27.4 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 13:43

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao

Remko-Bicentini

Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn benaderd door de Curaçaose bond. Die strikte Patrick Kluivert voor de tijdelijke klus.

“Ik heb bij mijn afscheid gezegd dat ik altijd bereid ben om terug te keren”, zegt de coach die inmiddels actief is als assistent-trainer van de Canadese nationale ploeg. “Met Canada spelen we in juni tegen Aruba en Suriname. Als we daar goed doorheen komen, wacht een tweeluik met Haïti”, vertelt hij.

“Maar Curaçao is mijn land, mijn ding. Dus als ze mij vragen om terug te keren, dan ben ik zeker bereid daarover een gesprek aan te gaan. Haast is dan wel geboden, want begin juni speelt Curaçao tegen de Britse Maagdeneilanden en Guatemala. Dus de tijd dringt.”

Corona

- Advertentie -

Reden voor de wissel is dat bondscoach Guus Hiddink ziek is. Naar verluidt geveld door het coronavirus. Hoe zijn gezondheidstoestand precies is, is onduidelijk.

Bicentini volgde in augustus 2016 Kluivert op als bondscoach. Hij werd met Curaçao in 2017 Caribisch kampioen. Het land plaatste zich onder hem ook tot twee keer voor de Gold Cup. In augustus 2019 werd Bicentini ineens terzijde geschoven ten faveure van Guus Hiddink.

Er moest een rechtszaak aan te pas komen om de afwikkeling van zijn contract – dat doorliep tot en met het WK van 2022 – op een nette wijze te kunnen ontbinden. Dat Hiddink akkoord ging met Curaçao vooraleer er overeenstemming was met Bicentini over het afkopen van zijn contract, werd hem in de voetbalwereld bijzonder kwalijk genomen.

WK-kwalificatie

Curaçao leidt met Guatemala de dans in groep C van de eerste WK-kwalificatieronde in de Concacaf-zone. De nummer 1 uit die groep speelt zeer waarschijnlijk een dubbel tegen Panama. De winnaar daarvan bindt in de derde en laatste kwalificatieronde de strijd aan met Mexico, Costa Rica, Verenigde Staten, Jamaica, Honduras en twee andere winnaars uit de tweede kwalificatieronde.

- Advertisement -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Als Bicentini geen ambities heeft om verder dan Canada en Curaçao te komen, moet hij zich afvragen of de functie van trainer wel voor hem is. De moderne trainer moet iets meer kunnen dan schreeuwen langs de lijn, die moet ook data kunnen analyseren.

    Het verhaal van Hiddink blijft een beetje vreemd, de man is 74 jaar, multimiljonair, werkt met sporters uit vele uithoeken van de wereld en is niet gevaccineerd?

    Het zou toch niet zo zijn dat zijn vele jaren jongere vrouw toevallig de oproep voor vaccinatie zoek heeft gemaakt of hem afgeraden heeft om te vaccineren?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

RO | Benoeming president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. M.J. de Kort wordt president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming op voorstel van minister...

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

PB | Makana ferry service to Saba, Statia starts December 1

SABA/STATIA—The new Makana ferry service starts on December 1, 2021 with the inaugural run to Saba and St. Eustatius scheduled for this Sunday, November 28, the Public...

DH | Louis-Constant Fleming Hospital can now offer cancer treatment

MARIGOT--After a very long wait, Louis-Constant Fleming Hospital has finally obtained authorisation to treat cancer, a release from the hospital disclosed. The hospital now has a “clean”...
- Advertentie -