27.4 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 03:19

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Vertrekkend bestuur laat RdK met positieve resultaten achter

Foto Nu.cw

Het vertrekkend bestuur van de Refineria di Kòrsou laat het overheidsbedrijf met positieve resultaten achter. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Zo verwacht huidig interim directeur Marcelino de Lannoy, ondanks stilstand van de raffinaderij, een geprojecteerde winst van 76 miljoen gulden voor 2021.

Het overheidsbedrijf heeft ook voor meer dan 50 miljoen dollar aan tegoeden van debiteur PDVSA gelijk gekregen in verschillende rechtszaken. Ook wist de RdK een arbitrageprocedure te voorkomen die de Klesch Group tegen Curaçao wilde starten.

Het AD heeft een brief in handen die het bestuur naar de overheid heeft geschreven met mededeling van haar ontslag. Daaruit blijkt dat RdK onder het huidige bestuur de juridische stappen die de Klesch Group tegen Curaçao had genomen met succes heeft kunnen tegenhouden.

Het bedrijf wilde Curaçao aanklagen wegens het staken van onderhandelingen, maar het RdK heeft de rechtszaak uiteindelijk kunnen tegenhouden.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Wat ie er niet bij verteld is dat de winsten hoger waren. En dat de winsten ook nu hoger zouden kunnen zijn ware het niet dat er behoorlijk met geld wordt gestrooid bij de RdK en de salarissen al vele jaren lang vet zijn, echt vet. Mocht dit ontkent worden dan ga ik daar denk ik meer in detail op terug komen. Ook bij de RdK zou die onderste steen eigenlijk eens naar boven moeten komen.

 2. Vroeger was er een spelshow genaamd: ‘ren je rot’. Nu is er een ‘geldshow’ genaamd: ‘reken je rijk’.

  Wat voor zin heeft het om 50 miljoen op de balans te zetten wanneer het oninbaar is ?
  Was het niet INSEL air dat maar liefst 160 miljoen tegoed had van Venezuela ? Nooit gezien, nooit geleverd en is er ook nooit gekomen.

  Oftewel, de tent heeft dus geen geld, alles is aan het overbodige personeel gegeven, dus dat positieve resultaat kunnen we maar beter omzetten in ‘neutraal’, dan klinkt het nog enigzins vriendelijk.

 3. Het bestuur wordt aan de kant gezet en straks krijgt RDK een F&F bestuur die graag in de boeken zullen duiken om te zien of er nog wat aan de strijkstok is blijven hangen. Begrijpend lezen zal niet simpel zijn maar zolang er $$$ tekens staan dan is het probleem zo opgelost.

 4. Wie het ook is? het schorum blijft de boel bedriegen en beliegen. 50 milj $ tegoed van een bedrijf die tot op het bot leeg is gezogen door de grote vriend Maduro. Elke mafkees die denk dat vanuit die hoek nog 1 dollar naar hier komt verklaar ik als een Mongool die op het Narrenschip mee vaart naar de Hel.

 5. Dus er staat 50 miljoen in de boeken onder (hopelijk niet oninbare) debiteuren. Daar zijn in verschillende rechtzaken van gezegd dat die ten goede komen van de ISLA, maar ja dat innen he, dat is zo een dingetje. Misschien kunnen we Maria vragen om langs te gaan met het collecte mandje in Venezuela? Verder zou er nog een resultaat van 71 miljoen zijn. Mooi en netjes, wat gaat er met die centjes gebeuren? Ik wed namelijk dat er binnen no time gegraaid gaat worden in de spaarpot en dan is het geld zo op. Dan zijn er kosten voorkomen met betrekking tot een aanstaande rechtzaak. Dat is mooi en leuk maar dat is een vestzak, broekzak verhaal. Het is niet zo dat er een winst is oid. Maar goed gedaan zullen we dan maar zeggen. Is er ook al uitgerekend hoeveel guldens we kunnen krijgen voor die hoop oud ijzer? Als we vandaag beginnen alles af te breken en plat te walsen dan is het zo weg.

 6. En hoeveel heeft de overheid betaald aan salarissen voor werknemers die maanden thuis zaten? Aannemer die geen geld meer verdienen? Het MDTP fiasco?

 7. Na de blokfluit clown het volgende onzin verhaal. Als de Klesch Group mogelijkheden had gehad een arbitrage positief aan te spannen had dat betekend dat er een slecht contract was opgesteld en was ontslag op staande voet met vervolging aan de orde geweest.
  Begin niet over winst in 2021 of nog een tegoed van de PDVSA. Probeer eerst maar eens de olie te verkopen en geld van de PDVSA binnen te krijgen. Om je straatje schoon te vegen wordt de huid verkocht voor de beer geschoten is.
  Een bestuur dat meent met dit soort argumenten te moeten schermen verdient niet beter dan aan de kant te worden gezet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -