33 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Bijeenkomsten van meer dan honderd mensen niet meer toegestaan op Curaçao

HomeNieuwsGezondheidPBC | Bijeenkomsten van meer dan honderd mensen niet meer toegestaan op...

Persbureau Curacao


Premier Pisas benadrukt dat de inzet voor vaccinatie gericht blijft op het voorkomen van een totale lockdown | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Bijeenkomsten van meer dan honderd mensen zijn vanaf morgen niet meer toegestaan. Ook niet met QR-code. Vanochtend tijdens de persconferentie zal de regering uitleg geven.

Het besluit is genomen vanwege de snelle verspreiding van het virus sinds enkele dagen. Vermoedelijk gaat het om de omicron-variant, maar of die op het eiland is, moet nog worden bevestigd. Curaçao gaat ook de campagne om boosterprikken te zetten intensiveren. Die worden door Nederland geleverd.

Premier Pisas benadrukt dat de inzet voor vaccinatie gericht blijft op het voorkomen van een totale lockdown.

Bron: Persbureau Curacao

21 reacties

 1. @Tico: van de Tjechische overheid:
  https://koronavirus.mzcr.cz/en/
  Laatste regel: vanaf 22 november alleen naar binnen met vaccinatiepas over hersteld van Covid.

  En dat jij van de asocialen bent die denkt: “als er niet gecontroleerd wordt, hoef ik me er niet aan te houden” zegt wel het e.e.a. over je.

 2. Er was vh ene ‘Ikke’ die in Tsjechië woont, een YdK.
  Het is opvallend dat er nu een 2e YdK in Tsjechië woont.
  Just observing, this time.

 3. @Tico Martina schreef;
  @Lastiwz, jep die domme kranten lullen inderdaad.
  Ik ben wekelijks in de disco, bioschoop etc.”

  Ja ja ja, en liegen is niet verboden. Overigens is de discotheek een zeer ouwerwetse benaming voor danstenten uit de jaren 70/80 van de vorige eeuw, hoe oud ben je eigenlijk Tico M.? Volgens mij ben je ouder dan jij je hier op het forum voordoet. Niet dat het een schande is hoor, ik wens en hoop zelf heel erg oud te worden. (lol)

  @Tico M. schreef;
  “en geen nazi praktijken van de jaren 30 waar je je ausweisch moet laten zien. En dit toont ook aan hoe hypocriet de mensen zijn. Zeuren over hoe slecht ome Adolf wel niet was, maar nu al zijn ideeen uitvoeren. Onderscheidt maken tussen mensen, toegang bewijs vereissen, experimentele medicatie opdringen aan de mensen, en angst en paniek zaaien gebaseerd op leugens.”

  Wat een plagiator ben jij toch Tico M… Je kopieert oftewel schrijft precies over wat je leest en gelezen hebt op die Q-anonachtige sites waar je dagelijks tot jouw gerief komt. M.a.w., niets wat jij vermeldt is origineel, niets komt uit je eigen koker. (lol)

  jouw ome Adolf zou jou overigens ‘gezien jouw uiterlijk’ zeker niet gespaard hebben. Dus waarom je het nazifascisme erbij sleept mag joost weten. Het lijkt mij toch niets meer dan de belachelijkheid die jij hier tentoonspreidt. (lol)

  @Tico M. schreef;
  “(zie Reichdagsbrand die de aanzet was voor de opkomst van ome Adolf). ”

  Hm, en wat heeft die brand van doen met de Pandemie? Bovendien was het helemaal niet de aanzet voor de opkomst van jouw ome Hitler. Hij was voordat die brand uitbrak al aan de macht na al jaren in opkomst te zijn geweest.

  @Tico M. schreef;
  “En het leuke is dat het totale nitwitten zijn die de tirannie opdringen aan de mensen. Een mislukte geschiedenisstudent die 7 jaar over zijn pretpakket studie heeft gedaan, een domme politie agent in ruste die nog geen fatsoenlijke zin kan uitkramen, een basisschoolleraar met bloemschoenen, een stokbroodvreter die met zijn kleuterjuf loopt te krikken, een gesjeesde hangwang malloot die liep te brallen dat haar land een ongebreidelde stroom van asieluitvreters aankon, een latente homo uit kanada en een syndroom van down figuur uit australie. ”

  Woow, no joke. Dus de enige die deugt is Tico M.? Tico M. weet alles maar dan ook letterlijk alles beter dan iedereen! Nooit gedacht dat ik ooit met een zelfbenoemde digitale Supermens van doen zou krijgen. Fuera! (lol)

  Als ik me niet vergis ben jij toch ook latent homofiel Tico M.? Heb je zelf vertelt hoor, zuig ik echt niet uit mijn dikke duim. En wat gaat jou die asielzoekers aan? Is het jouw zaak? Je lijkt trouwens gezien jouw uiterlijk zelf op een asielzoeker, ik zou je voor eentje hebben aangezien. (lol)

  Ik neem aan dat jij Tico M., gelezen al die knotsgekke opmerkingen over het uiterlijk van jan en alleman, zelf over een zeer knap uiterlijk beschikt? Dat zou je neem ik aan natuurlijk wensen, maar de wens is helaas geen realiteit, maar blijft gewoon een wens.

  @Tico M. schreef;
  “Ze weten niks over virussen of crisis management, maar de grootste muil over hoe mensen zich moeten gedragen. Bai abanda swa”

  Jij weet er wel alles van Tico M.? Je bent zo boos man, waar komt al die woede vandaan joh? Ik kan me niet voorstellen dat een blije feestbeest als Tico M. die iedere week als een gek in allerhande discotheken danst en springt dat de vonken er vanaf spatten en wekelijks ook nog allerlei bioscopen bezoekt zich zo ergert aan al de gasten die de pandemie zo goed en zo kwaad als het kan proberen te managen.

  Beste Tico M.,
  ik voelde me geroepen te reageren op al jouw nonsense bullshit. Ik heb zelden zoveel bullshit bij elkaar gelezen. Volgens mij zit je bepaalde mensen gewoon te jennen, zodoende hen uit de tent te lokken.

  Eh, vergeet niet je booster op te halen, Ik heb het al eens gezegd Tico M., jij bent wel degelijk gevaccineerd! Blijf maar doen alsof dat niet het geval is. Je hebt jezelf al maanden geleden laten kennen. Beste Tico M., je zit in je eigen gebouwd hokje gevangen. (lol)

 4. @William, oh ok. Dus een buitenlandse krant weet het beter dan ik die er woon. Interessant. Ik zal het wel gedroomd hebben dan dat ik gisteren nog in de discotheek stond te dansen en dinsdag nog Spiderman heb gekeken. Zonder code, vinkje of wat voor ongein uit de tweede wereldoorlog gekopieerd dan ook. Het is goed met je.

 5. Tico, U bezorgt William en Lionfish nog een hartaanval. Ik wens jullie allemaal een prettige kerst, zonder virus of virusvrees, en dank aan commentpolis voor hun geduld met ons.

 6. @Lastiwz, jep die domme kranten lullen inderdaad. Ik ben wekelijks in de disco, bioschoop etc. en geen nazi praktijken van de jaren 30 waar je je ausweisch moet laten zien. En dit toont ook aan hoe hypocriet de mensen zijn. Zeuren over hoe slecht ome Adolf wel niet was, maar nu al zijn ideeen uitvoeren. Onderscheidt maken tussen mensen, toegang bewijs vereissen, experimentele medicatie opdringen aan de mensen, en angst en paniek zaaien gebaseerd op leugens (zie Reichdagsbrand die de aanzet was voor de opkomst van ome Adolf). En het leuke is dat het totale nitwitten zijn die de tirannie opdringen aan de mensen. Een mislukte geschiedenisstudent die 7 jaar over zijn pretpakket studie heeft gedaan, een domme politie agent in ruste die nog geen fatsoenlijke zin kan uitkramen, een basisschoolleraar met bloemschoenen, een stokbroodvreter die met zijn kleuterjuf loopt te krikken, een gesjeesde hangwang malloot die liep te brallen dat haar land een ongebreidelde stroom van asieluitvreters aankon, een latente homo uit kanada en een syndroom van down figuur uit australie. Ze weten niks over virussen of crisis management, maar de grootste muil over hoe mensen zich moeten gedragen. Bai abanda swa

 7. @Tico zegt: “…een code en andere ongein nodig hier…”

  Ik neem aan dat je met HIER Tsjechie bedoelt.
  Echter:
  “…Lokale maatregelen
  Alleen personen die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van COVID-19 mogen onder andere naar hotels, restaurants, sportfaciliteiten en cultuur evenementen.
  PCR-testen worden alleen geaccepteerd voor kinderen tussen 12-18 jaar, personen die gedeeltelijk gevaccineerd zijn (1 van 2 vaccinaties) of personen die niet gevaccineerd zijn door medische redenen…”

  Of heeft https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/tsjechie/reizen/reisadvies het fout?

 8. Niet dat die onzin helpt natuurlijk, net als dat het “verboten”is om te dansen. Maar ja dombos als William, Lionfish, Joep Meloen en andere achterlijke angsthazen worden dan gerustgesteld. Ondertussen lach ik mij kapot om de maatregelen die er genomen worden in Nederland en Curacao. De overheid die komt vertellen hoeveel mensen je thuis mag ontvangen en de overheid die jou als ondernemer komt vertellen wat je in je eigen toko moet doen. Maar goed, gisteren nog lekker uitgeweest tot in de late uurtjes, straks naar de bios om de nieuwste matrixfilm te zien. Geen code en andere ongein nodig hier. Ondertussen worden de mensen in Nederland en Curacao onderdrukt en is alles dicht daar. Maar goed dat is wat men wil toch, dus drechi pa bosnan. Gaan jullie maar lekker saai thuis zitten met je schoonmoeder aan de kerstmeuk, Tico gaat lekker genieten. Dikke middelvinger voor een ieder die dit steunt, speciaal voor William, Lionfish en Joep Meloen. Een ieder fijne corona toegewenst sukkkkkeeeeelllllss angsthazen die jullie zijn voor dit griepje

 9. Zo op de foto te zien is Pik bezig om zo snel als mogelijk op Mozes uit de bijbel te gaan lijken zodat het volk naar hem zou luisteren, met zijn baard heeft hij wel kans maar niet met zijn kroeshaar dat zal niet lang groeien en hij zal ook een probleem hebben om de tien geboden in de stenen te beitelen omdat hij nog lezen nog schrijven kan, maar ja hij is Minister President van het ongelovige volk wat onder aan de berg het gouden kalf van Pik staan te eren. Pik had de moet opgegeven om de tien geboden af te maken omdat zoals gezegd hij nog schrijven nog lezen kan, maar hij nam toch de tien geboden mee naar beneden toe hij zag wat er gebeurde daar bij het Kalf zag hij zijn kans schoon om zijn alfabetische nadeel te verbloemen, hij schreeuwde zijn volk toe met de woorden ik ben de KONING en gij zijt mijn onderdanen en ik verbied U een andere God te aanbidden, met dat gezegd te hebben gooide KONING Pik Pisas de tien geboden naar beneden op het kalf het kalf was stuk en de Koning was blij dat hij zonder schade en schande en kleerscheuren verder met zijn volk kon gaan feest vieren, er was genoeg te zuipen en te hoeren snoeren en zo ging het feest nog dagen door tot dat zijn geldbuidel leeg was. Regering van NL dit is een waar verhaal dus geef Knops steun in zijn moeilijke werk wat hij met de drie rat eilanden moet opklaren, de Here mogen Knops bijstaan met deze doel loze klus.

 10. Het is bekend dat mondkapjes niet tegen infectie helpt, maar meer bedoeld is om anderen te beschermen. Heel belangrijk, als asocialen denken dat ze zichzelf beschermen met een mondkapje, beschermen ze juist hun omgeving. Op de foto zien we de twee asocialen, Fer en Pisas die schijt hebben aan hun omgeving.

 11. Na een paar dagen verdubbeling en hogere positivityrates is het opmerkelijk dat de toke de keda (avondklok) niet wordt uitgebreid van bijvoorbeeld 11 tot 5. Wil Pisas de populist uithangen? Van dr. Izzy had ik niet anders verwacht dan, en hij zal er vrijwel zeker niet blij mee zijn dan wij tot 3 u naar de snek, buren en trukki pan kunnen gaan. Dat is vragen om moeilijkheden. Van die strengere handhaving geloof ik niet veel; dat blijven steekproeven, speldeprikken en dat weet iedere pompador die aan de snek hangt. Of met Maria semi-stiekum gaat dansen bij de snek. Politiek en populisme blijken belangrijker dan gezondheid en preventie. En over dat laatste; is het niet zowiezo beter de trukki’s te sluiten om 7u? Waarom moeten al die mensen daar om 10u ‘savonds hun buiken vullen met vette rotzooi dat voor 90% wordt omgezet in suiker en onverteerbaar vet? Bai biba sano, bai kome sano. Leef en eet gezond, ook zo voorkom je dat er weer veel te veel mensen in het CMC belanden.

 12. @stenley, en wat te denken van al die YDK en Venu,Hati, enzovoort personen die bij de toko beven op elkaar hangen zonder spuitje gehad te hebben omdat ze bang zijn.

 13. Wederom is dit te danken aan Madero ocean club en Zanzibar. veel bezoekers van deze zaken zijn besmet dankzij hun geweldige beleid om mensen toe te laten zonder QR code en hun zakken te vullen ten koste van de gezondheid en collega horeca ondernemers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties