27 C
Willemstad
• donderdag 1 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao

Ruim 100.o00 mensen hebben hun eerste prik ontvangen.

WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik gehad. 60 procent is nu volledig gevaccineerd.

Ondanks deze mijlpaal blijft Curaçao achter bij Aruba, waar al 71 procent van de bevolking twee prikken heeft gehad. Op Bonaire is zelfs 73 procent al volledig gevaccineerd. Curaçao liep enige tijd voorop qua vaccinatiegraad. Maar de laatste maanden is daar de klad in gekomen. De overheid benadrukt keer op keer het belang van vaccineren, maar stelt tegelijkertijd dat het een persoonlijke keuze is.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. Hier kun je ook gratis gevaccineerd worden, in NL idem dito.
  Toch – zoals de VK berichtte – en ook hier veelvuldig is aangegeven is een kleine 90% niet bereidt (het bekende wap gezwets) zich niet te laten vaccineren.
  Het blijkt dus wat deze waps de gezondheidszorg bakken met geld kost de UC op Curaçao 6000 NAF per dag.
  Dus ga er maar aan staan.
  Uiteraard ten koste van de welwillenden.
  To be continued.

 2. De Palestijnen zijn nauwelijks gevaccineerd en vindt ee dagelijks veelvuldig verkeer plaats tussen die twee gebieden. ..

  Bovendien zijn er 1 miljoen vaccinweigeraars

  Premier Naftali Bennett gaf gisteravond ook een persconferentie, waarin hij in niet bedekte termen uithaalde naar de vaccintwijfelaars en -weigeraars. “Er zijn veel landen waar er niet genoeg vaccins zijn voor de bevolking en het publiek erom smeekt.

  Hier investeert de Israëlische regering miljarden om de vaccins voor iedereen beschikbaar te maken en toch weigeren 1 miljoen Israëli’s zich eenvoudig te laten vaccineren.”

  Volgens Bennett brengen die 1 miljoen weigeraars de rest van het land in gevaar en zorgen ze ervoor dat wie wel gevaccineerd is zich toch opnieuw aan een aantal regels moet houden. En veroorzaken ze mogelijk zelfs een vierde lockdown. De premier riep bovendien iedereen die een vaccinweigeraar kent op om die te overtuigen. “Leg hen uit dat ze de gezondheid van anderen in gevaar brengen. Geef het niet op.”

  Link: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/07/23/israel-weer-coronapas/

  juli 2021

  Je kunt boostershots blijven geven tot je een ons weegt…….

 3. Dat algoritme ook verkeerd gebruikt kan worden heeft de toeslagen affaire ook laten zien. Behalve dat het verwarrend kan zijn is het gevaarlijk omdat het je online leven beheerst.
  In 2020 is de AR in Nl gestart met een uitgebreid rapport mbt aandacht over algoritmes waarbij wordt verwezen dat landelijke overheidsdiensten te weinig doen om vooroordelen te voorkomen.
  Zoals ik begon is de toeslagen een vb, dat mensen werden veroordeeld op basis van afkomst woonwijk opleiding etc.
  Idd @Dislect de gevaren van AI kunnen zich manifesteren naar alle sectoren, ook beïnvloeding van waps hoort daarbij.

 4. Ik vraag me eigenlijk af in hoeverre de waps slachtoffer zijn van het zoek algoritme.
  Het zoek algoritme laat je vinden wat je wilt lezen/horen en zien.
  Maw als je steeds Porsche liefhebber sites bezoekt en je googelt een keer “auto” grote kans dat 5 van de eerste 10 hits van Porsche zijn.
  Als de actief wapper bent en je googelt “corona” al dan niet met een andere zoekterm komen de wap sites als eerste.
  Ik denk dat Wappers dit niet doorhebben en zich daar door gesterkt vinden in hun opvattingen.
  Je gaat vanzelf geloven als je het uit meerdere “bronnen” hoort.
  Het algoritme maakt blind, doof en dom

 5. KRO/NCRV heeft een programma gewijd aan ‘complotdenkers’.

  Ik citeer:
  Maar van wat Fuellmich zegt blijkt weinig te kloppen. En ondertussen klopt hij hen ook nog geld uit de zakken.

  Voor de waps ‘ik zou zgn zoek de link naar het programma even lkkr op.

 6. @Luma: hier wordt wat anders gezegd: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/uitbraak-in-israel-toont-aan-vaccinatie-garandeert-geen-coronavrij-bestaan~b29853369/

  Daarbij, als er in een land 99% van de mensen gevaccineerd is, en in de ziekenhuizen is 60% van de Ic bedden bezet door gevaccineerden, dan is vaccineren dus beter.

  In Israel is i.i.g. meer dan 56% van de bevolking gevaccicineerd. Er liggen dus relatief minder gevaccineerden in het ziekenhuis dan gevaccineerden.
  Statistics is a bitch.

 7. High Court in New Zealand ruled vaccine rollout illegal.The very clever lawyer didn’t argue civil rights or democracy or discrimination. Instead the argument was much more simple than that. The vaccines are in trial phase until 2023. The court ruled that medical trials can only be carried out on a select number of people and by logic, the entire population cannot be considered a select group. BANG !!! Please please please , any able lawyer reading this that don’t agree with mandates take up our fight. This Lawyer also explains what is going on.
  https://stichtingvaccinvrij.nl/top-advocaat-reiner-fuellmich-pandemie-is-bewezen-misdaad-tegen-de-mensheid/

 8. Wanneer gaat men onderzoeken en stoppen met de zwarte piet aanwijzen. Niet een virus, maar een verzwakt immuunsysteem is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid
  Uit meerdere wetenschappelijke studies is inmiddels gebleken dat de immuniteit na een natuurlijke infectie een betere bescherming geeft dan een immuniteit na Covid-19-vaccinatie. Natuurlijke immuniteit kan wel eens nodig zijn om volledige bescherming in de populatie op te bouwen, schrijft immunoloog dr. Carla Peeters. De Israëlische doctor Kobi Havi geeft op Channel 13 News aan dat 85 tot 90 % van de ernstig zieke mensen in het ziekenhuis volledig gevaccineerd zijn. “Binnen de gehospitaliseerde patiënten in de afgelopen week, van zaterdag 16 oktober tot en met vrijdag 22 oktober, zijn er 54,4 procent volledig gevaccineerde patiënten,” zei Vandenbroucke. Uit vijftien wetenschappelijke studies is inmiddels gebleken dat de immuniteit na een natuurlijke infectie een betere bescherming geeft dan een immuniteit na Covid-19-vaccinatie. Een Israëlische studie toonde een 27 x minder kans op herinfectie en een acht maal mindere kans op ziekenhuisopname in vergelijking met een vaccinatie. https://www.hpdetijd.nl/2021-09-09/niet-een-virus-maar-een-verzwakt-immuunsysteem-is-de-grootste-bedreiging-voor-de-volksgezondheid/

 9. Klopt @Fred
  Curaçao doet het slecht in vergelijking met de andere landen binnen het Koninkrijk en exact hetzelfde in NL.
  Bedroevend laag idd. Still a way to go.

 10. Dus zo’n 60 % is volledig gevaccineerd; ondanks al het geronk van de regering een bedroevend laag percentage. Niet iets om trots op te zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -