26 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 10:20

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | PAR wil evaluatie van plan tegen huiselijk geweld

De PAR wil een update over de uitvoering van het plan tegen huiselijk geweld en kindermishandeling, dat drie jaar geleden werd aangenomen.

Uit onderzoek blijkt dat 4 op de 10 vrouwen en 3 op de 10 mannen huiselijk geweld heeft ervaren. Ook tijdens de pandemie is gebleken dat dit een groot probleem is en dat dit ook na de lockdown een probleem zal blijven.

De PAR wil het plan en de uitvoering ervan daarom op de agenda zetten en hiervoor een Statenvergadering aanvragen. Ook wordt de Minister van SOAW uitgenodigd om hierover de laatste informatie te geven.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

 1. “Minister van SOAW uitgenodigd”. Fat chance als dat Koeiman is, die ligt om 12:00 uur nog in zijn bed te meuren. Laten we eerlijk zijn alle conferenties die geweest zijn over vrouwenmishandeling waren van een aantal wijven die interessant wilden doen.

  De slachtoffers werden nooit aan het woord gelaten terwijl zij als beste weten hoe de signalen te herkennen.

  Waar waren de vrouwen op de lijst van TPK van Calmes toen Athley Maria zijn vriendin het ziekenhuis insloeg? Vrouwen moeten solidair zijn en zich durven uitspreken.

  Nog geen 2 jaar geleden reed een vrouw een man met één been naar Rancho waar hij zijn eks vriendin met 4 kogels om het leven bracht en dit nadat deze man zijn naam met een mes in de borst van die vriendin gekerfd heeft.

  Meestal zijn de signalen te herkennen, het gebeurt nooit dat een echtpaar zittend aan tafel en dat de man zo out of the blue naar de vrouw uithaalt.

  Voor buitenlandse vrouwen uit Latijns Amerika is het nog erger die kunnen hier nergens voor hulp terecht. Van de meeste vrouwen hier worden ze juist als oorzaak gezien dat de man elke avond bij de snek uithangt.

  Neem die mannen nou kwalijk, ze hebben thuis een vrouw die zich vol zit te vreten en steeds meer op een vette koe lijkt dan de mooie slanke vrouw die ze ooit verliefd op zijn geraakt..

  Wellicht moeten ze geen conferenties over vrouwen en huiselijk geweld organiseren maar workshops van hoe hou ik mijn man tevreden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Carnavalsvakantie gaat toch door

De carnavalsvakantie gaat toch door. Dat zei minister van Heydoorn gisteren tijdens de persconferentie. Eerder gaf de minister aan de extra vrije week na de kerstvakantie te...

ParadiseFM | Veel illegale verhuur op het eiland

Veel huizen worden illegaal verhuurd aan toeristen. Dat zegt CASHA, de belangenvereniging voor kleine hotels en appartementen. Er zou een grote groep mensen zijn die een tweede...

ParadiseFM | Minster Pietersz-Janga in gesprek met de zorg

Minister Pietersz-Janga gaat deze week in gesprek met de Stichting Federatie Zorginstellingen. Dat zegt het Antilliaans Dagblad na de minster gesproken te hebben. De federatie trok onlangs...

ParadiseFM | Vanaf volgende week autobelasting betalen

Vanaf 24 januari moet het mogelijk zijn om autobelasting te betalen. Vorige week werd bekend dat het proces vertraging heeft opgelopen omdat de stickers nog niet geleverd...

ParadiseFM | Koraal Tabak geblokkeerd voor voertuigen

Feveren op Koraal Tabak is niet meer mogelijk. De eigenaar van het terrein heeft grindhopen op de weg geplaatst waardoor het onmogelijk is geworden om er te...

DH | Active COVID cases at 2,618

PHILIPSBURG--St. Maarten’s total number of active COVID-19 cases is now 2,618, according to statistics released on Saturday, January 15. The total number of confirmed cases has increased...
- Advertentie -
- Advertentie -