29 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 02:01

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Politie krijgt ondersteuning Defensie

Zij staan de politie onder andere bij tijdens roadblocks voor preventieve controles.

Het Korps Politie Curaçao (KPC) krijgt vanaf komende week extra ondersteuning van Defensie bij het surveilleren op straat. De politie en de overheid hebben daarom bij Defensie verzocht.

Het gaat om militairen van de Curaçaose militie die op Bandariba worden ingezet. Zij staan de politie onder andere bij tijdens roadblocks voor preventieve controles.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. @ Joep, u spreekt u zelf tegen mijn beste. Ik heb geen plicht om mijn autopapieren of legitimatie te tonen aan defensie personeel, behalve in het geval dat er sprake is van inzet van het leger tegen de eigen bevolking (martial law). In deze is de militie dus overbodig en nemen geen werk uit handen. Dan over het stukje veiligheid, ja er kan geassisteerd worden met roadblocks, echter hoe gaat de militie ingrijpen bij een agressieve automobilist? Zijn militiewapen leegschieten of de vijand uitschakelen? Dan komen we weer bij het punt uit van inzet van militie tegen de eigen burger. En dat mijn beste moeten wij nooit en te nimmer willen. Indien er mankracht, capaciteit of capabiliteit mist bij de politiemacht, ingesteld door de burger om zichzelf te beschermen, dan dient dat niet opgelost te worden door inzet van militie, ingesteld om de overheid te beschermen. Ik hoop dat u nu begrijpt waarom ik hier tegen ageer. Eens wij een politiestaat tolereren, dan is het einde zoek.

 2. Op zich een goede ontwikkeling er is een tekort aan politie .
  De tijd van pappen en nathouden , daar moeten we een keer vanaf .
  Dat wou ik even kwijt .

 3. @ Tico Martina en Showroe,

  Jullie beiden hebben weer eens een keer een klok horen luiden, maar zijn nog altijd op zoek naar de klepel.

  Het personeel van defensie, in deze de militie,heeft geen opsporingsbevoegdheid. Ze mogen alleen werken in samenwerking met de politie en die is dan de baas. Wat de militie vaak doet bij dit soort controles is zorgen voor de veiligheid van de politie ambtenaren. Oftewel, zij zetten de road block op, zij bemannen die road block, ze mogen wel naar papieren vragen, maar wanneer daar iets mis mee is houdt het voor hen op.
  Waarom hebben we extra beveiliging nodig bij politie controles ? Omdat er hier zoveel leeghoofden rondlopen, die nogal schietgraag zijn en snel agressief worden, dat is het bekende lange tenen werk. Daarom is het niet mogelijk om een controle met slechts een paar man uit te voeren.
  Vanwege die agressie onder de bevolking moeten dus dit soort maatregelen worden genomen.
  Wil je geen militie bij road blocks ? Prima, is geen probleem, leer je gewoon te gedragen, wees niet agressief en laat je wapens thuis.
  Maar ja, jullie doen dat wellicht wel, maar zovelen doen dat niet. En vanwege dat onopgevoedde tuig heb je dus de militie nodig tegenwoordig.

  Anders gezegd, wel even oorzaak en gevolg in de gaten blijven houden en het niet omdraaien.

 4. Geen probleem, heb mijn auto papieren in orde alleen op mijn wegenbelasting na, die betaal ik al jaren niet omdat ik meer geld kwijt ben aan reparaties van mijn auto, waaronder om de twee jaar nieuwe schokbrekers door om dat het wegdek vol met gaten zit, na elke goede regen bui lijkt het er elke keer weer op of er een burger oorlog is geweest en er met bommen is gegooid.

 5. @Showroe, dat gevaar zie ik al heel lang. Ik las vroeger heel veel en vooral geschiedenis interreseerde mij. Daardoor zie ik parallelen met het verleden in heel veel zaken. Dit is ook waarom wijlen Helmin Wiels en ik goed met elkaar konden opschieten. Wij beiden konden op historisch niveau zaken bespreken. Niet voor niks zei wijlen Helmin Wiels altijd “ta prohibi pa lubida”. Vandaar dat ik zeg dat dit een zeer kwalijke zaak is als militie ingezet wordt tegen de eigen burgers. Let op TEGEN de eigen burgers. Op dat moment spreken we namelijk over martial law en zijn alle grondrechten opgeschort. Dat moeten wij nooit goedkeuren of toe staan te juichen.

 6. Niet verkeerd nu er ‘n aantal agenten met vakantie gestuurd is ivm Marnix en Ilario ook. Statenleden mogen de sterren van de hemel bij mekaar lallen. Zgn statenleden bedoel ik.

 7. Iets zegt mij dat Tico de gevaren voor de democratische rechtsstaat begrepen heeft. In de VS wordt dit gevaar van (para)militaire bijstand tegen de bevolking gereguleerd door de Posse Comitatus Act. Omdat men nu na 9/11 of in paranoia “terrorisme” vermoed, wordt specifieke bijstand onder (de provisies van) de Insurrection Act toegestaan.
  Ik ben benieuwd of William van dat militielid een papierke heeft gezien, waarop aangegeven dat hij te maken had met een buitengewoon geautoriseerd opsporingsambtenaar.

 8. Ben vanochtend aangehouden op de Kaya Brudernan di Brakapoti, en dat ging erg netjes.
  Een jongeman van de militie vroeg keurig naar de papieren, rijbewijs en wenste meteen ‘safe’ journey.
  Ik heb daar geen enkel probleem.
  Als meer mensen zorgen voor de juiste papieren hun road tax betalen etc is er m.I. niks aan de hand.

 9. En zo verwordt Curacao tot een politiestaat. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen dient het leger ingezet te worden tegen de eigen burgers. Zowel de politie als het leger is niet erop getraind hoe de-escalerend op te treden en op omgangsvormen. Tevens is vaak gebleken dat zowel de politie als het leger niet op de hoogte is van de bevoegdheden m.b.t. controle van lijf en leed. Dit gaat dus weer excessen opleveren en dan kan er weer excuses worden gestameld.

 10. Heel goed, hard nodig. Te weinig patrouilles in het Oostelijke gebied. Het beroven van alleenstaande bejaarden loopt uit de hand.
  Het handjevol politie in Montana doen hun stinkende best maar met te weinig personeel kom je niet ver.
  Mensen vervroegd eruit laten heeft een flinke wisselwerking als er niets meer wordt aangenomen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -