27 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 08:06

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | PAR wil evaluatie van plan tegen huiselijk geweld

De PAR wil een update over de uitvoering van het plan tegen huiselijk geweld en kindermishandeling, dat drie jaar geleden werd aangenomen.

Uit onderzoek blijkt dat 4 op de 10 vrouwen en 3 op de 10 mannen huiselijk geweld heeft ervaren. Ook tijdens de pandemie is gebleken dat dit een groot probleem is en dat dit ook na de lockdown een probleem zal blijven.

De PAR wil het plan en de uitvoering ervan daarom op de agenda zetten en hiervoor een Statenvergadering aanvragen. Ook wordt de Minister van SOAW uitgenodigd om hierover de laatste informatie te geven.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -
- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

 1. “Minister van SOAW uitgenodigd”. Fat chance als dat Koeiman is, die ligt om 12:00 uur nog in zijn bed te meuren. Laten we eerlijk zijn alle conferenties die geweest zijn over vrouwenmishandeling waren van een aantal wijven die interessant wilden doen.

  De slachtoffers werden nooit aan het woord gelaten terwijl zij als beste weten hoe de signalen te herkennen.

  Waar waren de vrouwen op de lijst van TPK van Calmes toen Athley Maria zijn vriendin het ziekenhuis insloeg? Vrouwen moeten solidair zijn en zich durven uitspreken.

  Nog geen 2 jaar geleden reed een vrouw een man met één been naar Rancho waar hij zijn eks vriendin met 4 kogels om het leven bracht en dit nadat deze man zijn naam met een mes in de borst van die vriendin gekerfd heeft.

  Meestal zijn de signalen te herkennen, het gebeurt nooit dat een echtpaar zittend aan tafel en dat de man zo out of the blue naar de vrouw uithaalt.

  Voor buitenlandse vrouwen uit Latijns Amerika is het nog erger die kunnen hier nergens voor hulp terecht. Van de meeste vrouwen hier worden ze juist als oorzaak gezien dat de man elke avond bij de snek uithangt.

  Neem die mannen nou kwalijk, ze hebben thuis een vrouw die zich vol zit te vreten en steeds meer op een vette koe lijkt dan de mooie slanke vrouw die ze ooit verliefd op zijn geraakt..

  Wellicht moeten ze geen conferenties over vrouwen en huiselijk geweld organiseren maar workshops van hoe hou ik mijn man tevreden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -