25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 04:26

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Wereldwijde sigaren-keten opent eerste lounge op Curaçao

Volgens de initiatiefnemers is de sigaar en het roken ervan een ware ‘levensstijl’.
La Casa del Habano heeft haar eerste winkel en lounge geopend op Curaçao. De keten die vooral sigaren verkoopt heeft meer dan 150 vestigingen over de hele wereld en nu dus ook op ons eiland.

De nieuwe winkel aan de Schottegatweg Oost is gisteren feestelijk geopend. Volgens de initiatiefnemers is de sigaar en het roken ervan een ware ‘levensstijl’.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. Nederland heeft na de oorlog barre armoede gekend, er was voor velen heel weinig te eten. Die generatie leeft niet meer en de meeste Nederlanders hebben daarna alleen welvaart gekend.

  Hier op Curaçao was het niet anders er was maar twee grote werkgevers en dat waren Shell en de overheid. Hoewel de leiding in handen van blanke Nederlanders was, hadden die werknemers het goed, in elk geval veel beter dan een groot deel van de bevolking.

  Het grootste deel van de bevolking leefde toen van dag tot dag, “vandaag is niets te eten” was toen een vaak gehoorde kreet.

  De meesten van ons zijn dan zonder televisie en radio opgegroeid dus wij moesten wel lezen. Kan me nog herinneren dat ik als kind van een land in Midden Amerika las waar een advocaat en een dokter, Fidel Castro en Che Quevara de dictator Batista heeft verjaagd en een overwinning op de imperialisten vooral blanke Yankees heeft geboekt.

  Wij konden toen niet geloven dat een land was waar de armoede of welvaart gelijk verdeeld werd, waar geen corruptie, zelfverrijking en nepotisme bestond.

  Wat toen opviel was dat de leiders van die revolutie Fidel Castro en Che Quevara altijd een sigaar rookten en dat Fidel Castro een advocaat was en Che Quevara een dokter dus werd de sigaar voor velen van ons kinderen toen met intellect geassocieerd.

  Wij wisten toen al dat de enige weg uit armoede, het onderwijs was want dan zouden we ooit ons welvaart met de armen kunnen delen en af en toe een sigaar opsteken.

 2. Woehaa, net als stoken van olie is ook tabak heel binnenkort iets uit een ver en duister verleden. Wat lopen we hier toch weer geweldig voorop !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...
- Advertentie -