27 C
Willemstad
• dinsdag 7 december 2021 22:51

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Politie ziet donker getinte autoruiten niet zitten

Politie ziet donker getinte autoruiten niet zitten

De politie ziet de invoering van donker getinte autoruiten niet zitten, zeker als je er nauwelijks tot niet er doorheen kunt kijken. Dat zegt een bron bij het politiekorps tegen de krant Èxtra.

De plannen van politieke partij MFK om dat te legaliseren hebben tot veel discussie binnen en buiten het parlement geleid. Volgens de bron bij de politie zal de invoering het werk van agenten een stuk moeilijker maken.

Bij te donker getint glas kan de politie bijvoorbeeld geen verkeersovertredingen aanpakken zoals het niet omdoen van de autogordel en bellen achter het stuur. Ook kunnen verdacht gedrag en gezochte verdachten niet gevolgd worden als het zicht belemmerd wordt. Het verkeer zal volgens de bron er ook problemen door ondervinden.

Ook zullen bestuurders elkaar niet kunnen zien in bepaalde verkeerssituaties. Er wordt gevreesd voor een “free for all” als er geen rekening wordt gehouden met de bezwaren van de politie, aldus de bron in de Èxtra van maandag.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. getinte ramen zijn in colombia wettelijk toegestaan (50 miljoen inwoners) dus wat betreft veiligheid in curacao slaat het nergens op, beter is het om de wet aan te passen mbt tot alle auto’s die hier rondrijden met het stuur aan de rechterkant want dat zijn de grootste veroorzakers van de ongelukken die hier plaatsvinden.
  zoals iedereen weet leven we hier in curacao niet engeland waar het rijden met het stuur aan de rechterzijde volgens de wet is toegestaan. Welke idioot heeft wettelijk toegestaan om een auto te besturen met het stuurwiel aan de verkeerde zijde?

 2. MFK; het blijkt toch kennelijk nog een boevenpartij te zijn. Voor bobo’s en buriku’s (ezels). Jammer. Mijn ijdele hoop is ten onder gegaan

 3. Verkeersveiligheid? Wie maakt zich druk om de verkeersveiligheid? De 7 parlementariers die naar de verkeersbeurs gingen? Inclusief charlie bolo cooper? Charlie bolo cooper repareert een aantal van de miljoenen gaten, gaten die o.a. het produkt zijn van al zijn jaren vvrp ministerschap.

 4. Donker getinte auto ramen is goed omdat het minder brandstof verbruik op levert zegt een raadslid van de MFK. Uit welk struis vogelei is deze mafkees gekropen. De volks vertegenwoordigers van MFK PNP weten niet wat voor rotzooi zij moeten verzinnen om intresant te blijven doen, Ik mis Holle Bolle Gijs met zijn plan B, aangezien zoals het nu gaat met NL het toch dag word wat betreft gratis $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ krijgen uit NL. Knops eerst COHO in orde dan pas pas $$$ en niet meer dan 75 milj.

 5. Verkeersveiligheid is het beste argument om nee te zeggen tegen getinte ruiten. Klaar einde discussie. Nu de dingen die wel belangrijk zijn?

 6. De belangrijkste reden in veel landen waar donkere ruiten zijn verboden is de verkeersveiligheid. Bij kruispunten etc kun je zien of de chauffeur attent is en je gezien heeft en kan je daarnaar handelen. Zonder het je wellicht te realiseren zal iedere chauffeur dit in de gaten houden. Hetzelfde is het geval bij voetgangers bij oversteekplaatsen etc.
  Mooi verboden laten donker getinte ruiten aan de voorzijde van de auto. Al was het maar voor de verkeersveiligheid.

 7. Het eiland staat aan de financiele afgrond, en de simpele minds in het parlement besluiten om getinte ruiten prioriteit #1 te maken.
  Goed voor de boeven!
  En de boevenpartijen willen hun geboefte graag tevreden houden.
  Eigenlijk helemaal in lijn met de verwachting, dit soort voorstellen!

 8. Het is ook heeeeel belangrijk. Daar moet wel een brede maatschappelijke discussie over gevoerd worden.
  Dan blijven echte problemen buiten schot.
  Bezuinigen, salaris maatregelen, stroom en water voorzieningen, werkgelegenheid, ondernemingsklimaat, milieu gezondheid zorg, educatie, energie prijzen, kosten van levensonderhoud.
  Allemaal van minder belang dan getinte ruiten.
  Hoe noemde de eigenaar van miles jazz cafe dit eiland ook en weer?

 9. Tjonge jonge jonge, hebben we nu niets beters te doen dan over getinte autoruiten te discussiëren? Een groot deel van de bevolking heeft geen eten, een ander groot deel geen werk, de schatkist is leeg en men maakt zich druk over getinte autoruiten…

 10. Dit is natuurlijk een farce!!
  Nee, hiermee bedoel ik dan niet de visie van de politie want hun standpunt is zeer terecht. Donker getinte ramen van een auto zijn zeer ongewenst, net als bijvoorbeeld het steeds groeiende aantal auto’s met het stuur aan de rechterkant die ook een groot gevaar opleveren voor de weggebruikers.

  De de farce waar ik op wijs is dat er helemaal niet gehandhaafd wordt op regelgeving. Van de ene kant is de politie tegen donker getinte ruiten (en is volgens mij ook nog verboden) maar aan de andere kant worden die bestuurders met donker getinte ramen ( en het zijn er nogal wat op Curacao !) bijna nooit aangehouden.
  Dus Politie!!! Doe je werk en zorg dat jullie wat meer op straat zijn en handhaaf jullie regels zodat het wat veiliger wordt op Curacao!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...

PBC | Nieuwe voedselbron voor Caribische koralen ontdekt

Persbureau Curacao In juli van dit jaar zijn op Curaçao drie soorten koralen gespot die salpen verteerden. Ze werden gevonden in de Directeursbaai ten oosten van Willemstad. De...
- Advertentie -