28 C
Willemstad
• maandag 5 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

ParadiseFM | Minister Silvania vijf weken lang niet op Curacao

Minister Javier Silvania is sinds afgelopen donderdag vertrokken naar het buitenland. Het Antilliaans Dagblad meldt dat de minister van financiën tot en met 13 januari niet op Curaçao zal zijn.

Een echte uitleg voor Silvania’s uitzonderlijke afwezigheid geeft zijn partij niet, MFK laat alleen weten dat dit voor ‘privédoeleinden’ is.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

26 reacties

 1. Pik Pisas heeft zich ziek gemeld, zou hij ook geen corona-19 prikjes hebben genomen, kijk er niet van op, aangezien nu ook is uit gekomen dat fractievoorzitter Azarkan de 2e kamer ook heeft voor gelogen dat hij de marokaanse prikjes heeft gehad HaHa, heb je gezien hoe hij loopt te schreeuwen dat niemand in zijn dokters dossier mag kijken, normaal ben ik dat met hem eens maar nu niet hij kan zich makkelijk verdedigen om dat rapportje effen in te laten kijken aan de Koning en die zegt dan negatief of je bent een leugenaar net zoals de MP van Curacrim.

 2. Je moet toch wel heel naïf van geest zijn wil je de -PAR-man-kabinet-Prestaties als maatstaf hanteren om het mfk presteren te meten!

  Elk kind had beter kunnen regeren dan de par-man kabinet met haar inútil begiftige zita korupta, giri-halleluja- hoeri en stevie wonder, en graaigrage gijsbertha

  Dus om de par-man als maatstaf te hanteren om je mfk partij prestasties te bejubelen is de wereld op zijn kop.

  De enige maatlat die je moet hanteren om je Maffia Friends & Korupto partij prestaties te meten is een maatlat obv good corporate governance /internationale erkende standaarden.

 3. Silvania heeft vooral belastingcentjes cadeau gegeven aan zijn partijsponsors.
  Het is nog steeds een enorme puinhoop bij de Belasting.

  Maar deze minister juigt wat succeskreten de media in voor zijn tijd.

  Ondertussen worden de tonnen die binnen zijn besteed aan 4 nieuwe maar curhuis employees die net zoveel verstand hebben van zaken als pisas heeft van regeren en vooruitzien.

  Door de schredder met dit in en in waardeloze kabinet, zsm!!!!
  Het roven en plunderen gaan gewoon en schaamteloos door!

 4. Wat een onzin, deze Silvania heeft niet voor meer belasting inkomsten gezorgd. Hij heeft wanbetalers beloond door ze korting te geven.

  Het bedragje dat wel is binnengekomen is hij nu voor zijn eigen pleziertjes aan het uitgeven want doet hij vast niet met eigen geld. Die clown die namens ons in Nederland in het curacrim huis zit zou ook op eigen kosten zijn ongeschoolde familieleden in dienst nemen maar ook dat bleek een leugen.

 5. @janchi, heel toevallig heeft de vorige regering voor de belastinginkomsten gezorgd. Niet goed te praten Gijsbertha’s dochter, zeker niet goed te praten 300 banen en feestvierders van mfk en pnp.

 6. @ Janchi, heb je eigenlijk wel goed gelezen wat ik geschreven heb, of had je je donker geverfde bril op, prettige feestdagen zou ik zeggen en denk aan je hart.

 7. @Joop van Velzen; heb je de belasting inkomsten gezien? Heb de begroting?
  Wat PAR als die jaren heeft laten lopen is door vijand MFK wel gedaan. Het is moeilijk om dingen te met een gekleurde bril.

 8. @ Just S : en wat heeft hij dan zoal gedaan in die 6 maanden waardoor hij zo moei is geworden dat hij 5 weken op vakantie moet gaan, ik heb een idee maar durf het bijna niet te zeggen maar zeg het toch, heb gehoord dat hij samen met Gerrit de Raaf op vakantie gaat, aangezien Gerrit de Raaf in het gevang heeft geleerd dat je beter met een man als met een vrouw op vakantie kan gaan, met een vrouw op vakantie heb je de hele dag ruzie als je een lekker jong vrouwtje in een te klein zwempakje ziet lopen en dat heb je niet als je met een man op vakantie gaat!!!? of niet dan Gerrit. PS: toen ik eigenaar van een aanneming bedrijf had met 150 mensen in diens heb ik jaren helemaal geen vakantie gehad, dat heb ik nu de laatste 20 jaar wel op deze klip en dat bevalt mij best.

 9. Wellicht off-topic, want niet van toepassing op Silvania.

  @Ave+Struss schrijft:
  ‘Normaal is een jaar lang werken daarna heb je recht op 15 werkdagen’
  Is dat op Curacao nog steeds zo???
  Voordat ik in 1969 naar NL vertrok, was dat idd het geval: eerst een HEEL jaar werken, pas daarna een miserabele 15 dagen.
  Een van de vele redenen waarom ik besloot nooit op Curacao te werken (pas na mijn pensioen voor een periode van 8 jaar teruggekeerd).
  Ik begon met 25 vakantiedagen (waarvan 5 bovenwettelijk middels CAO). Vanaf mijn 30e kwamen er steeds dagen bij, vanwege leeftijd en promotie naar hogere salarisschaal. Exclusief per jaar: 5 dagen buitengewoon verlof (voor bezoek aan arts, tandarts etc.) En op te nemen, zodra je dagen had opgebouwd: dus na een maand werken, desgewenst 2 werkdagen op te nemen.
  Alleszins begrijpelijk dat op Curacao de arbeidsvoorwaarden niet hetzelfde kunnen zijn als in NL, maar in 52 jaar niets veranderd???

 10. Het land staat in brand, overheidsuitgaven rijzen de pan uit, schuld van +4 miljard.
  Ja hoor Blooper Cooper als oudste in deze pret regering zal het even overnemen, denk ik. Hij heeft verstand van ‘geldzaken’.

 11. Block – obstruct – impede – repeat!

  Onze flierefluiters rekken en vertragen graag!

  Gaat hij 5 weken op een “cruise” cruisen?

 12. nou zijn voorganger heeft wel zijn dochter 2 keer aangesteld…

  Inclusief een duur consultancy contract voor de tijd na zijn aftreden

 13. Het is aannemelijk dat het grote rekken voor de Coho weer een nieuwe fase in gaat :
  Kunnen niets besluiten want we zijn op vakantie.
  Kunnen niets besluiten want er is geen overeenstemming.
  Kunnen niets besluiten want de staten zijn niet compleet.
  Kunnen niets besluiten want de regering is gevallen.
  Enz.

 14. Vakantie toch niet om je verantwoordelijkheid voor het overeengekomen wetsvoorstel COHO te ontlopen als dat in het parlement besproken gaat worden ??. Of de eerste aanzet voor een vertragingstactiek afhandeling wetsvoorstel COHO ??.
  Ben benieuwd wanneer het voorstel naar het parlement gestuurd wordt.

 15. “Hij heeft in 6 maanden al meer gedaan dan zijn voorganger in 4 jaar…”
  nou zijn voorganger heeft wel zijn dochter 2 keer aangesteld…

 16. Normaal is een jaar lang werken daarna heb je recht op 15 werkdagen.
  Nieuw en abnormaal is om de zes maanden 5 weken vakantie opnemen, met een baan waar jezelf niet veel doet maar anderen laat doen en iedereen uitschelden dat zij geen ene moer doen. Hopi bon swa.

 17. Een minister heeft geen vakantie dagen.
  Wel kan er besloten worden voor recess waarin alleen dringende zaken worden afgehandeld.
  Volgens mij zitten we in een crisis wat betekent dat alle zaken dringend zijn.
  Jongens tot over 5 weken doet me denken aan die luitenant in band of brothers die er ook ingeval van crisis tussen uit kneep.
  De minister heeft een vorstelijk inkomen en, volgens zijn recht 4 persoonlijke assistenten met een bijbehorend vorstelijk inkomen.
  Tot over 5weken mijn hoela. Je bent minister geen werknemer met vakantie dagen.

 18. It’s like I said……he is sooo vain!
  Needs more space (& no onlookers) to strike his pose….
  theboyzinthebandknowwhatimean

 19. Was het niet deze minister die alle medewerkers van ontvanger vroeg om hun vakantie plannen uit te stellen en degenen die al vakantie hebben aangevraagd om deze in te trekken? Nu gaat de man zelf in deze roerige tijden met een maand verlof. Het lijkt hier op Curaçao dat de politiek van die kleine Hitlertjes produceert.

 20. Het is privé!
  Dat zeiden een aantal CEO’s op Curaçao ook, die zelf elk jaar de grootte van hun bonus en salaris bepaalden, ceo’s van staatsbanken en staastoliedealbedrijven.

  Tenzij hij ziek is?, en ook dan dien je fatsoenlijk te berichten aan je bevolking waar je zogenoemd ZOVEEL achting voor hebt?,

  Vaak net voor de verkiezingen, daarna worden de ministers arrogant en hooghartig!!!?, tja je bent een PEP of je bent het niet.
  Weinig achting wederom voor het volk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -