27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 20:05

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Bouterse zegt zich geen zorgen te maken over vonnis

- Advertentie -
Ex-president Desi Bouterse reageert tijdens een persconferentie op de uitspraak van de krijgsraad | ANP

De Surinaamse oud-president Desi Bouterse zegt zich geen zorgen te maken over de twintig jaar celstraf die de krijgsraad hem maandag opnieuw oplegde. ‘Er is een vonnis, laten we niet op de zaken vooruitlopen. Het staat er. We wachten af,’ zei Bouterse dinsdag tijdens een persconferentie in Paramaribo.

De 75-jarige Bouterse kreeg de straf opgelegd voor zijn betrokkenheid bij de moord op vijftien tegenstanders van zijn regime in 1982. Zijn advocaat heeft al aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Bouterse was niet te spreken over de volgens hem ‘agressieve en oorlogszuchtige opstelling’ van de regering rond de zitting van maandag. Door die dag veel politie en militairen op de been te brengen werd de gemeenschap in een ‘soort angst en hype’ gebracht, zei Bouterse.

Wapendiefstal

De voormalige president ging tijdens de persconferentie ook in op de zaak van de wapendiefstal uit zijn huis enkele maanden geleden. Hij zei dat zijn kleinzoon Walter Bouterse betrokken was bij de diefstal. Bouterse junior pleegde enkele dagen voor de ontdekking van de diefstal zelfmoord.

- Advertentie -

De gestolen wapens die eigendom zijn van het leger, zijn nu in handen van de Surinaamse onderwereld, stelde Bouterse. Volgens hem zijn de dieven bereid de wapens terug te geven. Het is dan wel nodig dat de regering van president Chan Santokhi een tussenpersoon aanwijst om de teruggave van de wapens in gang te zetten. Volgens Bouterse draalt de regering daarmee, waardoor het erop lijkt dat hij en zijn politieke partij bij de diefstal betrokken zijn, suggereerde hij.

Bron: Parool

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Niemand hoeft mij nog geen halve cent te betalen om “grootbekkikkers” als Bram hier “a la YDK” (die Israelische manier is veels te omslachtig) de bek dicht te laten houden.
    Whuahauahauahahahahaaaaaa

  2. Betaal mij maar 3 honderd duizend $ en Bouty zit binnen 3 weken in NL in een cel. ik doe het op de MOSAT manier net zoals Adolf EIchmann werd ontvoert , 1 2 3 en klaar is kees.

  3. Ze zeggen niet voor niets, “Justice delay is Justice denied”. Intussen zijn veel van de nabestaanden van de december moorden al overleden. Als Bouterse ooit naar de gevangenis zou moeten dan is hij plotseling oud ziek en dement, zagen we ook al met oorlogsmisdadigers en Zuid-Amerikaanse dictators.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -