26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 00:37

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Meer mensen verlieten het eiland in 2021

- Advertentie -

Ongeveer 5300 mensen zijn vertrokken en zo’n 3300 zijn op Curaçao komen wonen.

In het afgelopen jaar zijn meer mensen van het eiland vertrokken dan dat er bij zijn gekomen. Door de pandemie en de reisbeperkingen zijn er in 2020 minder mensen van het eiland vertrokken.

Ongeveer 53 honderd mensen zijn vertrokken en zo’n 33 honderd zijn op Curaçao komen wonen. De meeste mensen die vertrokken gingen naar Nederland.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

  1. Op basis van dit bericht kan je geen conclusies trekken of een mening vormen. Curacao is al decennia een land van komen en vertrekken en dat komt mede door de grote expat community. Ik ben met name benieuwd naar de kwaliteiten van de vertrekkers die niet tot deze groep expats behoren. Als dit personen zijn uit de middengroep, dan is dat een red flag. Deze groep maakt het land en betaalt belasting zoals Django terecht opmerkt. Als deze groep steeds groter wordt, dan laten de gevolgen zich raden.

  2. Voor Amnesty nog een tip: ga eerst praten met alle partijen en kom daarna met een rapportage en kritiek. Andersom werkt niet en leidt tot weerstand.

    Jij kent het verdienmodel van Amnesty niet. Clubje van ex linkse politici die zichzelf leuke baantjes bezorgen. En alleen kritiek geven en nooit oplossingen.

  3. @ Django,

    Ik weet niet wanneer jij voor het laatst in Pietermaai bent geweest, maar van de Nederlanders is het zeer zeker niet meer. Meer dan de helft van de zaken is gewoon in handen van YdK.

  4. 5300 emigranten versus 3300 immigranten levert per saldo een krimp van 2000 personen op in het bevolkingsregister van Curaçao. Dat is slecht nieuws voor de belastingdienst van Curaçao. Is er een exodus aan het ontstaan? Saillant is wel dat de meeste mensen vertrokken naar Nederland. Waarom een vertrek naar een land dat zo verfoeid wordt op Curaçao? Is het niet méér aantrekkelijk om juist naar de ‘brothers’ in Venezuela te trekken, of naar het mooie autonome staatje Barbados te verhuizen waar juist wel volledige autonomie is bereikt? Waarom Nederland? Waarom niet die prachtige ‘sister-countries’ als Jamaica, Dominicaanse Republiek, Trinidad, Puerto Rico, the States, etc etc? Als het aankomt op persoonlijk belang, wordt het principe (het aanklagen van de neokolonialist) losgelaten. Nederland biedt uiteindelijk en kennelijk meer kansen dan het economisch perspectief van Curaçao. De kans op een exodus lijkt toe te nemen en dat gaat ten koste van de leefbaarheid op Curaçao. Des te minder inwoners, des te minder belastingbetalers, des te minder voorzieningen. Met een perspectief van 2% bevolkingskrimp per jaar komt het kantelpunt in leefbaarheid snel in zicht (een autonome Leegstaat). Al over nagedacht, Parlement van Curaçao? Er ligt een kans…roep alle 50.000 in Nederland wonende Curaçaoënaars terug en bouw verder aan het land richting ‘Barbados-model’. Punda is nu al van de Indiërs, Scharloo van de Joodse gemeenschap. Pietermaai van de Nederlanders en Buena Vista en Koraal Specht van de Cribs/Bloods-bende. Curacao is een verdeeld land en vooral niet van Curaçaoënaars.

  5. Althans, dat zijn de officiele cijfers. Hoeveel illegalen er zijn binnengekomen weten wij niet. Honderden? Meer? Amnesty doet daar wat badinerend over maar feit is dat deze mensen hier zonder enig respect voor wetten en regels illegaal het land betreden, hier gaan wonen en werken (waardoor de werkloosheid niet AF doch TOEneemt). Alsof dat niet genoeg is worden er helaas meerdere malen, te vaak, wapens aan boord aangetroffen, soms veel wapens. Heb dit ook zelf mogen vernemen van een illegaal persoon; “er waren veel, veel wapens aan boord”. Daarnaast heeft ons CMC nog miljoenen open staan van spoedoperaties die verricht zijn bij illegalen. Niet echt leuk allemaal en jammer en niet terecht dat Amnesty haar ogen daar wat voor sluit. Dit laat onverlet dat deze mensen wel correct behandeld moet worden, zeker. Voor Amnesty nog een tip: ga eerst praten met alle partijen en kom daarna met een rapportage en kritiek. Andersom werkt niet en leidt tot weerstand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -