29 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 17:41

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Verkeersveiligheid is geen thema voor 1 week

Volgens ATSK moet het niet alleen bij het repareren van wegen blijven. Er moet ook meer gelet worden op de rijvaardigheid van weggebruikers.

De week van 16 tot 20 augustus geldt als de nationale week van de verkeersveiligheid. Dat thema moet echter niet alleen 1 week lang, maar het hele jaar door onder de aandacht blijven, zegt de vereniging voor verkeersveiligheid ATSK.

Sinds 2016 geldt de derde week van augustus als de week waarin er stilgestaan wordt bij het rijgedrag op Curaçaose wegen.

Volgens ATSK moet het niet alleen bij het repareren van wegen blijven. Er moet ook meer gelet worden op de rijvaardigheid van weggebruikers.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. @knoek-koe, over Haïti gesproken, vraag me af hoe Haïtianen hier aan een rijbewijs komen. In eigen land konden ze niet eens dromen van ooit een eigen huis en auto te hebben. Sommige van deze Haïtianen kunnen amper lezen en schrijven en toch hebben ze hier een rijbewijs. Ra ra hoe kan dat? Corruptie?

 2. Ik vermoed dat het schandalig slechte weggedrag van veel bestuurders voortkomt uit het feit dat er totaal geen politiecontrole plaatsvind. 80 % doet maar wat. De eeuwige telefoon aan het oor, het armpje nonchalant uit het raam, piepkleine kinderen voorin op schoot, keihard door rood rijden, zie de onvoorstelbare hoeveelheid lege bierflessen langs de weg, nee, de doorsnee automobilist op het eiland hangt niet aan het leven of denkt aan het leven van anderen. Optreden, fikse boetes, auto in beslag nemen, dan is het zo over.

 3. Het oude verkeersboekje met achterhaalde verkeersborden.
  Is het inmiddels bijgewerk?

  Aan steeds meer zaken krijg je door dat Curaçao gewoon net zo erg als Haiti is, maar dan met een nederlandse reddingsboei om.

 4. ls je het rijgedrag van vele automobilisten in ogenschouw neem dan ga je je afvragen hoe men aan een rijbewijs is gekomen.

  Ik ben weleens ergens geweest waar de lesauto ergens verbogen geparkeerd stond en waar de rijinstructeur aan het wippen lag met de leerlinge.. Tja hoe kreeg die haar rijbewijs.

 5. Als je het rijgedrag van vele automobilisten in ogenschouw neem dan ga je je afvragen hoe men aan een rijbewijs is gekomen.
  De eerste stap die genomen moet worden om dit te verbeteren begint bij de rijschool/rijinstructeur en examinator.
  De vele fouten die gemaakt worden bij het afrijden, geen of te laat richting aangeven, verkeerd voorsorteren, te lang op de buitenste baan blijven rijden etc.etc. en dan toch een rijbewijs krijgen doet vragen rijzen.
  Ben in het verleden zelf afgewezen na het maken van slechts 1 foutje, geen richting aangegeven!
  Wat zijn de eisen om examinator of instructeur te worden? Waarschijnlijk net zo laag als bij diverse andere beroepen.

 6. Een week van verkeersveiligheid en elke avond is op tv Direct te zien hoe roekeloos rijden wordt gepromoot in het programma “Kabei Boto”. Tv Direct lapt alle fatsoen normen aan hun lars, wij zien daar bekende drugshandelaren elke avond op de buis. Blijkbaar wordt daar geen antecedenten onderzoek gedaan of juist wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....

DH | Active COVID cases at 2,618

PHILIPSBURG--St. Maarten’s total number of active COVID-19 cases is now 2,618, according to statistics released on Saturday, January 15. The total number of confirmed cases has increased...
- Advertentie -
- Advertentie -