26 C
Willemstad
• vrijdag 21 januari 2022 11:26

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Arts komt terug om te helpen met coronazorg: “Ik voelde een soort plicht om te helpen omdat ik uit Curaçao kom”

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Toen hij hoorde dat er hulp nodig was in het Curaçao Medical Center (CMC) vanwege het grote aantal coronabesmettingen, pakte Lung zijn koffers en vloog terug naar zijn geboorteland.

WILLEMSTAD – Lung Jeung is geboren en getogen op Curaçao. Momenteel werkt hij als arts-assistent bij de afdeling Neurologie afdeling in het Amsterdam UMC.

 

Toen hij hoorde dat er hulp nodig was in het Curaçao Medical Center (CMC) vanwege het grote aantal coronabesmettingen, pakte Lung zijn koffers en vloog terug naar zijn geboorteland. Om te helpen met de coronazorg.

- Advertentie -

“Ik voelde me zo hulpeloos, dus ik wilde iets doen om de situatie daar te verbeteren”, aldus de arts.

Lung woont al meer dan tien jaar in Nederland. Na de middelbare school op Curaçao twijfelde hij lang over zijn studiekeuze. Uiteindelijk besloot hij geneeskunde in Nederland te studeren.  Lees verder op Koninkrijk.nu

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @reminder, Tja Bonaire.. Daar wil je als jong iemand niet naar toe. Heel klein ziekenhuisje en verder weinig te doen.

 2. Laat meer studenten van caribische eilanden toe….

  https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/laat-meer-studenten-van-caribische-eilanden-toe.htm

  9 september 2020

  REACTIES

  Hartog den Theo (Mattheus), Internist-nefroloog, Ede13-09-2020 17:13

  “Graag zou ik vernemen welk percentage van de deze medische studenten na afronding daadwerkelijk terugkeren naar dit Rijksdeel. Tijdens mijn werkzaamheden op Aruba maar met name Bonaire miste ik deze jonge collegae aanzienlijk. Dit terwijl de eilanden erom zitten te springen. Nu moest vaak voor aanstellingen worden uitgeweken naar Zuid-Amerikaanse collegae.”

 3. Tja als je enige redenatie is dat je “moreel verplicht bent” omdat je toevallig op Curacao bent geboren, dan spoor je niet. Niemand zit op Curacao te wachten op iemand die in Nederland heeft gewoond. Bo a makambia zal hij te horen krijgen. Hij zal wel een grote zak met geld hebben gekregen, maar dat verteld hij er niet bij. Maar goed men wil even wat goed nieuws de wereld inslingeren over dit griepvirusje, omdat de plachi di dia er niet afgaat.

  Trouwens lees net in de Extra dat een politieagent iemand heeft afgeknald op Curacao, omdat hij zich niet aan de “regels” hield (zondag buiten) is dat waar?

 4. ‘Wellicht’ geldt het niet voor deze etc. wat een geraaskal.
  Je hebt echt geen greintje beschaving man in deze zeker gezien het feit dat veel mensen zich uit de naad hebben gewerkt, compensatie van hun NL werkgever hebben gekregen etc etc.
  Walgelijk.

 5. Het zou @EClapas sieren een keer niet te reageren om te reageren, maar de moeite te nemen ‘een’ artikel in zijn geheel te lezen.
  Het is echt buitengewoon stupide zo’n opmerking te plaatsen!

 6. Beste @Reminder, Na het hele artikel te hebben gelezen, blijf ik toch bij mijn reactie. Wellicht geldt het niet voor deze Lung Jeung maar weet wel dat de meeste zorgverleners Curaçao hebben gekozen om even bij te komen.

 7. @ericLapas

  Volgens mij heb je niet het hele artikel gelezen op koninkrijk.nu

  Lung was er toen de piek het hoogst was en wij nummer één stonden in de NYT als hoogst aantal gemiddelde besmettingen ter wereldi.

  Inmiddels is Lung nu weer in Nederland ……..

 8. “Ik voelde een soort plicht om te helpen omdat ik uit Curaçao kom”. Wat een grapjas zeg!! Die komt als mosterd na de maaltijd. Intussen hebben we de piek al gehaald en een groot deel van de bevolking is gevaccineerd.

  Het lijkt alsof deze Lung Jeung aan rust toe is en nu een drogreden verzint. Niemand kan hem ongelijk geven want de druk in ziekenhuizen in Nederland is ontzettend hoog de laatste tijd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Grisha to investigate who signed for dossier withheld from MPs

~ Lawrence requests, receives documents, to meet PJIA ~ PHILIPSBURG--President of Parliament Grisha Heyliger-Marten will be conducting an investigation to determine who signed to receive the dossier of...

Ingezonden | Bubali-gate en de rookgordijnen van DOW en de Minister van Volksgezondheid Dangui Oduber

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Protest Colegio Arubano gaat door

Oranjestad - De rector van Colegio Arubano is om ‘gegronde reden’ geschorst. Meer details wil de Stichting Voortgezet Onderwijs Aruba (SVOA) op dit moment niet geven. Het...

AntilliaansDagblad | Twaalfde editie Bon Doet

Kralendijk - Het Bon Doet-team organiseert in samenwerking met het Oranje Fonds de twaalfde editie van Bon Doet, het grootste vrijwilligersevenement op Bonaire, op 11 en 12...

AntilliaansDagblad | Werk aan de winkel bij Kura Hulanda0

Willemstad - Na de overname van Kura Hulanda door de speciaal hiervoor opgerichte BMG Asset Management bv is er veel werk aan de winkel bij dit voormalige...

AntilliaansDagblad | Nu personeelstekort in horeca

Negenduizend banen verloren gegaan; angst voor terugkeer in toeristenbranche Willemstad - Het personeelstekort in de horeca- en hotelsector op Curaçao loopt snel op. Van alle beschikbare vacatures op...
- Advertentie -
- Advertentie -