30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Bisschop Luis Secco wast voeten gevangenen SDKK

HomeLandenCuraçaoPBC | Bisschop Luis Secco wast voeten gevangenen SDKK

Persbureau Curacao

Foto Extra

WILLEMSTAD – Bisschop Luis Secco heeft de voeten gewassen van gevangenen in de SDKK. Dat gebeurde in het kader van de heilige week die zondag begon.

In het christendom is dat de naam voor de week vanaf Palmzondag tot en met Stille Zaterdag. Het zijn de laatste zeven dagen van de Vastentijd en is het hoogtepunt van het kerkelijk jaar. In deze week worden Witte Donderdag en Goede Vrijdag gevierd.

Met de voetwassing refereert de bisschop van Willemstad naar de laatste dagen van Jezus voor zijn kruisiging, toen hij de voeten van zijn discipelen waste.

Vanwege Covid werden uit elk blok van de SDKK twee gevangenen gekozen om de ceremonie bij te wonen. Ook van gevangenisdirecteur Urny Floran en een bewaker werden de voeten gewassen.

Bron: Persbureau Curacao

3 reacties

  1. Wat een hypocrisie, we zagen het ook met sporters die nu de grootste vrienden van gevangenen zijn. Het is zoiets van als ze achter tralies zijn, durven we wel. Waarom gaat de Obispo niet de voeten van leden van Buena Vista City en No Limit Soldiers wassen? Die hebben het, het hardst nodig.

  2. Deze instelling op curacrim blijft een lachertje, deze Luis zou de gene die je dochter heeft verkracht en vermoord hebben zijn voeten zitten wassen en heilig door hem worden verklaart, mijn zusje is verkracht op negen jarige leeftijd door zo’n soort figuur in NL die heeft nooit meer de kans gehad om zelf zijn eigen gore voeten te wassen GAME was over voor hem ?.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties