26 C
Willemstad
• zaterdag 10 december 2022

Extra | Journaal 8 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, December 7, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 7 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, December 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

PBC | Afweging KLM: liever minder op Curaçao waar frequent op wordt gevlogen dan schrappen van complete bestemmingen

Persbureau Curacao

SCHIPHOL – KLM schrapt liever extra vluchten op een bestemming die al hoogfrequent wordt aangevlogen, dan een andere helemaal te stoppen. Dat zegt directeur KLM Nederland Bas Gerressen in gesprek met De Telegraaf.

Behalve Curaçao vliegt KLM ook minder naar bestemmingen als Los Angeles, Las Vegas, Washington, Calgary, Rio de Janeiro, Bogota, Quito, Nairobi en Kigali. Maar ook typische winterbestemmingen als Kaapstad en Johannesburg.

Schiphol wil minder lokaal opstappende passagiers, want daar zit de pijn. Niet bij de transfers. KLM heeft zelf te weinig te personeel op de grond en late levering van vliegtuigonderdelen, waardoor toestellen langer in de hangar staan.

“Curaçao heeft veel lokale opstappende reizigers. Ik snap de emotie, omdat de aankondiging van de ingreep vlak na de publicatie van de dienstregeling kwam. Maar we zitten voor de rest van dit jaar nog altijd op het aantal stoelen van voor de coronacrisis”, zegt Gerressen tegen De Telegraaf over het besluit dat op Curaçao tot veel beroering leidt.

Eén vlucht

KLM houdt vast aan een schema met één dagelijkse vlucht op Curaçao, met uitzondering van de kerstvakantie, zegt de directeur. Daar kan een poging van de Curaçaose premier Gilmar Pisas bij premier Rutte niets aan veranderen.

Pisas zegt dat de beslissing grote gevolgen heeft voor de economie van het eiland. Een groot deel van de toeristen komt uit Nederland. In september vlogen bijna 16.000 mensen vanuit Schiphol naar Curaçao. Het eiland vreest nu duizenden bezoekers mis te lopen in de komende maanden. Het meest negatieve scenario gaat uit van 30.000 minder bezoekers.

Gerressen is niet in de gelegenheid om het besluit terug te draaien, zegt hj tegen De Telegraaf. “Het is ook niet zo dat de drie extra vluchten per week, met uitzondering van de kerstvakantie al helemaal waren uitverkocht. Vergeet niet dat ten opzichte van de coronaperiode nu ook weer andere bestemmingen in de wereld open zijn, zoals Thailand of Bali, waar ook veel mensen naar toe gaan. En de mensen die al geboekt hebben, kunnen we omboeken op een andere vlucht naar Curaçao.”

Concurrenten

Gerressen loopt nu het risico dat concurrenten in het gat springen en klanten niet meer terugkeren bij KLM. Zo barst het op de luchthaven van Brussel momenteel van de gele kentekens.

Tegen De Telegraaf zegt hij: “Wij moeten het huis op orde hebben, waardoor we tevreden personeel hebben en een betrouwbare en goede dienstverlening naar onze klanten. We moeten rust krijgen en van daaruit weer opbouwen. Als de omstandigheden het toelaten, schalen we weer op. Hopelijk is dat met ingang van de zomerdienstregeling.”

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

8 reacties

 1. Kan iemand mij misschien vertellen waarom ik al niks via Radio Magaritha over de corrupte overheid niks meer hoor ( 3 weken ??? ) graag een antwoord beste knipselkrant vrienden.

 2. KLM heeft 3.4 miljard overheidssteun toegezegd gekregen. Indirecte leningen overheid, en banken leningen waarvoor de staat garant stond.
  Er is 942 van de steun gebruikt.
  Banken leningen afgelost en een bedrag van 278 milj € open bij de staat.
  AF KLM gaven in juni NL nieuwe aandelen uit, de NL staat heeft voor 220 milj gekocht.
  Dus ze doen het goed, in tegenstelling tot die buggers hier die nooit iets gaan aflossen, noch CMC noch Corona steun daarvoor is het aantal werkenden die dit moeten ophoesten ook te laag.
  Ondertussen blijven bedelen en jammeren, en vooral geld uitgeven wat ze niet hebben.

  Bevolking heeft het nakijken, voedselbank, geen schoon water etc etc
  Het wordt tijd dat de stekker eruit getrokken wordt.
  Maar ja, wishful thinking. Ze blijven hun tijd gewoon uitzitten, de flut Staten en het Barnum & Bailey circus.

 3. KLM heeft in de coronatijd miljarden subsidie gekregen van de Nederlandse overheid met asl voorwaarde dat er geen ontslagen zouden vallen. KLM heeft echter in die periode meer dan tweeduizend banen geschrapt. Vandaar het personeelstekort bij de bagageafhandeling, de incheckbalies en de controlediensten waardoor er ellenlange wachttijden zijn ontstaan op Schiphol.

  Dus de reden dat KLM de vluchten verminderd ligt vooral in het feit van het personeelsgebrek en in minder mate aan het verminderen van het tourisme.

  Wel kun je uiteraard met je klompen aanvoelen dat dit tourisme gaat dalen doordat het leven in Nederland behoorlijk duur gaat worden door de energieprijzen en de daaraan gekoppelde prijsstijging van artikelen die voor de productie afhankelijk zijn van de dure energie.
  Bovendien is de eurokoers behoorlijk gedaald waardoor het voor de tourist ook duurder wordt op Curacao.

  Dat de reactie van een figuur zoals Pisas behoorlijk kinderachtig is daarover hoeft verder niemand zich te verbazen.

 4. Minder toeristen hebben interesse in dit eiland, gewoon een economsiche beslissing van de KLM. Ze zijn de zure koppen van de douane-beambten waarschijnlijk zat. De eerste kennismaking met het eiland, zure gezichten van de douane.

 5. Goede, verstandige en heldere afweging van klm, de wereld is weer open, dus toeristen gaan weer elders heen, waar betere prijzen en betere service worden gegeven. Die ene kist per dag is nog niet eens volgeboekt, dus is dus ruim voldoende. We hebben op deze rots weer eens de kans voorbij laten gaan om een goede indruk te maken. Die kans komt nooit meer terug. Hoe dom kan je zijn?

 6. Het enige waar Pisas goed in is is: Bedelen bij Nederland. Hij kan werkelijk niets zelf oplossen, en staat voor elk wissewasje bij Rutte te jammeren. Wat een nietsnut! En onder zo’n Pipo moet Curaçao zelfstandig worden. De man kan alleen maar reizen, lintjes knippen en krijgt geen zinnig woord uit zijn mond..

 7. Nederland houdt dit eiland op alle vlakken op de been, maar de meest populaire uitdrukking jegens de Nederlanders is ,ga terug naar je eigen land.
  Nou zie je ze weer bedelen en pisas zegt , het heeft grote gevolgen voor de economie.
  De deals met Dubai moeten maar vlug plaatsvinden.
  Onbeschofte mfk gasten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -