mobile

desktop

NOS | Kruisgesprek NOS over vliegveld Sint Maarten

Verslaggever Jurgen van den Berg vanochtend op NPO radio 1 in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer over het stopzetten van coronasteun door Knops op Sint-Maarten. Nederland en...

Column Youp | Popster op Urk

Is die Haga nog bij elkaar? Of is zijn kompaan Smolders inmiddels ook al voor zichzelf begonnen? En had Thierry nou wel of geen corona? En was...

Column Kunneman | Bijl

Juridische column mr. Frank Kunneman Een boete van meer dan een half miljard euro is niet meer extreem hoog als een bank zijn compliance onvoldoende op orde heeft....

Column Hessels | Van red tape naar red carpet

Door Armand Hessels Ruim 25 jaar geleden uitte de directeur van een belangrijke overheidsentiteit tegen mij zijn frustratie over de enorme bureaucratie die investeerders moesten ondergaan om nieuwe...

Column Den Cayente | Say his name

Column Arien Rasmijn De openbare bijeenkomst eerder deze week waarin uitleg werd gegeven over het forensisch rapport over Refineria di Aruba was, zoals te verwachten viel, boven alles...

PBC | Kan iemand op het strand Fort Amsterdam even corrigeren?

Redactioneel Commentaar | Dick Drayer De stranden van Curaçao zijn sinds vandaag weer toegankelijk voor het publiek. Dat waren ze eigenlijk al vanaf het begin van de Coronacrisis,...
- Advertisement -spot_img

PBC | CMC coassistente: ‘Het blijft heftig om te zien hoe ziek coronapatiënten zijn’

HomeMediaPersbureau CuracaoPBC | CMC coassistente: ‘Het blijft heftig om te zien hoe ziek...

Persbureau Curacao

CMC co-assistentie Lotte ten Pas | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Lotte ten Pas is nu vier maanden op Curaçao. Wat coschappen op verschillende ziekenhuisafdelingen op een zonnig eiland zouden zijn, werden coronadiensten tijdens een lockdown.

Tijdens de piek waren er ruim 4500 actieve gevallen op het eiland. De intensive care lag binnen no-time helemaal vol met patiënten. “Het is heel gek. We moesten flink schakelen.”

Eind maart liepen de besmettingscijfers op Curaçao snel op. Lotte was net met coschappen begonnen in het Curaçao Medical Center (CMC) toen de reguliere zorg werd afgeschaald en uiteindelijk  de coschappen werden stopgezet. “Alle afdelingen werden omgebouwd om plaats te maken voor de COVID patiënten.”

Coronazorg

CMC ziekenhuis IC | Persbureau Curacao

“Toen ging alles heel snel. Begin april waren er dagen van vier tot vijfhonderd nieuwe besmettingen per dag. Elke dag kwamen er ruim tien ziekenhuisaanmeldingen bij. Zes afdelingen van de reguliere zorg werden coronazalen en de IC werd verdriedubbeld.”

Lees verder op Koninkrijk.nu

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Beste @Joep, ik blijf erbij dat Diderick beter op zijn woorden moet passen. Aan de andere kant is het wel begrijpelijk dat veel van deze specialisten niet van de buis weg te slaan zijn, ze nemen allemaal hun “15 minutes of suddenly aquired fame”.

  Wij hebben onze eigen hooggeleerde oelewapper in de persoon van professor Dr. Sirving Keli, de man is inspecteur van volksgezondheid en heeft tot nu toe nooit een incident gemeld terwijl zijn voorganger Huurman elke week wel iets zag wat niet klopte.

  Ook nu dat een patiënt die schijndood was per ongeluk begraven is, blijft deze achterlijke Sirving Keli volhouden dat er niets aan de hand is.

 2. @ Ericlapas,

  Ten tijde dat Gommers sprak over de ouderen was er nog geen Britse variant. De originele variant van corona had als ‘voordeel’ dat met name ouderen en zwakkeren werden getroffen.
  EEn aantal maanden terug kwam de Britse variant en die is niet alleen meer besmettelijk (lees: makkelijk overdraagbaar), maar heeft ook meer vat op jongeren. Het is een feit dat veel jongeren de regels niet zo nauw namen en wellicht heeft dat er aan bijgedragen dat er nu meer van hen op de IC liggen.

  Eigenlijk kun je gewoon de conclusie trekken dat, door de komst van de Britse variant, nu iedereen in de risicogroep zit. En men ziet nu al dat in Brazilië en India ook kinderen zware klachten kunnen krijgen, dus binnenkort vallen zij ook hier in de risicogroep en zullen ook zij gevaccineerd moeten worden.

 3. Laten we hopen dat deze Nederlandse hulpverleners weten waar ze mee bezig zijn want in Nederland is een ongelooflijke oelewapper als hoofd van het intensive care in Erasmus Ziekenhuis,Diederick Gommers. De man is nota bene hoogleraar IC-geneeskunde.

  Het ene moment zit hij te ouwehoeren dat alleen ouderen in het ziekenhuis worden opgenomen op het andere moment zit hij te waarschuwen voor code zwart omdat steeds meer jongeren met ernstige covid problemen worden opgenomen.

  De man is zelfs ooit op TV door Viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC gecorrigeerd. Toen had hij nog over dat als ouderen straks gevaccineerd zijn dat het goed komt en dit terwijl dezelfde dag nog bekend werd dat steeds meer jongeren ernstig geïnfecteerd raakten.

  De man heeft nog een prijs gekregen, blijkbaar wordt in Nederland ook middelmatigheid beloont.

 4. Incubatietijd gemiddeld een dag of 5 a 7.
  Coronagolf begint globaal 5 tot 7 dagen na verkiezingen en ook nog eens in zeer grote aantallen.
  Mag je dan 1 + 1 bij elkaar optellen ?
  Vrees van wel, temeer Izzy van tevoren al had aangegeven dat de verkiezingen D-day zouden worden. Hij heeft geen ongelijk gehad. Grote feesten, dicht op elkaar, geen maatregelen, tja, dan is het wachten op wat komen gaat.

  Soms zijn oorzaak en gevolg zo gemakkelijk aan te wijzen dat je niet verder hoeft te zoeken. Ik zou namelijk ook geen enkele andere reden kunnen bedenken voor de explosie van besmettingen zo vlak na de verkiezingen. Nee, er waren geen feesten op Mambo of Jan Thiel, waar vrijwel alleen lokale besmettingen plaats hebben gevonden.
  Er waren ook geen andere evenementen, er was maar 1 evenement en dat waren de verkiezingsfeesten.

 5. @ Stanley, je papegaait een ezel na. Denk toch een keer na man. Maandenlang krioelt iedereen door elkaar heen. Er vinden tig ontmoetingen plaats etc. Opeens zou 1 middagje feestvieren voor een piek zorgen? Rara politiepet. Het virus lijkt met de dag intelligenter te worden. Kon al klokkijken, nummerborden onderscheiden, dagen van de week inschatten, afstanden meten, zien wie tot een gezin behoort en wie niet, heeft een hekel aan water en zeep en nu weet het ook prima wanneer er een verkiezing is.

  Ik schat je slimmer in dan dit man, durf zelf na te denken en wees niet de Lora ku ta ripiti loke Buriku ta bisa!!

 6. #ericlapas. Rutte heeft Curacao sinds oktober op oranje gezet. En in maart kregen wij de pandemie door onze feestjes overal.

 7. De grootste coronahaard waren de verkiezingen op curacao, waarvan de MFK de grootste besmettingsbron veroorzaakte met hun campagne en grootschalige feesten. zodra we Covid onder controle hebben zal het nieuwe virus op curacao uitbreken en dat is MFK. Pik bedankt dat je curacao als eerste verkiezingsstunt op een eerste plaats wist te zetten, en wel als land met de meeste coronabesmettingen te wereld.

 8. Moeten we Nederland hier niet verantwoordelijk stellen? Rutte had het toch op het dieptepunt van de pandemie over dat het reizen naar de eilanden kan? Zie nu de gevolgen. Dat Nederland nu hulp stuurt is begrijpelijk, maar moeten wij niet financieel gecompenseerd worden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties