27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Trabou Pa Kòrsou wil parlementaire enquête rond rellen 24 juni 2020

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Trabou Pa Kòrsou wil parlementaire enquête rond rellen 24 juni...
Foto Extra

Er moet een parlementair enquête komen naar het politieoptreden tijdens de rellen van 24 juni 2020. Dat stelt Statenlid Rennox Calmes van Trabou pa Kòrsou. Op deze dag liep een demonstratie tegen de Curaçaose regering uit te hand.

Het riot team en de mobiele eenheid gebruikten traangas om de groep manifestanten uit Fort Amsterdam weg te krijgen. Daarna volgde een serie vernielingen in de binnenstad. Ook werd er in winkels ingebroken en werd er zelfs een politiewagen in brand gestoken.

Doel van de parlementaire enquête is om te achterhalen of de politie voldoende voorbereid was op de demonstratie. Ook moet de waarheid rond het optreden van het ‘Riot team worden achterhaald.

Tot slot moet de enquête ook aanbevelingen opleveren die ervoor zullen zorgen dat de politie in zulke situaties professioneel optreedt.

Bron: ParadiseFM

13 reacties

  1. Ligt het aan mij of heeft Calmes nu altijd zo’n domme blik in zijn ogen. Bij sommige mensen kun je aan de leegte in hun ogen zien dat er in het geheel geen hersens aanwezig zijn, Calmes is daar een goed voorbeeld van.

  2. Rennox Calmes is nog dommer als het achtereinde van een pas geboren EZELTJE waar moeder EZEL constant het kontje van moet schoon likken, hij zal eerdaags ook wel naar NL toe vluchten na zijn domme uitspraken, net zo als die geweldenaar en oproei kraaier die toen bij de opstanding bij Forti Amsterdam nu in NL zit met verlopen Paspoort/Rijbewijs en gezondheid verklaring HOE DOM KAN JE ZIJN, een soort meneer die elke dag voor het hoofdpostkantoor zit en onder de boom bij Marie Pampoen zit te bidden met een stelletje jolers of Wiels zich wil vertonen om de crim weer te verlossen van politieke vette opvreters .

  3. Ik wil graag een parlementaire enquete die de extreme domheid van sommige parlementsleden aan de kaak stelt. Het feit dat extreem oppervlakkige figuren als Calmes überhaubt in het parlement kunnen komen, zet ook serieuze vraagtekens bij de denkpotentie van zijn stemmers.

  4. Liever een enqute naar het optreden van parlementsleden die tijdens de rellen olie op het vuur gooiden. Doe eens aan zelfreflectie!

  5. Een parlementair enquête dat Parlementariërs minimaal een HBO opleiding moeten hebben lijkt me zinvoller. Er zou toch ook een parlementair enquête naar de kosten van het CMC en naar de MPDT van Wiels komen maar die is allebei een stille dood gestorven..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties