29 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

Democracy now! | Thursday, February 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DH | Ossie Laville’s family wants autopsy to see cause of death

PHILIPSBURG--The family of the late Ossie Hosea Laville, who died suddenly in police custody one day after he was arrested, wants an autopsy performed on his body...

Democracy now! | Wednesday, February 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, January 31, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DH | Raymond Knops leaves Parliament

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament for the Christian Democratic Party CDA and former State Secretary of Home Affairs and Kingdom Relations Raymond...

Telegraaf | Forum voor Democratie loopt blauwtje bij beachclub op Curacao

FvD-leider Thierry Baudet heeft een blauwtje gelopen op Curaçao. Een beachclub wil zich niet lenen voor een politieke bijeenkomst van zijn partij.   Baudet kondigde een partijbijeenkomst aan bij...

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...
- Advertentie -

Nu.cw | Notaris Kleinmoedig voor 18 maanden de cel in

Uit onderzoek van de Landsrecherche, in samenwerking met de Belastingdienst, is volgens het OM gebleken dat de derdengeldrekening al jarenlang als een soort interne bank voor privédoeleinden is gebruikt. | Persbureau Curacao

Notaris Johnny Kleinmoedig is vrijdag tot 18 maanden celstraf veroordeeld wegens verduistering en witwassen. De notaris wordt ervan beschuldigd om vanuit zijn ambt geldbedragen zonder legale grondslag te hebben overgemaakt naar zijn privé rekening.

De bedragen die op de derdengeldenrekening zijn gestort, waren bedragen van cliënten van het notariskantoor. Volgens de notaris zelf ging het om geld dat geen bestemming meer had. Het Openbaar Ministerie (OM) geeft echter aan dat het geld alsnog teruggestort had moeten worden naar de rechtmatige eigenaars.

Uit onderzoek van de Landsrecherche, in samenwerking met de Belastingdienst, is volgens het OM gebleken dat de derdengeldrekening al jarenlang als een soort interne bank voor privédoeleinden is gebruikt.

Het lijkt er op dat Kleinmoedig in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak. “Alle bedragen blijken administratief te zijn verantwoord, zoals blijkt uit het financieel forensisch onderzoek ingebracht door de verdediging. Het zou goed zijn om drie rechters naar de zaak te laten kijken”, aldus advocaten Jansen en Braam.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

24 reacties

 1. Terecht, vanaf 2020 proberen wij als nabestaanden de zaken van onze overleden vader af te handelen. Wij krijgen Kleinmoedig niet te pakken en de gehele notariskantoor Kleinmoedig werk niet mee. Honorarium is aangemaakt en in rekening gebracht zonder handtekeningen van de nabestaanden en als ik de honorarium opvraagt is het nergens te bekennen. Hopelijk is er na deze gedoe meer duidelijkheid voor de nabestaanden.

 2. Dit bericht bereikt mij nu pas, dank U. Mijn boedeldeel staat al sinds begin van deze eeuw bij deze Notaris vast en het erge is dat hij er niet eens iets over wil laten weten ten einde tot een overschrijving en afronding te kunnen komen. Niet de plussen noch de minnen. Hij maakt zo doende niet alleen de levens van 2 gescheiden mensen kapot maar ook die van 2, inmiddels volwassen kinderen. Schande.

 3. @Alys Dees zegt: “…geschrokken van het bericht over zijn vermeende malversaties…”

  Niks vermeende malversaties. Gewoon keihard bewezen ordinaire jatterij.

 4. Ik ken Johnny Kleinmoedig al jaren en ben zeer op hem gesteld. Heb goede ( menselijke)ervaringen met hem als notaris en heb hem verder leren kennen als musicus die regelmatig belangeloos medewerking verleende. Ben dan ook zeer geschrokken van het bericht over zijn vermeende malversaties. Er zijn boeven en boeven , voor mij geldt in het geval van Johnny: niets menselijks is ons vreemd. Ik wens hem veel sterkte !

 5. @William. Geen cultuur barbaar maar een realist. Geef mij maar een gitaar. Hihi. Maar serieus. Je gaat toch geen geld jatten om een paar planken te kunnen kopen? Bij de bouwmarkt ben je goedkoper uit.

 6. @Kaat, hij kan de beste en liefste man zijn voor zijn f&f, als notaris was hij gewoon een boef!
  Die aan andermans centjes zat, en waarschojnlijk overgebleven centjes waar niemand weet van heeft, vele clienten houden zelf ook niet goed bij wat nou waar is gebleven of over is.
  Zo’n soort niet professionele notaris steekt die gewoon in zijn zak. Idem met slapende rekeningen niet geclaimde saldi bij banken, staat voor tonnen of meer op!

 7. …”Nu begrijp ik ook waarom het zolang duurt voor het geld vrijgegeven wordt bij bijvoorbeeld verkoop huis. De notaris rekt tijd met smoesjes en excuses, zodat het door hem geleende/gejatte geld weer teruggestort kan worden”….

  Zo is dat @ John B.
  Helaas doen de banken precies het zelfde. Door onnodig lang, 3 dagen voor clearing, en soms langer, terwijl dit technologisch veel sneller zou kunnen. LEKKER Rente trekken overnight!
  Rabo bank zou eigenlijk roba bank moeten heten , en bo banko amigu zou moeten zijn, bo banko enemigu! LOL

 8. Zonde van de centen om zoveel geld te betalen voor een paar plankjes en een tig aantal touwtjes en stokjes op een paar Chinese wieltjes. Gejengel wat er uitkomt is om te huilen. Je moet een notariskantoor nooit zelf het beheer geven over de derden geld rekening. Ook niet via een zogenaamde stichting. Het beheer zou evt. via een overkoepelende organisatie kunnen gaan. Nu begrijp ik ook waarom het zolang duurt voor het geld vrijgegeven wordt bij bijvoorbeeld verkoop huis. De notaris rekt tijd met smoesjes en excuses, zodat het door hem geleende/gejatte geld weer teruggestort kan worden.

 9. Centjes gebruiken die niet van jou zijn, maar van een derdenrekening, is niet “netjes”. Dat gedrag verwacht je van een boefje. En een Notatis wordt geacht een professional te zijn, en verdient me dunkt genoeg zelf om zijn vingers te branden aan dergelijk gerommel met derdencentjes!

 10. @ Abraham Mossel,

  1,4 miljoen overboeken naar de rekening van je moeder ? Een Steinway en een dure auto van kopen ?
  Klinkt niet echt alsof deze notaris het beste voor had met zijn klanten.
  Geef hem nul komma nul kans in hoger beroep, maar wat mij wel verbaast is dat hij linea recta Koraal Specht moet, terwijl Brian Mariano en muts van der Dijs in al die jaren nog nooit zijn opgeroepen. En als iemand vluchtgevaarlijk was dan is het Brian Mariano wel, vandaar dat hij ook in Nederland zit.

  Maar goed, los van dat, terecht straf als ik het zo mag zeggen. Het geld van je klanten jatten maakt je nooit echt populair.

 11. Dan heb je mazzel gehad @LaStiwsz, een mooie prijs.
  Mijn ouders hebben er ook een staan in SF maar die gaat terug naar 1887, (B-211).
  Het was voor mij iedere keer weer een genoegen erop te spelen. Helaas heeft covid roet in het eten gegooid de afgelopen 1.5 jr.en ben nauwelijks die kant meer opgeweest.

  Maar wat Kleinmoedig betr daar gaat het art over vind ik het bizar dat hij in dit klimaat een Steinway aanschafte. Het vergt specifieke aandacht en behandeling.

 12. Moeilijke materie voor leken, wel ontzettend jammer , velen hadden ‘n warm hart voor hem en hij voor anderen. Dacht dat je niet direct het gevang in moest, tot na het hoger beroep , zie constantia . Hopen , dat het gunstig uitvalt en met mij velen. Zie wat er in de regering loopt allemaal gewoon rond.

 13. @William: ik heb en Steinway piano staan. Gekocht voor € 8.000,- in Maastricht bij Leijser en Hermans.
  Die had toen (2008) ook vleugels staan. Die begonnen bij € 30.000,-.

  Als ik ff wat google kost een Steinway gebruikt nu vanaf rond de € 35.000,-
  https://pianometropool.nl/steinway-sons-piano-kopen/

  Overigens zet hier op Curacao geen dure piano of vleugel neer. Ding is binnen de kortste keren naar de klote.

  Nieuw zullen ze best wel €175.000,- kosten.
  Denk voor uitermate goeie voor de belegging meer in de prijsklasse van $ 50.000.-/ $ 80.000,-.

 14. @A.Mossel

  Een Steinway kost al meer dan 175:000€. En dat was nog maar één van zijn speeltjes.
  Je kent het spreekwoord je kijkt ze wel in de kop maar niet in de etc.
  Hij zal zeker niet de laatste zijn die aan derden rekeningen komt.

 15. Een opvallende uitspraak van de rechter en een nogal forse straf voor iemand die verder een schoon verleden heeft en een qua uitvoering onberispelijke staat van dienst. Mijn juridische achtergrond is beperkt, doch ook ik krijg het idee dat hier iemand geslachtofferd wordt voor een beroepsgroep. Dat zou wel eens kunnen, daar immers de officier heeft vermeld dat de indruk bestaat dat hij niet de enige is. Als dat zo is dient het OM in actie te komen en eventuele rancune of frustratie niet af te wenden op deze ene persoon. Verder ben ik (al vele jaren) van mening dat dit soort strafzaken zich nu juist goed lenen voor een combinatie van strafmethoden: een beperkte celstraf, huisarrest en een alternatieve straf (bij een instelling of stichting waar de persoon zich van zijn betere kant kan tonen). Dat is beter voor onze maatschappij, het bespaard kosten van in bewaring neming en zorgt voor meer ruimte in ons overvolle gevang. Overigens heeft betrokkene reeds een enorme straf gekregen; hij kan de rest van zijn leven zijn beroep niet of nauwelijks meer uitvoeren. Het hoger beroep zal naar mijn inschatting vrijwel zeker tot een andere, wat meer gebalanceerde uitspraak leiden. Wij zullen zien

 16. Lionfish zegt: “…Lenen van je eigen zakelijke rekening gebeurt bij ieder bedrijf…”

  Alleen is een derdengeldenrekening defacto niet van de zaak, maar van de Stichting. Een stichting heeft een in de statuten omschreven doel. Doel van de Stichting Derdengelden is om de geldstroom van derden buiten de zaak te houden zodat in geval van faillissement de gelden van derden niet in de boedel vallen. De stichting speelt alleen maar bankje tussen de partijen. Uitlenen van gelden staat gegarandeerd niet in het doel van de Stichting Derdengelden.

 17. Lenen van je eigen zakelijke rekening gebeurt bij ieder bedrijf. is geen enkel probleem zolang je het maar goed in de boekhouding opneemt. Lijkt dat er hier wat anders aan de hand is waarbij Johnnie wordt geslachtofferd. Heb dus alle vertrouwen in de uitkomst van het hoger beroep.

 18. Zaterdag, 11 september 2021/19:23.
  Wie controleert de “Toezichthouder op het Notarisambt” 10 jaar zonder toezicht.
  De achtereenvolgende Presidenten van het Gemeenschappelijk Hof van Aruba, Curaçao,Sint. Maarten en de BES eilanden belast met het toezicht op deze dubbele
  ambt hebben hun werk niet gedaan ondanks de duidelijke en uitgebreide regelgeving
  ( 80 artikelen.P.B. 1994 NO.6 ) vervat in de Landsverordening op het Notarisambt. Er is geen toezicht waardoor er vrij spel is voor kwaadwillende Notarissen op de eilanden. Na de beroepsperiode zal wellicht duidelijk worden wat er precies aan de hand is.

 19. De zoveelste graai-notaris, -advocaat,
  en -register accountant waar het curaçaose mondi gedrag uit komt!

  Maar ook de nodige makamba “professionals” dievzich in de vinger gesneden hebben doir handtekebingen te plaatsen voor een vertripeling van het honorarium!

  Pak maar jongens, omdat het kan, omdat ik lak heb aan goed fatsoen, respect en professionaliteit.

  Net zoals die advocaat die personeel ontsloeg die een keer een persoonlijk telefoongesprek voerden, als ze opgebeld werden door een kennis en terugbelden om de kosten op de zaak te laten drukken.

  Uitgerekend Deze advocaat die zelf het land opgelichtte voor de nodige communicatiekosten!

  Zoals de waard is vertrouwt ie zijn gasten?

  Zo zie je maar dat een degelijke thuisopvoeding heel belangrijk is!

  Nos ta dushi hende!

 20. @ William even wachten met je commentaar over de heer Kleinmoedig, ik ken de heer Kleinmoedig als een integer man en zie hem niet als een man die zijn goed lopend advocaten op het spel zet voor een paar rot centen, meneer Kleinmoedig is niet zo gek als Gerrit de Raaf. Het hoger beroep zal de heer Kleimoedig vrij spreken. kom er maar in Drekkie.

 21. Hoe dom kan je zijn. Derdenrekeningen zijn er niet voor niets.
  En dan nog ‘luxe goederen’, iedere keer hetzelfde liedje. Steeds gaat men de fout in of hier of in NL.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -