29 C
Willemstad
• dinsdag 29 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG besluit | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

ParadiseFM | Vakbondscentrale verwijt regering breuk met CORC

Vakbondscentrale SSS | foto Extra

Vakbondscentrale SSS neemt het de regering kwalijk dat CORC BV niet meer aan de onderhandelingstafel zit om de raffinaderij te opereren.

Volgens de vakbonden hebben de regering en de RDK bij het stoppen van de onderhandelingen geen concreet plan gepresenteerd om het verlies van banen tegen te gaan.

De hoop was erop gevestigd dat de raffinaderij snel weer zou draaien toen CORC in beeld kwam. Er is geen tijd meer voor praatjes, aldus de vakbonden.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

13 reacties

 1. Vakbondscentrale verwijt regering breuk met CORC, dit is het oude verhaal vakbonden zijn meer bekend om hun schreeuwerig gedrag dan om hun onderhandelingsvaardigheden. De vraag is of CORC echt serieus was daar is flink wat twijfel over.

  De vakbondscentrale heeft gefaald want zij hadden de partijen bij elkaar moeten brengen en houden. Nu zoeken ze een zondebok om hun eigen falen en tekortkoming te verdoezelen.

 2. Cova, een echt “landskind” van Venezuela (!) nog wel, net als de “wife” van Kroeker!

  Hahha, maar een makamba is volgens hem en cooper geen landskind?

  Het zijn juist deze “landskinderen” die de eilandskas zonder blikken of blozen plunderen, via gunsten, dienstreizen, favorism, nepotism. etc.

  Oot was Cova MEO, er is nog nooit zoveel gereisd door een minster als door cova.

  Terwij bij de BOO dagelijks mensenrechten schandelijk werden geschonden van gastarbeiders. Toen hoorde je cova, met keine letter c, in alle toonaarden zwijgen.

  Dochter heeft een huisartsenpraktijk in ziekenhuis zegt @ Loes?

  Zeg me….dat het niet zo is..zeg me….dat het niet zo is….etc etc

  LOL, ieder project op curaçao gaat budgetgewijs genadeloos over de schreef, maar na elk project is curaçao weer een paar miljonairs rijker!!

 3. Die ROEST BAK gaat nooit meer open, welke dooie hond gaat er in deze roest bak 2 miljard stoppen, waar van je zeker van kan zijn dat er miljoenen verdwijnen in zakken die daar niet horen. Zie ook dat dat misselijke tuinkaboutertje cq lilie puttertje onder zijn grafsteen is uit gekropen nu hij heeft gehoord dat er weer geld te verdienen valt over de ruggen van de vakbond leden. Het is en blijft een misselijk uitzuigertje die COVA vroeger boezum vriend van Leerling Pastor Gerrit de Raaf die ook de bijnaam heeft van tuin kabouter cq lili putter, ze passen in ieder geval goed bij elkaar wat betreft schreeuwen voor een microfoon mensen op jutten, terwijl zij zelf zich gaan verschuilen als de pluris uit breekt, ze zijn er heel goed in een ander voor hun karretje te spannen.

 4. “Dat er een overeenkomst zou worden gesloten met een concern zonder geld, zonder olie etc ? En dan een paar maanden latet de boel weer kort en klein slaan omdat er geen salaris wordt uitbetaald ?”
  klopt: uitstel is afstel. De vakbonden hopen nu nog snel even een deal te vinden voordat ook alle sustainability vereisten op Curacao ingeburgerd gaat worden

 5. Dus wat hadden de vakbonden gewild ? Dat er een overeenkomst zou worden gesloten met een concern zonder geld, zonder olie etc ? En dan een paar maanden latet de boel weer kort en klein slaan omdat er geen salaris wordt uitbetaald ?

  Cova blijft een zeer vervelend mannetje, die alleen maar bezig is om zijn eigen zakken vol te proppen.
  Misselijk makende vertoning.

 6. Als de vakbonden op korte termijn werkgelegenheid willen, begin dan volgende week met het ontmantelingsproject van de raffinaderij. Focus alleen nog op Bullenbaai (op- en overslag) en ga dat in eigen beheer doen. Onze economie is nu toch al gewend om het zonder de raffinaderij te doen. Zorg voor een ontwikkelingsproject a la Greentown. dat levert duurzaam veel meer werkgelegenheid op.

 7. @commentpolice. Misschien dat u mijn post onder de naam qjohn bash kan verwijderen? Was een typfout in de naam. Hartelijk dank. John Bash.

 8. Als je autonoom bent heb je geen structurele hulp nodig.
  Als je structurele hulp nodig hebt ben je niet autonoom.
  Hou dan op met toneelstukjes.
  Aanvaard de werkelijkheid en werk naar een oplossing.
  En die oplossing is de “landskinderen” het werk geven, met bijpassende beloning, dat overeenkomt met hun capaciteiten, en een eind maken aan de “aan ons de beurt” mentaliteit met de daaraan verbonden werkverschaffingsplan en het wegsaneren van de niet functionerende baantjes vulers-stoel verwarmers.

 9. Elke dag schijnt de zon, waait de wind en beuken de golven op de Noordkust: maak gebruik van deze gratis energie!
  Ruim Cova en zijn stinkende en ziekmakende roesthoop op.

 10. Voor de bühne je eigen straatje schoon vegen.
  Geen vakbondsacties zijn tekenend in deze.
  Corc (kurk) was opgezet om te blijven drijven of niet weg te zinken zonder echt een serieus plan en zonder realiteit maar wel met alle “stake holders” vereenigent.
  Nu de realiteit komt is de kurk te klein en wordt voor de bühne even met vingers gewezen en gaan we verder met de show.
  Na de volgende “kandidaat” komt vast kurk2 om nog verder te rekken.
  Er is geen land dat zo goed in rekken is als Curaçao. Hier kan gerekt worden terwijl de rek er al decennia uit is.
  De reden dat dit mogelijk is is de combinatie van autonomie en hulp. Een van de twee moet stoppen.

 11. Cova.
  Weet je hoe vaak ik hem tegen kwam tussen curacao en usa !!
  En z.n dochter met haar huisart praktijk in het sehos op de spoed eisende hulp.
  Oplichters en charletans.

 12. Hahahaha. Wat een joke weer van die zogenaamde vakbonden. Typisch de mentaliteit hier. Altijd is een ander de schuldige. Want zelf kunnen we niets en doen we niets. Dus binnenkort zal er weer richting forti gerend worden, of sabotage acties gepland worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -