25 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 08:36

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Uitspraak kan heropening Isla vertragen’

De uitspraak kan volgens de Vigilante meer vertraging veroorzaken in de heropening van de centrales.
De uitspraak in zaak over de uitstoot van de Isla veroorzaakt grote problemen voor de continuïteit van de raffinaderij.

De rechter heeft in hoger beroep bepaald dat het Land Curaçao illegaal handelt met de uitstoot van zwaveldioxide en fijnstof die hoger is dan de normen van de World Health Organisation.

De operators van de Isla moeten nu de kwaliteit van de lucht behouden om de bevolking te beschermen. De uitspraak kan volgens de Vigilante meer vertraging veroorzaken in de heropening van de centrales.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. Ha @Loes, keep on dreaming, maar deze sprookjes zijn wel al ruim 40 jaar over hun houdbaarheidsdatum heen. En in die veertig jaar hebben onze bestuurders deze smeerpijp heel bewust helemaal niets in de weg gelegd, integendeel, deze rots is het meest vieze jongetje van deze planeet. Wellicht tijd om naar de toekomst te kijken? Wegkijken en als het even kan afschuiven naar Nederland werkt niet meer, we moeten naar onszelf kijken, de nederlandse belastingbetaler weet inmiddels wel beter en trapt er niet nogmaals in. Het wordt hoog tijd dat alle profiteurs, alsmede friends & family op deze rots zeer fors worden aangepakt en met terugwerkende kracht meer belasting gaan betalen.

 2. De uitspraak in zaak over de uitstoot van de Isla veroorzaakt grote problemen voor de continuïteit van de raffinaderij.

  Dat ligt eraan. Als Corc dit had voorzien en het beste voor heeft met het eiland dan hadden zij allang aan milieu wetgeving gedacht (we zitten in 2021!). En ook aan manier om op een zo schoon mogelijke manier de isla te beheren. Maar als Corc niets geeft om de YDK en gewoon zich niet wil houden aan de eisen ja dan hebben ze wel een probleem. Maar willen wij dan wel een Corc?

 3. @loes, Duidelijk dat je niet van hier komt.

  En mevrouw Liberia-Peters was geen slachtoffer. Zij heeft deze deal zelf onderhandeld en onder de tafel is zij en haar familie er heel rijk mee geworden. Een juffrouw die na haar tijd een grootgrondbezitter is geworden.

  Natuurlijk dat Shell dacht weg ermee maar onze politici zag dollar signs in hun ogen en voor hunzelf is het goed afgelopen maar wij als volk zitten met de lasten!

 4. De onafhankelijkheid is een idee dat de politiek bij de mensen in giet. En het wordt geslikt. Kijk maar naar de verkiezingsuitslag.
  Er is een geldig argument om de koop ongedaan te krijgen. Maar ik ben bang dat die verjaard is. De prijs van 1 gulden was veel meer als de marktwaarde was van de rafinaderij en Shell wist dit. Dit vanwege de vervuiling die opgeruimd moest worden en de modernisatie die moest gebeuren.
  Ook dit is, waarschijnlijk, station passé.
  Het blijft dat er geen politieke wil is en er nog steeds gezogen kan worden.

 5. Maria Liberia verdient een standbeeld in het asfaltmeer.
  Chong een standbeeld bij een van de vele dode palmstronken.
  En lar-money eentje bij landfill, de dependance bij koraal specht.

 6. De raffinaderij het symbool en het middel om de onafhankelijkheid te waarborgen.
  Ahum. Welke onafhankelijkheid. !!!

  Liberia Peters was bang, want 2000 man werkers en 25% bnp, ze werd gepaaid door Nederland. De minister-president vloog zelfs speciaal over om het door te drukken.
  Ze tekenende en werd het symbool van hoogmoed,zwakheid, sukkeligheid en vervuiling.
  De exodus kwam er toch, qua arbeid was het daarna niks meer vergeleken met toen.

  Ze had veel beter kunnen eisen dat de hele bende werd opgeruimd dat had miljarden gegeven. En jaren en jaren werk.
  Dan hadden we de mooiste en duurste jachthaven ter wereld gehad.
  Maar dat kan nog steeds.

  Dwing Nederland via de rechter de rommel op te ruimen zij bemiddelden voor Shell die ervan af wilde, maar uitdrukkelijk eiste niet voor milieuschade aansprakelijk te zijn. Dat zijn deals die goed aanvechtbaar zijn.

  De tijd is er perfect voor.
  Als ze voor een beetje stikstof in NL de bouw stilgooien. tja.
  Dan kan Curacao prima aanvoeren dat ze gedwongen zijn om te tekenen en dat ze niet wisten of konden overzien wat alles inhield, en daardoor nu met een giga milieuprobleem zitten.
  Millieu is een toverwoord daar. Veel beter/sterker dan discriminatie.

  Dames heren politica dat ”opruimen” is super kassa.
  Qua jat optie niveau is het CMC daar helmaal niks bij.

 7. In de ogen van vele (kiezers) is de rafinaderij het symbool en het middel om de onafhankelijkheid te waarborgen. Het, officieel, sluiten is politiek niet mogelijk.
  In de tussentijd is het, ook al is er jaren geen rafinage, een middel voor de “happy few” om zich te verrijken.
  En dus gaat de soap gewoon door.
  Wat nog wel potenties heeft is de overslag op bullebaai, dat had verleden jaar miljoenen kunnen verdienen en is niet gebeurd. Intussen hebben de olie stromen andere richtingen gevonden en is, voor de internationale handel, bullebaai alleen nog maar een vage herinnering. dus zelfs succesvolle exploitatie van de overslag is twijfelachtig. Voor het eiland is de petrochemische industrie een station passé. Maar nog niet voor de happy few die weten daardoor nog geld van algemene middelen in hun zakken te krijgen.

 8. YdK doen waar ze goed in zijn: blijven trekken aan een dood paard, ter meerdere eer en glorie van de “Friends & Family”.

 9. Vertraging was ook het doel. Rekken vooruit schuiven en andere de schuld geven. Intussen gaat het spel door, en kan er van de algemene middelen een deel in zakken verdwijnen.

 10. Vertraging? Welnee, versnelling. Versnelling van het proces om over te gaan naar het gebruik van gas. Een proces wat goed mogelijk is en al gestart én gaande was. De uitspraak heeft daarvoor als een catalysator gewerkt, niets meer en niets minder en goed voor iedereen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -