteld dat als er eenmaal een vaccin is, de zaak onder controle zal komen. Zoals we nu wel beginnen te weten gaat dat niet het geval zijn. Dat is omdat het virus juist tracht een omweg langs het vaccin te vinden. Dat noemt men dan “een mutatie” en andere deskundigen hadden het daar al die tijd ook al over.

  Juist bij gevaccineerde mensen blijkt de bescherming nogal ‘smalbandig’ te zijn. Dat betekent in de praktijk dat een minimaal afwijkende mutatie al niet meer herkend wordt door zo’n kunstmatig getriggerd immuunsysteem. Wie covid-19 kreeg en het met het eigen immuunsysteem onder controle wist te brengen heeft een breedbandigere bescherming. Da’s ook helemaal niks nieuws. Is klassieke immunologie. Zo’n immuunsysteem laat zich dan niet zomaar in de luren leggen door een lichtelijk vermomd virusje, maar herkent de vermomming en komt doeltreffend in actie. Je kunt dus maar het beste een keer besmet zijn geweest, dan kun je het vaccin gewoon overslaan.

  Al die uitgedeelde vaccinaties van de laatste maanden werken dus wel voor dat ene variantje waar ze op werden gemaakt, maar omdat coronavirussen nu eenmaal de onhebbelijke gewoonte van muteren tentoonspreiden, zullen we voortaan wel vastzitten aan een nieuw vaccin voor elk 3e generatie mutantje.

  Daardoor kan het dus gebeuren dat vaccins tegelijk ook in het nadeel uitwerken op de iets langere termijn dan 6 maanden. Een beetje zoals bij de seizoensgriep, waarbij je (alleen wanneer je in de risicogroep zit) elk jaar geprikt moet worden voor een miniem gewijzigd virus, terwijl iedereen met een beetje werkend immuunsysteem hoogstens wat ziekjes is maar verder goed er doorheen zeilt dankzij goed werkende afweer.

  Wat ik maar zeggen wil: je kunt de zondebok wel lekker makkelijk zoeken in die groep die niet geprikt is (waarvan een groot deel ook nog eens gewoon corona al heeft gehad), maar gezond verstand en wat logisch nadenken helpen je normaliter wel uit de droom als je gewoon volgt wat de mainstream deskundigen je vertellen.

  Ik kan me de boosheid een zondebokgroepje te zoeken en het bijbehorende gevoel van voor de gek gehouden te zijn bij zoveel gevaccineerden wel voorstellen hoor. Eerst krijg je te horen dat de prik naar de vrijheid nakend is, dan hoor je ineens dat er toch nog wel 1 of 2 boostertjes bovenop nodig zijn en dan hoor je weer dat je er waarschijnlijk elk jaar een nodig gaat hebben en dat het nooit meer weggaat.
  En Pfizer en co ondertussen de omzetverwachting maar naar boven bijstellen met hun weergaloze verdienmodellen. Van 34 naar 80 miljard in 4 maanden tijd en dat allemaal dankzij mutantjes waarvan deskundigen al een jaar geleden zeiden dat ze roet in het eten zouden komen gooien.

  Maar ja,,, prik naar de vrijheid klinkt zoveel glamoureuzer en geloofwaardiger

 9. De feiten zijn dat de ziekenhuizen en IC voornamelijk met mensen vol liggen die geen vaccinatie hebben gehad of maar 1.
  De wappies zullen ervoor zorgen dat landen langer in lockdowns zullen blijven.

 10. Wat een onzinnige reacties weer van de gevaccineerden ten opzichte van niet gevaccineerden.

  Zoals Reminder het aangeeft, wordt het tijd om naar bloedmonsters te kijken en vooral het feit dat mensen die al Corona hebben gehad, al een hoge mate van ummuniteit door genoeg anti stoffen.

  Zie bericht vandaag wat er allemaal gebeurd met personen die volledig gevaccineerd zijn in de Zorg en Ziekenhuizen.
  https://www.trouw.nl/binnenland/ingeent-personeel-vormt-risico-in-het-ziekenhuis-toch-mag-het-met-klachten-doorwerken~b26dac07/?utm_source=browser_push&utm_medium=push&utm_campaign=stdc_tr

  Lijkt mij genoeg om deze discussie op een andere boeg te gooien en gezamenlijk te zoeken naar een modus waarin deze twee groepen tot elkaar komen en zich niet verder laten afdrijven van elkaar door het nu nog vigerend beleid.

  Fijn weekend allemaal.
  @Tico, geniet nog van een wijntje en maak je niet druk.

 11. Excuses nu met bronvermelding https://www.nu.nl/tech/6148534/ministerie-verandert-voorlopig-niks-aan-toegang-voor-besmette-gevaccineerden.html

  Wat ik zeggen wil is dat langzaam maar zeker doorsijpelt dat de gansche poppenkast geen zier helpt. Meer en meer roeptoeters die schreeuwen van laat je prikken, maar ondertussen houd men angstvallig de feiten verborgen. Nu al is men in Israel begonnen om een 3e prik uit te delen aan de 60 plussers. Ja want dat is nog beter, uhuh wees gewoon eerlijk dat de wereld voorgelogen is en dat men met het prikje op nog steeds ziek wordt, in het ziekenhuis beland en mensen besmet.

  In Nederland was toen ook de LEUGEN dat de besmettingen na Dansen en Janssen plaatsvonden door ongeprikten die stiekem binnen waren geglipt of bewijs hadden vervalst. Men sprak er schande van en de hooivorken stonden al klaar. Nu blijkt dat 1 geprikte en positief geteste de boel heeft aangestoken. 1 persoon heeft 1000 personen besmet! En die 1000 waren ingeprikt. Hoeveel bewijs heeft men nog nodig dat het niks uitmaakt of je het goedje hebt genomen of niet. Indien je vatbaar bent kom je toch wel op de IC te liggen of raak je besmet. En dan het telkens belerende toontje durven uitslaan dat ik associaal ben omdat ik de zelfstandige keuze maak om mijn experimenteel goedje af te staan aan iemand die het beter kan gebruiken? We zijn echt betoeterd in deze wereld

 12. Niet gewend van PBC om grammaticale fouten te schrijven.
  “Volgens de arts geeft vaccinatie weliswaar geen 100 procent garantie, maar het verkleind de kans dat je geïnfecteerd wordt aanmerkelijk.” Het verkleint (stam + t).

 13. Eigen Schuld! ze hebben tijd genoeg gehad om zich te laten vaccineren.

  Of Het zijn figuren als Linda Van Dijk die anti vaccineren zijn, maar wel iedereen lopen te besmetten.

 14. 93 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona

  Meer dan 93 procent van de Nederlanders die bloed doneren heeft antistoffen in hun bloed tegen corona dankzij een besmetting of een vaccinatie.

  Bloedbank Sanquin onderzoekt elke week een deel van hun bloeddonaties op antistoffen.

  Hoe meer antistoffen in je bloed, hoe beter je beschermd bent tegen een besmetting met corona. De kans dat je dan ernstig ziek wordt of in het ziekenhuis belandt, is heel klein.

  Goed nieuws volgens OMT-lid Marc Bonten, maar wat betekent dit voor de groepsimmuniteit? En kan het beleid nu sneller versoepeld worden?

  https://www.nos.nl/l/w/2391497

 15. @Tico Martin

  Zou handig zijn dat je aan bronvermelding doet ….Copyright Media

  De CAS eilanden zijn niet aangesloten op de Corona App die technische mankementen vertoont.

  Dit is een NL aangelegenheid en dus ontgaat het mij waarom je in dit geval je tot Dr Esther Rooijakkers wendt inzake technische problemen van de NL Corona App.

 16. Twee werknemers rijden met een vrachtwagen als ze plots onder een brug moeten rijden. Aan de brug hangt een bordje: maximaal vier meter hoog. De chauffeur en bijrijder stappen uit en meten de hoogte van de vrachtwagen: zes meter. “Wat zullen we doen?”, vraagt de ene. “Goh, we rijden door. Ik zie toch geen politie”, antwoordt zijn collega.

  Moraal van de mop: Geen toezicht doe maar wat je wilt.

  https://www.google.com/maps/@12.1069633,-68.9230346,3a,75y,140.79h,82.18t/data=!3m6!1e1!3m4!1sqyHSJuacNn1zTCk475tYsQ!2e0!7i13312!8i6656

 17. Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

  @Tico Martina: als je een bericht copy/paste dan graag met bronvermelding of plak de link.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -