25 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 08:45

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Antilliaanse criminaliteit in Nederland vooral door sociale factoren

Persbureau Curacao

De criminaliteit in deze groep is hoger dan op de eilanden zelf.

DEN HAAG – Volgens deskundigen heeft de oververtegenwoordiging van mensen met een Antilliaanse of Arubaanse migratieachtergrond vooral te maken met het gebrek aan sociale controle en matrifocale gezinsstructuren.

De criminaliteit in deze groep is hoger dan op de eilanden zelf. Ook plegen Antilliaanse criminelen gedurende langere tijd delicten dan alle andere groepen in de Nederlandse samenleving.

De verontrustende cijfers van het Jaarrapport integratie 2020 van het Centraal Bureau voor Statistiek tonen dat Antillianen in Nederland de hoogste criminaliteitscijfers hebben. Dit in vergelijking met Nederlanders en andere groepen met een migratieachtergrond.

- Advertentie -

De Antilliaanse/Arubaanse groep komen verreweg het meeste voor in alle stadia van het strafrecht. Dat betekent dat zij het meest worden verdacht, vervolgd, gedagvaard, veroordeeld en gedetineerd. Van de geregistreerde misdrijven in Nederland wordt 4,4 procent gepleegd door mensen met een Antilliaanse of Arubaanse migratieachtergrond.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. @knoek-koe: ik mis schuldhulpverlening, inburgeringscursus, opstartsubsidie, en nog een paar exotica. Mijn favoriet is dat je zonnepanelen niet extra belast worden, maar dat is een andere discussie. En nee, @BS, geen BS dat BLM overal mee te maken heeft of kapitale huizen koopt. Your thinking needs help to mature, seek it!

 2. Ga je naar het land van de sociale bijstand, huursubsidie, kinderbijslag, opvang, coaching, studiebeurzen, resocialisatie en uitkeringen, word je nog crimineel.
  Sorry, het zit volgens mij dan een beetje in je “systeem”.

  Stop met die pappen en nathouden excuses, en houd ze de realiteitsspiegel voor.

 3. @brian,
  “Kleine misdaad is nu eenmaal de misdaad die levenslange gevolgen voor iemand kunnen hebben ipv corruptie politici die uit potjes jatten.”
  Kleine misdaad kan idd. Levenslange gevolgen hebben voor het slachtoffer (s).
  Corrupte politici stelen van de gehele bevolking en van de toekomst. Meerdere generaties. Het is traumatische dat de spaarpot van je kind gestolen wordt. Maar is het echt erger dan het stelen van een opleiding en mogelijk een toekomst van je kind?
  Is gedeelte smart dan echt minder erg als ongedeelde smart?
  Volgens de politici wel. Het veroordeeld zijn voor machtsmisbruik en algemene middelen hoeft geen beletsel te zijn om weer op een machtspositie te komen.
  En de burgers vinden dit ook geen beletsel. Maar die weten niet beter dat nos cultura, “normaal” is. En hebben niet door dat misbruik van algemene middelen stelen is van huidige en toekomstige bewoners. Maar wie gaat proberen de bevolking uit te leggen?
  Wie gaat maatregelen nemen om dit fenomeen in te dammen? En dus blijft de neerwaartse spiraal bestaan. Nog een wonder dat we nog niet op Haïti niveau zitten, waar we zonder steun ongetwijfeld op gezeten hadden.

 4. Kleine misdaad is nu eenmaal de misdaad die levenslange gevolgen voor iemand kunnen hebben ipv corruptie politici die uit potjes jatten.

  Het probleem van BLM Is dat de echte problemen worden vertroepeld. Het zorgt ervoor dat we wegkijken en dat men die hierop wijzen meteen worden aangevallen. en de problemen blijven.

 5. “kleine misdaad”, inbraak, diefstal, verduistering. (Je zal er maar slachtoffer van worden) word als schokkend ervaren. Grote misdaad, misdaden tegenover de samenleving zoals gepleegd door onze politici. Is onze cultuur en dat is niet schokkend. Het zou schokkend zijn voor een politicus om zich hard te maken, niet voor (verkapt) eigen belang maar voor het belang van zijn kiezers. BLM heeft er niets mee van doen. Allebei de categorieën de kleintjes in Nederland en de locale groot-graaiers. Staan er allebei “gekleurd” op.
  Maar als voorbeelden zich kunnen verschuilen achter “onze cultuur” is het dan raar dat het voorbeeld gevolgd wordt? Als het voorbeeld laat zien dat misdaad loont, is het dan gek dat misdadigers langer doorgaan?

 6. En toch lopen we massaal mee met BLM wegens dingen die gebeuren in Amerika.

  Zelf doen we weinig aan onze eigen problemen.

 7. en dan zijn er YDK die propageren dat wij deze landgenoten moeten overhalen om terug te komen naar Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -