28 C
Willemstad
• zondag 4 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Enkele weken geleden ontstond er volgens haar consternatie in de media nadat bekend werd dat Centrum Supermarkt alle werknemers verplichtte om zich te vaccineren tegen Covid-19 | Jeu Olimpio
Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren.

Dat heeft Maria van Os van de organisatie gisteren aangegeven. Enkele weken geleden ontstond er volgens haar consternatie in de media nadat bekend werd dat Centrum Supermarkt alle werknemers verplichtte om zich te vaccineren tegen Covid-19.

Ook verschenen onlangs berichten in de media van een gym die werknemers openlijk verplichte tot vaccinatie en klanten zonder vaccinatiebewijs de deur weigerde.

Van Os wil dat de overheid harder optreedt tegen dergelijke situaties. Ook moet er volgens haar een telefonisch meldpunt komen waar werknemers anoniem hun melding kunnen doen als werkgevers willen verplichten tot vaccinatie.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

20 reacties

 1. FYI
  Er bestaat geen wettelijke vaccinatieplicht een werkgever mag zelfs niet vragen of werknemers zich hebben laten vaccineren.!Doet de werkgever dat toch, dan ben je als werknemer niet verplicht hierop te antwoorden. Uit eigen beweging mag je het als werknemer vertellen, maar die informatie mag dan weer niet worden geregistreerd.
  Zo is de wet, en de Europese privacywetgeving, de AVG waar ook C zich aan te houden heeft. Volgens het instructierecht mag een werkgever bepaalde voorschriften opleggen over hoe je je hoort te gedragen als werknemer. Je zou daarin ook kunnen opnemen dat alleen personeel dat gevaccineerd is − en dat uit vrije wil met de werkgever deelt − op een bepaalde afdeling mag werken. Zo’n voorschrift moet wel een duidelijk belang hebben en proportioneel zijn. Bij zorginstellingen en ziekenhuizen kun je goed uitleggen waarom alleen gevaccineerde medewerkers op een afdeling met corona patiënten of kwetsbare mensen mogen werken. In andere sectoren is zoiets lastiger.
  Ondanks dat ons bedrijf Amerikaans is moeten we ons toch houden aan de Europese wetgeving. En gelukkig maar want in de VS ben je vogelvrij als werknemer.

 2. @ John,

  Zolang het eisen zijn m.b.t. de veiligheid en gezondheid zal dit zeker niet worden verboden. Er zijn al singles only cruises, er zijn ook al ‘adults only’ cruises (oftewel geen kinderen), maar daar heeft dit alles niet mee te maken.
  En vaccinatie is vrij beschikbaar voor iedereen oftewel het is een keuze om je niet te laten vaccinere, maar dan moet je wel beseffen dat daar consequenties aan vast kunnen zitten. En die consequenties zijn geheel terecht. Wil je dus cruisen dan zul je moeten vaccineren, anders geen cruises meer.

 3. Ik weet het niet Joep, vaccinatie eisen lijkt me niet onredelijk maar waar ligt de grens.

  Kunnen singles only cruises? Ze bestaan.

  En nog verder: een whites only cruise zou bijvoorbeeld een groot succes kunnen worden, maar ik denk dat de rechter daar ander over denkt.

 4. @ Nick

  Cruisemaatschappijen mogen dit niet eisen ? Waar baseer je jouw mening op ? Op je onderbuik gevoel of kun je het ook bewijzen ?
  Wen er maar vast aan, maar cruiseschepen kunnen het zich niet meer veroorloven met covid19 positieve passagiers te gaan varen, de kosten kunnen ze niet dragen. Gevaccineerden hebben een 9 x kleinere kans corona op te lopen dan ongevaccineerden, dus het schip coronavrij houden wordt een stuk eenvoudiger. De schepen zijn eigendom van de maatschappij, daar heeft de overheid niets over te zeggen. Dus de eis om gevaccineerd te zijn is geheel legitiem. Kun jij wel niet leuk vinden, maar ik zou zeggen: ‘deal with it’.

  En de bedrijven alhier ?
  Veel touroperators willen graag met de cruisemaatschappijen werken, immers het brengt geld op. De cruisemaatschappijen dragen zorg voor de veiligheid van de passagiers en de eis zal dan ook gaan komen dat alleen touroperators die een ‘clean bill of health’ kunnen overleggen in aanmerking komen voor werken met de cruise maatschappijen. Zij mogen dan hun tours aan boord verkopen en de andere operators moeten dan maar zien hoe ze aan hun klanten komen. Aan boord krijgen de gasten te horen welke touroperators ‘cruise line approved’ zijn en tegelijkertijd krijgt men het dringende advies om alleen bij cruise line approved winkels, restaurants etc binnen te gaan.
  Ben heel benieuwd hoe jij dat dan wilt gaan aanpakken, je hebt daar namelijk niets over te zeggen.

 5. Het zou ernorm knap zijn om de 70% gevaccineerden te halen (“even”de illegalen niet meegeteld) en dan? Deze 30% buitensluiten en discrimineren? Nee, zelfs in de US gaat dat niet lukken teveel weerstand. Kijk alleen maar eens naar Florida. Verplichte vaccinatiebewijs bij Norwegian Cruiseliners? Dan kunnen ze niet meer vanuit en naar Florida daar deze vorm van discriminatie niet getolereerd wordt in Florida, zou hier ook moeten gebeuren!.

 6. @ lionfish, dat cruiseschepen in de wanhoop dit doen is te snappen, anders kunnen hun niet varen. Echter geen enkel eiland, land of gebied MAG iemand dwingen om dit prikje te nemen. Het is geen levensbedreigend iets wat de media je reeds een jaar probeert voor te liegen. Aantal doden is zwaar te verwaarlozen en de cijfers kloppen voor geen meter. Iemand wordt verpletterd door een rotsblok van 10 ton. Op de restjes wordt er een test gedaan en deze is positief. Doodsoorzaak? Vleermuissoepvirus. Dus tja noem mij een wappie, maar ik geloof NIKS van deze grootste hoax na de Milenium Bug waar Bill Gates ernorm veel heeft verdiend aan naiefe aardlingen. De geschiedenis herhaalt zich.

  Dus blijf maar dromen dat dit toegestaan is, het is juridisch niet toegestaan. En voor allen die dit toejuichen, vandaag is het dit prikje, overmorgen is het verplichte castratie of sterilisatie. Waarom? Because the government said so. Staan jullie dan ook te roeptoeteren dat een ieder die niet meedoet een wappie is?

 7. Haha, wat zijn sommigen hier weer overgeweldig naief. Zoals Joep aangeeft eisen cruisemaatschappijen een vaccinatiebewijs van hun passagiers. Rara wat ze zullen eisen van de eilanden en met name de locale horeca en winkels waar ze willen gaan aanmeren en waar hun gasten aan land gaan. Of we het nu leuk vinden of niet, als we in de wereld nog mee willen doen hebben we geen keuze, er zijn immers zat alternatieve bestemmingen. Het is hiermee maar weer eens opnieuw bewezen dat de viruswappies een totale selfish kokervisie hebben.

 8. @Tico zegt “…Besmet zijn betekend in 98.7% van de gevallen dat men het niet eens door heeft…”
  Wat is je bron van dit cijfer?
  Graag de bron vermelden.

 9. Voor de goede orde, als je je ziek voelt dan blijf je thuis. Maar om als een angsthaas te gaan leven van oh oh oh zou die persoon besmet zijn, is geen leven. Velen maken de denkfout, slecht geinformeerd door de media, dat als ze het prikje halen ze 100% niet meer besmet kunnen raken. Dat is dus niet zo.

 10. @ Lex, decenialang hebben mensen met mazelen, cholera en weet ik wat niet meer zich vrij begeven onder het publiek. Niemand heeft zich daar ooit druk over gemaakt. Als je weet dat je besmet bent dan blijf je thuis. Vaccinatie betekend niet dat je niet besmet bent. Dus leuk als iemand het placebo prikje heeft gehaald, maar hij/zij kan nog steeds besmet zijn. Besmet zijn betekend in 98.7% van de gevallen dat men het niet eens door heeft. Het is geen ebola. Over ebola gesproken, in 2015/2016 wilde men met alle geweld ebola patienten overvliegen. Niemand die er tegen protestereerde of bang was. En nu voor dit griepje moet opeens alles wijken en is men bang? Het kan verkeren

 11. Er zijn mafkezen die willens en wetens mensen besmetten vanaf 19 maart. En dan de grootste mfk, mafkees is dan paniek aan ‘t zaaien dat je in CMC corona krijgt door airco. Iedereen gaat er aan voorbij dat ook jonge moeders zijn hee ngegaan.

 12. Stel dat ik besmettelijke tuberculose heb. Ik wil mij niet laten behandelen. Mag ik dan vrij rondlopen. Winkel in, winkel uit. Restaurant in, restaurant uit. Et cetera.
  Ik heb immers toch recht op de onaantastbaarheid van mijn lichaam!
  Of zou het argument dat ik anderen mogelijk infecteer en de dood in jaag zwaarder wegen. En zal dientengevolge toch ingegrepen worden teneinde te voorkomen dat ik anderen besmet?
  Stel: ik heb (of weet niet of ik het heb) COVID19 heb……..

  Ik overigens de regel dat alle Covid-maatregelen niet gelden voor kerkelijke bijeenkomsten getuigen van een ongelofelijk stupiditeit.
  Maar ja, staat in de grondwet zegt men. Vrijheid van religie.
  Dus mag ik met een besmettelijke ziekte onder de leden gewoon aan het maatschappelijk leven deelnemen. Want staat in de grondwet : onaantastbaarheid van het lichaam. Toch?.

 13. Beste Lionfish.
  Ik las wat je schreef.mag ik opmaken dat jij niet meer de straat op gaat?Hoe zou jij de gevaccineerden kunnen herkennen?
  Of willen kunnen herkennen?
  Moet men zich melden voorafgaand aan winkelbezoek? Hoe zie jij dit voor je?
  Ik ben oprecht benieuwd naar je reactie

 14. @ Lionfish, dan heb je pech beste vis. Je kan niet aan iemand zien of ie wel of niet geprikt is. Dus leer er maar mee leven. Of ga je aan een ieder die je tegenkomt vragen of die geprikt is? Dacht het niet. En ook al zou je het mij vragen, dan zou je een nietszeggende blik krijgen en zoek je het maar uit. Ongelovelijk hoe in iets meer dan 1 jaar er zo een tweedeling is ontstaan zeg. Hier zie je wie de schapen zijn en wie nadenkt.

 15. @ Ave+Struss, ja natuurlijk want als ik het prikje niet neem dan ben ik automatisch ziek. Het prikje beschermt 100% je kunt niet ziek worden. Je kunt ook niemand besmetten als je het prikje hebt genomen. Eggies eerlijk waar, dat hebben de “experts” zelf gezegd. Droom lekker verder beste struisvogel. Jarenlang heb je bacillen, virussen en bacterien staan inademen. Nooit heb je je daar druk over gemaakt. En nu opeens moet een ieder uit je buurt blijven. Succes daarmee. Wil je niemand in de buurt steek niet alleen je kop in het zand maar graaf jezelf in.

 16. Het ontgaat mij volledig wat de stichting consumenten belangen te maken heeft met de rechten van werknemers ? Maar dat zal dan wel aan mij liggen.

  Los daarvan, de eigenaar van een zaak heeft het volste recht te bepalen wie er wel en wie er niet in zijn winkel welkom is. Sterker nog, de cruisemaatschappijen eisen nu gewoon een vaccinatiebewijs alvorens je mee mag op cruise. Zij willen 5 juni weer gaan varen en zijn op zoek naar eilanden waar de vaccinatiegraad hoog is en waar de regels strak worden gehandhaafd.
  Dus voor al die schreeuwers die het zo goed voor hebben met de economie en dus tegen de maatregelen zijn……….. dit zijn de eisen. Voldoe er aan en je hebt cruise toeristen. Voldoe er niet aan en je krijgt geen cruise toeristen. Lijkt mij een hele gemakkelijke keuze.

 17. Terecht, ik wil geen risico lopen ziek te worden dus wil geen selfish aso’s of vaccinwappies als collega, en ik wil ze ook niet tegenkomen als ik op straat of in een winkel loop.

 18. Tjesus , @EClapas wat een typische reactie weer. Er kan toch echt niets door jou neergezet worden of het heeft met seksisme te maken.
  Onvoorstelbaar wat ben jij ziek zeg.

 19. Goed zo La Paz, een positief geluid, zeker voor je vrouw.
  Maar erbij moet gezegd worden dat iedereen ook de recht heeft om zich te beschermen tegen ziektes. Degene die de vaccin niet wil is zijn/haar volste recht, en dat weet iedereen. Maar jouw recht om niet gevaccineerd te worden geeft jouw niet de recht om mij ziek te maken. Dus als ik jouw niet in mijn buurt te hebben is ook mijn volste recht.
  Wanneer komt er een rechtzaak om te weten waar de grens ligt waar jouw recht mijn recht overschreid of visa versa!

 20. “Een gym die klanten zonder vaccinatiebewijs de deur weigerde …”. Moet zeggen dat ik mijn sportschool abonnement al begin vorig jaar heb opgezegd.

  In feite hoeft niemand naar de sportschool, gewoon wat minder vreten en meer bewegen.

  Het klinkt decadent maar zelf heb ik behoorlijk wat thuis staan; roeiapparaat, hometrainer en wat gewichten.

  Moet zeggen dat cardio oefeningen voor een goede bloeddoorstroming op de juiste plek zorgt. Sinds ik een goede conditie heb, wordt mijn vrouw elke ochtend met een glimlach op haar gezicht wakker.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -