27 C
Willemstad
• dinsdag 15 juni 2021 04:59

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Antilliaanse criminaliteit in Nederland vooral door sociale factoren

Persbureau Curacao

De criminaliteit in deze groep is hoger dan op de eilanden zelf.

DEN HAAG – Volgens deskundigen heeft de oververtegenwoordiging van mensen met een Antilliaanse of Arubaanse migratieachtergrond vooral te maken met het gebrek aan sociale controle en matrifocale gezinsstructuren.

De criminaliteit in deze groep is hoger dan op de eilanden zelf. Ook plegen Antilliaanse criminelen gedurende langere tijd delicten dan alle andere groepen in de Nederlandse samenleving.

- Advertentie -

De verontrustende cijfers van het Jaarrapport integratie 2020 van het Centraal Bureau voor Statistiek tonen dat Antillianen in Nederland de hoogste criminaliteitscijfers hebben. Dit in vergelijking met Nederlanders en andere groepen met een migratieachtergrond.

De Antilliaanse/Arubaanse groep komen verreweg het meeste voor in alle stadia van het strafrecht. Dat betekent dat zij het meest worden verdacht, vervolgd, gedagvaard, veroordeeld en gedetineerd. Van de geregistreerde misdrijven in Nederland wordt 4,4 procent gepleegd door mensen met een Antilliaanse of Arubaanse migratieachtergrond.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

9 reacties

 1. @knoek-koe: ik mis schuldhulpverlening, inburgeringscursus, opstartsubsidie, en nog een paar exotica. Mijn favoriet is dat je zonnepanelen niet extra belast worden, maar dat is een andere discussie. En nee, @BS, geen BS dat BLM overal mee te maken heeft of kapitale huizen koopt. Your thinking needs help to mature, seek it!

 2. Ga je naar het land van de sociale bijstand, huursubsidie, kinderbijslag, opvang, coaching, studiebeurzen, resocialisatie en uitkeringen, word je nog crimineel.
  Sorry, het zit volgens mij dan een beetje in je “systeem”.

  Stop met die pappen en nathouden excuses, en houd ze de realiteitsspiegel voor.

 3. @brian,
  “Kleine misdaad is nu eenmaal de misdaad die levenslange gevolgen voor iemand kunnen hebben ipv corruptie politici die uit potjes jatten.”
  Kleine misdaad kan idd. Levenslange gevolgen hebben voor het slachtoffer (s).
  Corrupte politici stelen van de gehele bevolking en van de toekomst. Meerdere generaties. Het is traumatische dat de spaarpot van je kind gestolen wordt. Maar is het echt erger dan het stelen van een opleiding en mogelijk een toekomst van je kind?
  Is gedeelte smart dan echt minder erg als ongedeelde smart?
  Volgens de politici wel. Het veroordeeld zijn voor machtsmisbruik en algemene middelen hoeft geen beletsel te zijn om weer op een machtspositie te komen.
  En de burgers vinden dit ook geen beletsel. Maar die weten niet beter dat nos cultura, “normaal” is. En hebben niet door dat misbruik van algemene middelen stelen is van huidige en toekomstige bewoners. Maar wie gaat proberen de bevolking uit te leggen?
  Wie gaat maatregelen nemen om dit fenomeen in te dammen? En dus blijft de neerwaartse spiraal bestaan. Nog een wonder dat we nog niet op Haïti niveau zitten, waar we zonder steun ongetwijfeld op gezeten hadden.

 4. Kleine misdaad is nu eenmaal de misdaad die levenslange gevolgen voor iemand kunnen hebben ipv corruptie politici die uit potjes jatten.

  Het probleem van BLM Is dat de echte problemen worden vertroepeld. Het zorgt ervoor dat we wegkijken en dat men die hierop wijzen meteen worden aangevallen. en de problemen blijven.

 5. “kleine misdaad”, inbraak, diefstal, verduistering. (Je zal er maar slachtoffer van worden) word als schokkend ervaren. Grote misdaad, misdaden tegenover de samenleving zoals gepleegd door onze politici. Is onze cultuur en dat is niet schokkend. Het zou schokkend zijn voor een politicus om zich hard te maken, niet voor (verkapt) eigen belang maar voor het belang van zijn kiezers. BLM heeft er niets mee van doen. Allebei de categorieën de kleintjes in Nederland en de locale groot-graaiers. Staan er allebei “gekleurd” op.
  Maar als voorbeelden zich kunnen verschuilen achter “onze cultuur” is het dan raar dat het voorbeeld gevolgd wordt? Als het voorbeeld laat zien dat misdaad loont, is het dan gek dat misdadigers langer doorgaan?

 6. En toch lopen we massaal mee met BLM wegens dingen die gebeuren in Amerika.

  Zelf doen we weinig aan onze eigen problemen.

 7. en dan zijn er YDK die propageren dat wij deze landgenoten moeten overhalen om terug te komen naar Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Bonaire pakt als laatste Nederlands-Caribisch eiland wegwerpplastic aan

Bonaire gaat samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) werken aan het verminderen van het wegwerpplastic, meldt het Antilliaans Dagblad. Het eiland is het laatste eiland van Caribisch...

NU | Bonaire meldt nul nieuwe besmettingen, geen doden en niemand in het ziekenhuis

Bonaire heeft maandag geen nieuwe besmettingen en coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Ook had het Nederlandse eiland in het Caribische gebied geen personen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen. Bonaire...

NTR | Ombudsman: Tweede Kamer moet armoede eindelijk aanpakken en stoppen met ‘flauwekul’

John Samson DEN HAAG – De Nationale Ombudsman doet een dringend beroep op Kamerleden om de armoede en ongelijkheid in de Caribische gemeenten eindelijk aan te pakken. “Ophouden...

DH | Ottley signs bilateral agreement for food assistance programme

PHILIPSBURG--Minister of Public Health, Social Development and Labor VSA Omar Ottley says he has received final approval from the Netherlands for the food assistance programme. This was...

AntilliaansDagblad | Nieuwe kans voor selectie Curaçao vanavond

Willemstad - De nationale selectie van Curaçao maakt vandaag opnieuw kans een plek te bemachtigen in de finaleronde van de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika. Zaterdag haalde Curaçao...

AntilliaansDagblad | Plan voor verbetering bestuur PJIA

Philipsburg - De ministerraad heeft een plan goedgekeurd om het ondernemingsbestuur (corporate governance) op Princess Juliana International Airport (PJIA) te verbeteren. Hiermee wordt de rol van de Corporate Governance Council...
- Advertentie -