27.4 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 04:07

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Politiekorps Curaçao en Homeland Security Investigations verrichten aanhoudingen

De 5 verdachten zijn in opdracht van justitie in hechtenis en zullen worden uitgeleverd aan de VS.
Het Politiekorps Curaçao en het Amerikaanse Homeland Security Investigations hebben donderdag 5 aanhoudingen verricht. De arrestaties volgen op een groot drugsonderzoek dat al ruim twee jaar loopt.

De 5 verdachten zijn in opdracht van justitie in hechtenis en zullen worden uitgeleverd aan de VS. Het gaat om 3 Curaçaoënaars en een man en een vrouw uit Jamaica.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. @ Ericlapas,

  Het verhaal van de taxichauffeur is inderdaad een broodje aap, doet het altijd leuk, maar is niet correct.

  De Amerikaanse wet is vrij eenvoudig en duidelijk. Wanneer jij drugs in de VS probeert binnen te smokkelen, te verkopen etc dan maakt het niet uit waar je woont, maar dan mag men je vervolgen en dus om jouw uitlevering vragen.
  Deze 5 personen op Curacao waren zo dom om drugs aan de VS te leveren en daarmee zijn ze onder de Amerikaanse wet komen te vallen.
  De taxi chauffeur heeft niet aan de VS geleverd, heeft ook geen drugs gefaciliteerd of proberen te verkopen aan iemand in de VS. Derhalve is hij niet strafbaar volgens het Amerikaanse systeem.

  Maar dankzij deze wetgeving kunnen veel drugsdealers in de VS worden vervolgd en veroordeeld, waarna zij hun straf ook daar moeten uitzitten.

 2. What was the Quid pro Quo calculus in this deal?
  USDHS understands that equation. Or was this a Dutch RST-operation and The Korsou Deputy Dawgs where limited to handling perimeter watch?

 3. “De 5 verdachten zullen worden uitgeleverd aan de VS”. Hoewel het hier om drugs gaat moet over uitlevering aan de VS niet lichtzinnig worden gedaan. De gevangenissen in Amerika zijn geen pretje en de vraag is of dat zomaar kan. Per slot van rekening is de strafbare pleit hier gepleegd.

  Ik ken een verhaal dat omdat een taxi chauffeur in Amsterdam een paar Amerikaanse toeristen op hun verzoek naar een koffieshop heeft gebracht, Amerika deze chauffeur uitgeleverd wilde krijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -