33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Trabou Pa Kòrsou wil parlementaire enquête rond rellen 24 juni 2020

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Trabou Pa Kòrsou wil parlementaire enquête rond rellen 24 juni...
Foto Extra

Er moet een parlementair enquête komen naar het politieoptreden tijdens de rellen van 24 juni 2020. Dat stelt Statenlid Rennox Calmes van Trabou pa Kòrsou. Op deze dag liep een demonstratie tegen de Curaçaose regering uit te hand.

Het riot team en de mobiele eenheid gebruikten traangas om de groep manifestanten uit Fort Amsterdam weg te krijgen. Daarna volgde een serie vernielingen in de binnenstad. Ook werd er in winkels ingebroken en werd er zelfs een politiewagen in brand gestoken.

Doel van de parlementaire enquête is om te achterhalen of de politie voldoende voorbereid was op de demonstratie. Ook moet de waarheid rond het optreden van het ‘Riot team worden achterhaald.

Tot slot moet de enquête ook aanbevelingen opleveren die ervoor zullen zorgen dat de politie in zulke situaties professioneel optreedt.

Bron: ParadiseFM

13 reacties

  1. Ligt het aan mij of heeft Calmes nu altijd zo’n domme blik in zijn ogen. Bij sommige mensen kun je aan de leegte in hun ogen zien dat er in het geheel geen hersens aanwezig zijn, Calmes is daar een goed voorbeeld van.

  2. Rennox Calmes is nog dommer als het achtereinde van een pas geboren EZELTJE waar moeder EZEL constant het kontje van moet schoon likken, hij zal eerdaags ook wel naar NL toe vluchten na zijn domme uitspraken, net zo als die geweldenaar en oproei kraaier die toen bij de opstanding bij Forti Amsterdam nu in NL zit met verlopen Paspoort/Rijbewijs en gezondheid verklaring HOE DOM KAN JE ZIJN, een soort meneer die elke dag voor het hoofdpostkantoor zit en onder de boom bij Marie Pampoen zit te bidden met een stelletje jolers of Wiels zich wil vertonen om de crim weer te verlossen van politieke vette opvreters .

  3. Ik wil graag een parlementaire enquete die de extreme domheid van sommige parlementsleden aan de kaak stelt. Het feit dat extreem oppervlakkige figuren als Calmes überhaubt in het parlement kunnen komen, zet ook serieuze vraagtekens bij de denkpotentie van zijn stemmers.

  4. Liever een enqute naar het optreden van parlementsleden die tijdens de rellen olie op het vuur gooiden. Doe eens aan zelfreflectie!

  5. Een parlementair enquête dat Parlementariërs minimaal een HBO opleiding moeten hebben lijkt me zinvoller. Er zou toch ook een parlementair enquête naar de kosten van het CMC en naar de MPDT van Wiels komen maar die is allebei een stille dood gestorven..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties