30 C
Willemstad
• zaterdag 24 juli 2021 17:25

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Ophef over vaccinatie-affiche supermarkt

Op sociale media roept het bericht veel vragen op, zoals of bedrijven dit mogen doen en wie de PCR-testen gaat betalen.

Er circuleert sinds gisteren een foto van een affiche van een supermarkt waarin medewerkers worden opgeroepen om zich te vaccineren voor het eind van de maand of een afspraak hiervoor te kunnen laten zien.

Alle medewerkers die geen vaccinatie of afspraak hiervoor hebben, worden verplicht om een geldige PCR-test te kunnen laten zien om te kunnen werken.

Op sociale media roept het bericht veel vragen op, zoals of bedrijven dit mogen doen en wie de PCR-testen gaat betalen.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

28 reacties

 1. Voor al de roeptoeters die lopen te kwaken dat dit is toegestaan, nee dus (SENTRAL SINDIKAL SSK TA VIGILÁ DUNADÓ TRABOU KU KE OBLIGÁ TRAHADÓ di Vakuna)

  ik hoop dat die toko permanent gesloten wordt.

 2. @ joop+savaneta & @ John Bash
  Jullie hoeven je niet druk te maken. Sandra behoort tot het clubje van ‘spuit elven’ (niet te verwarren met elfen) en die geven zo nu en dan ‘modder’.

 3. @ Tico Martina 15 april 2021 – 10:40
  “……waar de meeste werkgevers denken dat hun de dienst uitmaken.” Tico het is geen “hun” maar ‘zij’.

 4. Twee miljard wappies Sandra? In je dromen waarschijnlijk en waar haal jij die cijfers vandaan. Jouw opmerkingen hangen van verzinsels aan elkaar.

 5. http://www.ninefornews.nl/duitse-advocate-doet-zeer-dringende-oproep-word-eens-wakker-uit-je-corona-coma/

  Gelukkig zijn we inmiddels al werelwijd met bijna 2 miljard wappies die de snode plannen van de duistere overheden doorzien!
  En voor diegene die liever de rest van hun leven geprikt, gebektpamperd, liefdeloos en gecontroleerd door het leven gaan is ook nog wel plek op deze aarde.
  Ieder mens is met een vrije wil naar de aarde gekomen en kan doen wat voor hem/haar goed voelt.

 6. On topic. Centrum Supermarket dient zich aan de wet te houden. De wet schrijft voor dat een werkgeven geen inbreuk mag maken op de private en medische integriteit van de medewerker. Helaas hebben we het over Boevenparadijs Curacao waar de meeste werkgevers denken dat hun de dienst uitmaken. Van mij mogen ze een dikke boete en sluiting van de toko krijgen. Het is zowiezo een tent waar ik uit principe geen stap inzet. Oplichters figuren gun ik geen cent. Maar ja het Curacaose volk heeft het geheugen van een goudvis dus die is de vele mysterieuze vuurtjes in Mahaai is men allang vergeten.

 7. Kunnen we Tico niet naar Brazilië sturen waar ze een randdebiel als president hebben die al 350,000 doden op zijn geweten heeft omdat hij corona ontkend. Stel Tico dan te werk in ziekenhuizen of bij de doodgravers. Dit soort klootzakken die corona blijven ontkennen moeten ze aan de hoogste bomen ophangen maar mijnheer de president komt nog wel aan de beurt aangezien de legertop zich al tegen hem heeft gekeerd en het volk zal wel met deze desgraciado afrekenen.

 8. @Sandra zegt: “…Rutte en de Jonge hebben deze week openlijk moeten toegegeven dat het vaccin dodelijker is dan het corona virus.
  Na het zoveelste dodelijke slachtoffer na een vaccin…”

  Bronnen graag. Zoniet, dan is dit weer domme roeptoeterij.

 9. @Sandra, Rutte en de Jonge hebben niet gezegd dat het vaccine dodelijker is dan Covid dus je zit onwaarheden te vertellen!
  en een griepje met meer dan 3 miljoen doden?
  Ga op een IC rondlopen!

 10. @ TM

  Zelfs de anti-conceptiepil heeft een grotere kans op trombose dan bv Astra Zeneca of Jansen. Just saying.

  Inmiddels weet ik wel dat jij de hele IC nog niet eens zou kunnen vinden wanneer we je in de parkeergarage van het CMC los zouden laten.

 11. Tico Martina 14 april 2021 – 04:06
  “Hun zijn er heilig van overtuigd……” Tico: het is niet “hun”, maar ‘zij’
  “Toch zijn hun bang voor mensen ……” Tico: het is niet “hun”, maar ‘zij’
  “Of zouden hun ook wel weten ……” Tico: het is niet “hun”, maar ‘zij’
  “… wat meer hun bieden zichzelf aan …..” “hun” ????

  @ Tico Martina 14 april 2021 – 04:10
  ” En dat hun die dwaze gedachte hebben is leuk” Tico: het is niet “hun”, maar ‘zij’

  @Tico Martina 14 april 2021 – 16:52
  ’’’hebben al verkondigd dat hun en …..” Tico: het is niet “hun”, maar ‘zij’

  Over andere taalfouten zal ik maar niets schijven want dan ben ik nog wel even bezig.

  O ja, je krijgt nog de wazige groeten van Willy Wartaal

 12. @ TM: een ‘dekking’ van 65-90% is laag, maar een kans van 1 op minder dan 1 miljoen op verhoogde trombose is dan weer hoog. En de correlatie tussen vaccineren en verhoogde ziekenhuisopnames wordt onderbouwd door…?

 13. Enne, waarom willen ze willens en wetens mensen volstouwen met trombose troep, die ook nog eens maar een dekking van 90 – 65% geeft? Waar zijn we mee bezig. En dezelfde valse profeten die dit lopen aan te moedigen, hebben al verkondigd dat hun en hun naasten het zeker niet gaan nemen. Voor dat de Yu di Korsou massaal aan de spuit ging waren er weinig besmettingen en een handje vol doden. Nu dat de spuitindustrie welig tiert op het eiland sterven mensen bij bosjes en liggen velen als een naar ademsnakkende vis in een ziekenhuisbedje. En nog heeft men het niet door en roepen ze “prik ons oh grote meester opdat wij onze vrijjheid terug krijgen”.

 14. @ Joep Meloen, mooi zo dat jij dan weet waar het ligt, maar de meesten zeker niet. Nogmaals dit proefballonnetje is al doorgeprikt dus het gebazel van het EHVMR kunnen we ook weer voorbij laten gaan. Al degenen die lopen te krijsen dat dit virusje zo gevaarlijk is voor de mensheid kwaken alleen het koeterwaalse geprietpraat na van de media. Het is allang bewezen dat het niet echt dodelijk is en de meesten hebben er ook geen last van. En hoe willen ze dat gedwongen vaccineren dan doen? Iemand tegen zijn wil op de stoel neerkwakken en naald in de arm? Gevangenisstraf opleggen en pas vrij laten als je de spuit neemt? Maar goed laten jullie je maar gek maken door een onverzorgd type die interresant loopt te doen op de TV. Oh ja veel van mijn collegas geloven ook niet in de sensatie verhalen, maar het betaald goed dus geloof me als ik zeg dat zelfs op de IC er mensen zijn die stiekem lachen om de makke schaapjes. Voor ons is het in ieder geval niet drukker dan normaal. Vraag jezelf af waarom de regeringen niet inzetten op sport en gezonde levenstijl. En waarom ze zo krampachtig mensen in hun huis willen opsluiten. Maar nee bang om voor wappie uitgemaakt te worden, luistert men liever naar het geblaat van een ongewassen figuur die de rest komt uitleggen hoe ze hun handjes moeten wassen. Ik vraag me dan altijd af “heeft moeders het hun dan nooit geleerd”?

 15. Fred en Rofi,
  Als jullie je werkelijk hadden verdiept in het vaccin dan zouden jullie dit niet opschrijven, maar dan zouden jullie begrijpen waarom mensen zich niet willen laten vaccineren.
  Je kunt nog steeds mensen besmetten als je gevaccineerd bent en je moet alsnog altijd een negatieve PCR test overhandigen dus waarom een vaccin nemen waar je zelfs geen immuniteit van krijgt, behalve dat je eigen immuun system constant word aangevallen waardoor je lichaam zich een slag in de rondte moet werken waardoor je lichamelijk steeds zwakker en zieker wordt.
  Rutte en de Jonge hebben deze week openlijk moeten toegegeven dat het vaccin dodelijker is dan het corona virus.
  Na het zoveelste dodelijke slachtoffer na een vaccin.
  En iemand verplichten om een vaccin te nemen gaat tegen de rechten van de mens en de Code van Neurenberg, zoek je die maar eens op dan weet je waar die voor staat.

 16. @ Tico Martina,

  Ik ben vrij vaak in Tsjechië geweest, denk dat ik het nog wel terug kan vinden op de kaart van Europa.
  Los daarvan, de kern van de uitspraak is dat het is toegestaan vaccinatie te verplichten wanneer dit in het belang van de volksgezondheid is. En dat is met corona natuurlijk helemaal het geval, dus zal niet zo moeilijk zijn om dit ook voor corona verplicht te kunnen stellen.

  En de reden dat je met een vaccin alsnog besmet kunt raken ?
  Is niet zo moeilijk, is eigenlijk vrij eenvoudig. De vaccins bieden geen 100 % bescherming, maar rond de 90 % voor Pfizer en Moderna en rond de 70 % voor Astra Zeneca, Jansen zit daar ook in de buurt. Dat houdt dus in dat je in ieder geval nog een 10 % kans hebt het op te lopen en in het ongunstige geval (wanneer je Astra Zeneca hebt gehad) kom je op 30 % kans uit.
  De kans dat je er dan aan overlijdt is nihil, het zullen veelal milde klachten zijn.

  En jouw claim dat jij op de IC werkt …………….die neem ik maar met een grote korrel zout. Ik ben nog geen IC medewerkers tegengekomen die corona nu nog afdoen als een griepje waar je geen bescherming voor nodig hebt.

 17. Voor mij mag het nog veel verder gaan in de toekomst, ben je als client niet gevaccineerd dan wordt je niet meer toegelaten in welke publieke locatie dan ook.

 18. En voor degenen die lopen te roeptoeteren dat de SVB niet zou moeten uitkeren als je ziek wordt en dat een werkgever je mag verplichten. Neen dat kan NIET. In het kader van de vrije wil mag er geen verplichting worden opgelegd. En voor de betweters die lopen te schermen met het bericht van de EHVMR, zoek de context op. En dat hun die dwaze gedachte hebben is leuk, maar ook dit proefballonnetje is door de oppositie direct naar de prullenbak verwezen. Vraag me af hoeveel van die roeptoeters het land waar het om gaat kunnen aanwijzen op de blinde kaart trouwerns. Maar ja de Volkskrant en AD sensationele koppen nablaten daar is men dan wel een ster in.

 19. Elke dag lijkt het of ik ontwaak in een wereld die steeds gekker wordt. Het valt mij op hoe slecht geïnformeerd de personen zijn die massaal in de rij staan voor een prikje die in enkele maanden in elkaar geflanst is. Hun zijn er heilig van overtuigd dat alleen dit wonderdrankje hun kan beschermen en dat ze nu niet meer ziek kunnen worden. Toch zijn hun bang voor mensen die zich niet willen laten inspuiten met troep, bang om alsnog besmet te worden. Dan is mijn vraag waarom laat je je platspuiten dan? Dat prikje helpt toch? Of zouden hun ook wel weten dat die rotzooi niet helpt. Triest hoeveel personen gedwee en ongedwongen hun rechten afstaan, wat meer hun bieden zichzelf aan en smeken om van hun rechten, menswaardigheid en lichamelijke integriteit verlost te worden. Totaal geherspenspoeld is men. Allang vergeten is men dat het juist bevoordelijk is om besmet te raken, dan kan je lichaam het immuun systeem aanzwengelen. Voor personen met een laag immunsysteem kan een prikje nog wel eens helpen ter ondersteuning, maar als gezond persoon je met troep in te laten spuiten dan ben je echt van het padje af

 20. @Joep Meloen
  Helemaal mee eens met jouw comment. Het Europese Hof voor de Mensenrechten heeft vorige week een opmerkelijke uitspraak gedaan, namelijk dat landen burgers kunnen verplichten zich te laten vaccineren, bijvoorbeeld als een land tot de conclusie is gekomen dat dit nodig is voor de volksgezondheid. Gaat wel ver, maar deze uitspraak schept een presedent.

  Wat ik vreemd vind is dat Tico Martina oproept om deze werkgever/ ondernemer (c.q. investeerder) dan maar van het eiland te schoppen. Hoezo gaat hij ervan uit dat deze ondernemer geen verblijfsrecht heeft op het eiland? Ben erg benieuwd waar deze aanname op gebaseerd is.

 21. @ Tico Martina,

  De werkgever betaalt jouw salaris en moet ook de veiligheid van de andere werknemers garanderen. Wanneer jij daar niet gevaccineerd rond zou lopen zou je dus ook nog eens klanten kunnen besmetten, waardoor de werkgever straks een claim aan de broek krijgt, want hij is degene die verantwoordelijk is.
  Voorts wordt jij straks ziek en dan mag de werkgever blijven doorbetalen terwijl jij maanden thuis zit ? En dit alles terwijl die ziekte volledig te voorkomen was ? En inderdaad, moet de verzekering of SVB wel al die kosten vergoeden wanneer jij moedwillig ziek wordt ?
  Oftewel, voor de veiligheid van de overige werknemers, voor het verzorgen van een veilige omgeving voor werknemers en klanten en voor het verlagen van de belasting op de gezondheidszorg is dit geen vreemde eis.

  Overigens staat nergens dat jij verplicht bent je in te laten enten, maar een bewijs van gezondheid mag gewoon worden gevraagd. En wat mij betreft betaal je die gewoon zelf, het is immers jou keus om de aangeboden oplossing niet te accepteren en dat heeft dus consequenties.

 22. Prima actie, iedereen loopt te zeiken:we kunnen niks avondklok, alles dicht en enz. Maar niet laten vaccineren. SVB gaat ook straks zeggen : vergoeding ziektekosten ?? Niet als men Corona heeft gekregen en niet gevaccineerd bleek.

 23. Goede zaak: iedere werknemer heeft recht op een veilige werkplek, dus een werkgever mag/moet best eisen dat alle collega’s zijn gevaccineerd zodat zij voor geen enkele andere collega besmettingsgevaar opleveren.

 24. Dit is de reden waarom ik nooit voor een supermarket op Curacao zal werken. Die gasten denken dat ze heer en meester zijn. Wie denkt dit figuur wel dat hij is. Schop hem van het eiland af. Geen enkele werknemer mag dit eisen. Ben je nou helemaal besodemieterd. Sluiten die toko en weg met dat figuur

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ontwikkelaars geloven er weer in

Project Groot Santa Martha van eind 2018 toegelicht aan nieuwe regering | Antilliaans Dagblad Willemstad - Op uitnodiging van de ontwikkelaars van Groot Santa Martha hebben de...

AntilliaansDagblad | Premier ontmoet consul Amerika

Pisas uitgenodigd voor een officieel bezoek aan VS | Antilliaans Dagblad Willemstad - Premier Gilmar Pisas (MFK) is uitgenodigd om ‘een officieel bezoek te brengen aan de...

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -