27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 01:52

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | RTL gaat in gesprek met politie op Curaçao over documentaire

Om een rechtszaak te voorkomen heeft RTL de eerste stap gezet om in gesprek te gaan met de politie, RTL vindt het vervelend dat de politie niet blij is met de uitzending.

Televisiemaker Ewout Genemans is zijn belofte niet nagekomen. Rond de opnames van zijn documentaire over de criminaliteit op Curaçao heeft hij de politie op het hart gedrukt dat zij de documentaire VOOR de uitzending mocht zien. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.

De Curaçaose politie overweegt nu stappen te ondernemen tegen RTL, de Nederlandse zender die de documentaire heeft uitgezonden.

Om een rechtszaak te voorkomen heeft RTL de eerste stap gezet om in gesprek te gaan met de politie, RTL vindt het vervelend dat de politie niet blij is met de uitzending.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. NB
  Ik denk dat Zwerver z’n langste tijd heeft gehad. Uiteindelijk is hij woordvoerder en degenen die alles van te voren zou moeten accorderen.
  Mss non actief een optie.

 2. Een paar opmerkingen. Dat de agenten beschermd moeten worden omdat nu elke crimineel de mensen herkend, klein eiland nietwaar. Dat het gek is dat Ewout of hoe de man heet met z’n tengels aan drugs zat, ik zou denken vingerafdrukken verder viel me op dat hij zomaar rondbanjerde op een plaats delict.
  Verder lof voor de JT security en de professionalism van de agenten.
  Ze doen wat ze moeten doen, boeven vangen.
  Kan me wel voorstellen dat het demotiverend is dat die figuren na een paar dagen weer rondlopen. Onbegonnen werk eigenlijk met die mafkezen.
  Waar @Dpbt zich zo druk over maakt is mij een raadsel. Een beetje over de edge denk ik.
  Het zal allemaal wel.
  Just saying.

 3. Docu gezien. Eens met Mano, Django en Trots op Curacao:
  Ik zag capabele, hardwerkende politie-agenten enerzijds en achterlijke, feestende toeristen die de criminaliteit in stand houden door die rotzooi te kopen, anderzijds.

 4. Eh Dames….
  Van waar de naamstelling van de docu dan als de politie zoals jullie aangeven hier zo goed wegkomt??
  Jullie kunnen me wat….. Smiechten!!!
  Ga op de Marinebasis filmen als er 14 makamba’s opgepakt worden. Dat zou een heel goeie zijn.
  Of als er zoals vannacht op de brug een Makamba de veroorzaker van de kettingbotsing is. Dat moet gedocumenteerd worden. Maar neeeee… Dat doet die flikker niet. Hij mag wat mij betreft door dhetdeksel van een beerput zakken, samen met jullie.
  Habuzadores zijn jullie. Bah…..

 5. “De uitzending is niet eens de moeite waard om je druk over te maken. De KPC wordt goed neergezet als een hardwerkend team.”

  Dat vind ik ook.

 6. Nog sterker…. De uitzending liet zien hoe de beveiliging bij Zanzibar alert en adequaat reageert op potentiële dreigingen. Ook de inzet van de KPC liet zien dat we te maken hebben met professionele politiemensen die de onveilige kant van Curaçao bestrijden. Dat het geen propaganda is voor Curaçao steekt bij politici. Het verwijt dat nu aan Ewout gemaakt wordt, heeft ook een keerzijde. Politici doen er goed aan te erkennen dat er een probleem is, net zoals de problemen in Nederland inzake criminaliteit. Propaganda maken en wegkijken bij de problemen, is net zo schadelijk voor het land Curaçao. Kortom: goed gedaan van de KPC en respect voor de zware taak van de politie en dat heeft niets te maken met de behoefte bij politici die de waarheid willen verdoezelen. Effect van dit filmpje: Ewout heeft zijn laatste opnames op Curaçao gemaakt want politici willen de shit liever onder de radar houden.

 7. Nou, het blijkt weer hoe achterlijk ze bij de politie zijn, probeer maar in een land als Noord Korea te filmen, daar loopt gewoon iemand van de veiligheidsdienst mee en hier lieten die sufferds Ewout zijn gang gaan en nu achteraf klagen. Wie kan met zoveel absurditeit? Ai Dios spar hende!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CL | De moraal van een oud-gouverneur

Ton de Jong | Werkgroep Caribische Letteren De personen die genoemd worden in het ontluisterende Ennia-vonnis zouden als bijkomende straf dit zinnetje laten we zeggen honderd maal moeten...

Column Youp | Rijmelarij

Geen idee of de familie van onze minister van Volksgezondheid de sinterklaasgedichten al klaar heeft, maar als ze te elfder ure nog wat rijmwoorden zoeken, dan heb...

DH | Lo-Fo-Wong: Country needs to be adaptable, keep markets efficient

PHILIPSBURG--St. Maarten needs to become adaptable and keep its markets efficient, fair and attractive in an ever-evolving and innovative environment, remarked Director of the Central Bank of...

Ingezonden | Waardering HiMA

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AD commentaar | Friends and family

Minister-president Gilmar Pisas (MFK) kan goed en snel praten, maar - na in eerste instantie mogelijk wat overdonderend te zijn - zo simpel als hij het zegt,...

AntilliaansDagblad | Verhoging van 10 procent voor minimumloon

Den Haag - De zo goed als Kamerbreed aangenomen motie Wuite (D66) voor verhoging van het wettelijk minimumloon met 10 procent op 1 januari 2022 is uitgewerkt...
- Advertentie -