27 C
Willemstad
• dinsdag 7 december 2021 22:58

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | VPCO benadert ouders via brief na ontstane commotie

De Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) heeft de ouders van leerlingen van het Marnix College per brief benaderd. Dat zei directrice Maghalie van der Bunt-George in gesprek met Paradise FM.

Doel van de brief is om ouders indien gewenst de gelegenheid te geven om met de school te komen praten. Aanleiding daarvoor is de ontstane commotie na een controversiële controle van de politie op de school. Op de VMBO school werd onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van drug en wapens. Daarbij moesten leerlingen zelfs hun ondergoed uittrekken om aan te tonen dat ze niks bij zich hadden.

Het is volgens de VPCO niet eerder voorgekomen dat de politie op die manier te werk is gegaan. De laatste controle vond volgens het schoolbestuur vier jaar geleden plaats.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

 1. Het klinkt misschien vreemd in de oren maar als de politie bij deze Maghali van der Bunt een cavity search had gedaan hadden we van iets negatiefs iets positiefs kunnen maken.

  Niet omdat zij of de agent het lekker zou vinden maar meer om van ons allemaal op dit eiland een beter mens te maken.

  Ik zie iedereen al opkijken, een beter mens door in de hol van Maghalie van der Bunt te kijken? vertel, vertel!!!

  Nou, vrij simpel, Venezolaanse vluchtelingen hebben vaak geklaagd dat mannelijke agenten, vrouwelijke vluchtelingen fouilleren en soms zonder handschoenen hun vingers naar binnen steken.

  Denkt dat Maghalie en de meeste ouders van deze kinderen die nu moord en brand schreeuwen, daar helemaal niet bij stil hebben gestaan. Het zijn toch vluchtelingen, wij zijn toch, “hende drechi, nos ta hende desente”, het zal ons toch nooit gebeuren.

  Laten we ons meer zorgen om elkaar maken zonder aanzien des persoon en laten wij vooral onszelf niet meer dan een andere voelen.

 2. Goede zaak dat er lijfelijke visitatie plaatsvindt! Er moet een einde komen aan dat schoolgeweld! Schandelijk dat leraren en schoolbestuur het zover hebben doen komen zonder eerder zelf maatregelen te nemen.
  Hulde aan KPC!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...

PBC | Nieuwe voedselbron voor Caribische koralen ontdekt

Persbureau Curacao In juli van dit jaar zijn op Curaçao drie soorten koralen gespot die salpen verteerden. Ze werden gevonden in de Directeursbaai ten oosten van Willemstad. De...
- Advertentie -