28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 18:54

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Belastingdienst geeft ruim 20 miljoen uit voor software, maar doet nog steeds alles met de hand

Persbureau Curacao

Belastingdienst werkt met de hand

WILLEMSTAD – De belastingdienst heeft sinds 2015 ruim 20 miljoen gulden uitgegeven voor software om belastingaanslagen online en geautomatiseerd te kunnen verwerken. Het bedrijf BearingPoint is de leverancier.

De bedragen zijn afkomstig van een overzicht van de minister van Financiën Javier Silvania. Die is woedend op de belastingdienst. Een handjevol belastingambtenaren moet nog steeds alles met de hand doen omdat het systeem niet optimaal werkt. 30.000 aangiftes over 2019 moeten nog worden verwerkt. Per dag komt de belastingdienst niet verder dan zo’n tweehonderd.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Naschrift KKC

Bron: Vigilante
- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

  1. Bearingpoint (voorheen KPMG) Zit al tientallen jaren bij de regering en verdiend miljoenen met een systeem dat niet functioneert.

  2. Kijk ze zitten met hun vol gevreten dikke op geblazen pensen, en het volk van curacrim krampeerd van de honger, maar dat is hun eigen schuld zij wisten het toch zo goed om op de MFK en PNP te kiezen en de PAR die goed met NL en Knops werkten in de kou te laten staan. Daar eten we nu de zuren pruimen van en het word nog veel erger in het nieuw jaar 2022 dan word het kiezen of verzuipen of provincie van Nederland of Curacrim als zelfstandig land met weer Leerling Pastor Gerrit de Raaf aan de macht als MP met veel geld en gouden koets en het volk achter een stront kar.

  3. @Lay, “Alle ambtenaren met hoge functie daar heeft zitten slapen.” Als je die twee op de foto ziet lijkt inderdaad dat ze bezig waren om zichzelf vol te vreten in plaats van hun werk te doen.

    Het is trouwens ongelooflijk met alle fraude gevallen bij de inspectie dat die dikke Alfonso Trona, directeur van de Ontvanger niet ontslagen is.

    Als het om gemeenschapsgeld gaat, ook al zien ambtenaren verspilling of zelfs fraude mogen ze de leiding niet tegenspreken. De enige mogelijkheid is als klokkenluider, maar dan is het gelijk einde carrière.

  4. Hij heeft geen geld om het direct op te lossen ze moeten geld innen. Alle ambtenaren met hoge functie daar jeeft zitten slapen. Zij moeten nu met oplossing komen of naar huis.

  5. Javier Silvania had twee dingen kunnen doen, het zelf fixen om te tonen dat hij het wel kan of de medewerkers voor de camera te kaken zetten. Hij heeft voor de laatste gekozen want hij heeft zelf ook geen oplossing.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -