27.5 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 12:10

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Suriname blokkeert export illegaal gekapt hout

De Surinaamse autoriteiten zitten met de vangst in de maag omdat de containers allemaal waren verzegeld. Dat kan alleen gedaan worden door de douane.

Surinaamse autoriteiten hebben zeker veertig zeecontainers vol illegaal gekapt hout in de haven van Paramaribo voor een Chinese exporteur geblokkeerd.

Mogelijk betreft het transport nog zestig containers vol hout uit de binnenlanden. Het is een volgende affaire in de illegale houtkap, nadat de autoriteiten afgelopen jaren al eerder partijen met illegaal gekapte bomen op het spoor waren gekomen.

De Surinaamse autoriteiten zitten met de vangst in de maag omdat de containers allemaal waren verzegeld. Dat kan alleen gedaan worden door de douane.

- Advertentie -

Volgens de Surinaamse krant De Waterkant geeft dit aan dat meerdere diensten betrokken zijn bij deze illegale activiteit.

Van de honderd containers waren er afgelopen dag veertig geopend, ze zaten vol met gekapt hout. De rest wordt nu onderzocht.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Inspectie roept medicijn terug

Volgens het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), inspectie voor de Volksgezondheid, afdeling Inspectie Geneesmiddelen op Curaçao zijn er mogelijk via de lokale apotheken en in elk geval via één importeur medicijnen geïmporteerd die in Nederland, Canada en de Verenigde Staten teruggeroepen zijn omdat deze een gevaar kunnen opleveren voor de volksgezondheid.

AntilliaansDagblad | SVB diep in de min

De vooruitzichten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn somber en het jaar 2020 is afgesloten met een verlies van 53,5 miljoen gulden (2019: -19,1 miljoen). Dat blijkt uit het onlangs aangeboden jaarverslag 2020.

AntilliaansDagblad | Geld Karibe Hulanda is op

Omdat het geld van Karibe Hulanda bv - exploitant van beide Kura Hulanda-hotels - op is en de uitkering van de NOW-loonsubsidie over mei en juni uitbleef, kunnen de 47 werknemers voor hun verrichte werkzaamheden in juli niet worden uitbetaald.

PBC | Expeditie naar de Saba Bank om Tijgerhaai

Persbureau Curacao   Komende maand augustus gaat een team onderzoekers naar de Saba Bank om de levenscyclus van de tijgerhaai te onderzoeken. De onderzoekers zullen de migratieroutes van de...

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -