28 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 23:33

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Bonevacia nieuwe Nederlands kampioen op 400 meter

Persbureau Curacao

Bonevacia en Dobber maakten deel uit van de estafetteploeg die in maart goud won op de 4×400 meter bij de EK indoor en stelden in mei op de World Relays een olympisch ticket veilig voor Nederland.

Liemarvin Bonevacia onttroonde op het NK atletiek in Breda Jochem Dobber als kampioen op de 400 meter. Bonevacia won in 44,99 en bleef daarmee net boven de olympische limiet van 44,90.

Dobber finishte als tweede in een persoonlijk record van 45,07. Bonevacia en Dobber maakten deel uit van de estafetteploeg die in maart goud won op de 4×400 meter bij de EK indoor en stelden in mei op de World Relays een olympisch ticket veilig voor Nederland.

- Advertentie -

Ze mogen in Tokio waarschijnlijk toch individueel starten op de 400 meter, omdat ze hoog genoeg staan op de wereldranglijst.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. Lee Marvin verbetert niet (zijn) het record, maar zowel hij als Jochem Dobber zullen hun opwachting maken in Tokyo. Omdat beiden deel uitmaakten van de estafetteploeg die in maart goud won op de 4×400 meter bij de EK indoor en zo hardlopend stelden zij in mei op de World Relays “een olympisch ticket veilig” voor Nederland.

  Sterker, Lee Marvin is sinds het WK 2015 in Peking nationaal recordhouder maar kan zijn eigen record (44,72) blijkbaar niet verbeteren. Hoewel hij voorlopig nationaal recordhouder blijft is hij er juist op achteruitgegaan. (Dat hij nationaal recordhouder is wist ik niet eens.)

  “Ze mogen in Tokio waarschijnlijk toch individueel starten op de 400 meter, omdat ze hoog genoeg staan op de wereldranglijst.”

  M.a.w., zowel hij als Dobber mogen, als bovenstaand bericht klopt, ondanks de niet gehaalde olympische limiet individueel starten op de 400m in Tokyo. Deze twee lopers hebben alles wat ze wilden. De estafette 400m is zeker en 400m individueel waarschijnlijk.

 2. @Postman: die man doet mee aan een potje rennen, verbetert NIET het record en mag NIET naar Tokyo.
  Moet ik dan blij zin voor die jongen?

 3. Wat een gezeik hier zeg! Kunnen we niet gewoon blij zijn voor die jongen? Er moet maar steeds zaken bijgehaald worden die er niet toedoen.

 4. Moet zeggen, de reactie van @William, doet me aan een scene uit de film Rounders denken, waarin John Malkovich tegen Matt Demon zei “You came in for an quickie and left me so unsatisfied”.

 5. @EClapas
  Je bent wel heel erg gefrustreerd man. Wtf heeft de trainer hier nu mee te maken. Jouw frustraties zitten muurvast in je hoofd, iets zinnigs kan er schijnbaar niet uitkomen het is of zwart/wit of sexueel getinte bs.

  Tja en wat @ Marc met een C aan het end betreft.
  Duidelijk MAVO niveau. Bijzonder infantiel vooral je laatste alinea. Onbeschoft eigenlijk.
  Laten we gewoon uitgaan dat jouw atleet C flink wat wind in de rug had, dan zouden we uitkomen op 9,98.
  Wellicht als je op VWO niveau zou kunnen converseren dan kunnen we uitgebreid over limieten en de daarbij behorende berekeningen, windsnelheden etc. kunnen posten.
  Zoals ik aan het begin al aangaf chapeau voor de NL kampioen op de 100 m.
  En verder, is de discussie voor mij oninteressant geworden, dus I rest my case.

 6. Blijkbaar zijn @Drechi pa bosnan Tur en @William geen sportfanaten anders wisten ze dat op trainingsvelden door blanke trainers nog steeds tegen zwarte atleten ook in American football gezegd wordt, “run like you are being chase by the police”. Ik zou tegen de trainer zeggen, “stick it up your ass” en weglopen. Maar ja, niet iedereen is zoals ik.

 7. @William

  Atleet C. liep de 100 meter net boven de limiet van 10.seconden.
  Liep hij dan 9,9 of 10,1 seconden?

  Oh oh, Papiamentstalig onderwijs.

 8. Ach ja, wat wil je als figuren zoals @EClapas die alleen maar zeiken en op alles en iedereen kritiek hebben en geen zak bereikt hebben in hun miserabele leven.
  To be continued.

 9. Ach ja, figuren wat wil je zoals figuren als @EClapas die alleen maar zeiken en op alles en iedereen kritiek hebben en geen zak bereikt hebben in hun miserabele leven.
  To be continued.

 10. Deze Bonevacia behoort net als Churandy Martina niet tot de slimsten. Beide atleten worden door een Nederlandse coach getraind en voor elke wedstrijd motiveert hij deze atleten met de woorden, “Doe net alsof je wat kippen gestolen hebt en door de politie achtervolgd wordt”.

 11. @Willuam: Bonevacia won in 44,99 en bleef daarmee net boven de olympische limiet van 44,90.

  Volgens mij moet je onder de limiet zitten. Anders mag ik ook naar Tokyo. Dus volgens jou ook geweldig en chapeau voor mij?

 12. Zoals ik zei; geweldig, chapeau!
  Hij is net boven het olympisch limiet en mag in Tokyo ws individueel starten. Dus prima toch. Hij mag tevreden zijn.

 13. Hoezo geweldig, chapeau.
  Hij bleef meer dan een kwart seconde achter zijn eigen record én heeft de limiet niet gehaald.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -