25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 04:54

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Meer dan 10.000 handtekeningen tegen ecoresort

De petitie werd begin februari online gelanceerd en is gericht tegen de bouw van een groot ecoresort aan het binnenmeer van Rif St. Marie.

De petitie tegen de bouw van een ecorestort op Rif Sint Marie heeft meer dan 10.000 handtekeningen gekregen. Het gaat om een petitie op de website www.change.org. Daarnaast hebben zo’n duizend mensen ook een handtekening op papier gezet.

Initiatiefnemer Marfa Wawoe laat aan de Amigoe weten dat ze doorgaat met het inzamelen van handtekeningen. De petitie werd begin februari online gelanceerd en is gericht tegen de bouw van een groot ecoresort aan het binnenmeer van Rif St. Marie.

Wawoe hoopt de komende periode meer handtekeningen te kunnen verzamelen. Ook wil ze een gesprek aangaan met de MFK, waarbij ze hoopt steun te krijgen van die partij in haar strijd tegen de aantasting van de natuur rond St. Willibrord.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. @Robert zegt: “…Rif Marie behoort tot 1 van de gebieden die zijn aangewezen als Key Biodiversity Area…”

  Dit is slechts ten dele waar. Een deel van het rif, daar waar ze nu willen bouwen, is in het EOP (1997) al aangewezen als woningbouwgebied.

 2. Precies, cooper had dat gebied allang voor zichzelf voor ogen, dan mogen de Nederlanders het wel gaan exploiteren, met ‘n onderhands prijskaartje eraan.

 3. Mag zeker niet door gaan in mijn ogen. Maar wat wel door zou moeten gaan ( gepland strand Marie Pampoen ) idee van plof kop Cooper en Gerrit de Raaf en nog een mee loper ( ben effe ze naam kwijt?. Er is alleen een parkeer plaatst en voetbal veldje cq tennis baantje gekomen, vanaf mini strandje zonder strand in zee tot de pier is het een grote asbelt vrachtwagens vol met vuil worden er gekiept, geen kosten en ook geen controlen van duur betaalde niks doen man cq opzichter, zuip alleen zich elke dag een stuk in zijn reet met een gekregen fles rum, door mensen die maar door blijven storten als hij zijn ogen dicht heeft van de drank. OF niet dan Joop langs de weg ???.

 4. Rif Marie behoort tot 1 van de gebieden die zijn aangewezen als Key Biodiversity Area. Om in dat gebied door een Nederlandse project’ontwikkelaar’ vele apartementen, winkelcentrum enz. te gaan neerzetten is ridicuul en respectloos. Onder het mom van ‘ecoresort’; laat me niet lachen, je reinste commerciele onzin. In Nederland kan je er niet eens aan denken te gaan bouwen in een wetland. Hier zijn er altijd weer querulante commerciele boefjes die menen slim te moeten zijn en het toch gaan proberen. We zouden ons echt belachelijk maken en (alweer) een aanslag plegen op het beetje natuur wat wij hier nog hebben.

 5. Marfa Wawoe is van Willywood! aardige dame!

  Trouwens weten we nog toen de heer Cooper eerder al een groot resort wilde laten bouwen bij Knip? En daarna zal het wel een private beach worden voor de hotel gasten.

  Alleen Gelt Dekker wilde Cooper geen geld geven en ze maakte hem toen een persona non grata.

 6. Beste @John, ik zou niets tegen een escortresort hebben maar vraag me af wat die wijf van een @Marfa Wawoe tegen een ecoresort kan hebben. Met Cooper in de regering, de eerste de beste resort eigenaar die met een zak met geld komt krijgt daar toestemming om een resort neer te zetten.

 7. De vraag is wilt deze Marfa Wawoe zelf een ecoresort bouwen of wilt ze dat er eentje komt? Tegenwoordig zijn deze zwarte vrouwen niet te onderschatten ze kunnen zo met een blanke met geld getrouwd zijn. Ze wilt bij MFK langs gaan, dat wordt waarschijnlijk een gesprek met Cooper. Moet ze een zak met geld meenemen anders maakt ze geen kans.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...
- Advertentie -