28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

ParadiseFM | Man-Statenlid Mc William stelt vragen over zelftests

In Nederland verdeelt het RIVM zelftesten in het onderwijs, dat is volgens Mc William een groot contrast met het zelftest-beleid op Curaçao | Extra

Bijna de hele wereld heeft ze in de winkels en zelfs bij tankstations liggen, maar op Curaçao mogen ze niet geïmporteerd worden: zelftests voor covid-19. Dat is ook Statenlid Mc William van MAN niet ontgaan.

Over het ontbreken van deze tests heeft zij nu vragen gesteld aan GMN-minister Dorothy Pietersz-Janga. Mc William wil van de minister onder andere weten hoe het verder moet als de scholen straks weer open gaan. Juist in die leeftijdsgroep vinden namelijk de meeste besmettingen plaats.

In Nederland verdeelt het RIVM zelftesten in het onderwijs, dat is volgens Mc William een groot contrast met het zelftest-beleid op Curaçao.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @LaStiwz: Dan zit jij beneden de grote rivieren. Hier in het midden des lands hadden we ‘maar’ 13,5 graden. Ik ben er blij mee: mijn eerste winter sinds 9 jaar.
  Wss denkt Lapas terug aan de winters in zijn studententijd.

 2. @Lapas zegt: “…In Nederland is het nu rond 0 graden…”

  16 graden hier gisteren. Als er geen lockdown was, hadden we een terrasje gepikt,

 3. Ze is de enige, in de staten, die die open deur intrapt. De rest doet FA.
  En dat zij dit doet, kan ik bijna niet zeggen dat dit haar siert.
  Wat het wel aangeeft is hoe “gecastreerd” de rest is.
  De rest wil zelfs geen opendeur intrappen.
  Maar wel geld opstrijken.
  Als de rest een kans had gehad om een dochter/zoon teplaatsen hadden ze het ook gedaan. Wat haar beter maakt is dat ze een open deur intrapt, hoe triest dat is is de staat van de politiek

 4. Beste @gerrit, heb je de discipline om na een positieve zelftest, jezelf in quarantaine te plaatsen? Wie registreert dan het aantal positieve gevallen? Of ga je daarna nog een PCR-test doen? Dan ben je de bekende witte raaf op het eiland.

 5. Nu moet er voor de testen betaald worden, Labs en ADC.
  Het is al sinds begin 2020 een uiterst lucratieve business. Dus McW, ook al zo’n lichtgewicht (maar wel slim om dochter “Chanel als vrijwilligster” te plaatsen voor zij op moest stappen), trapt de bekende open deur in.

 6. Onbegrijpelijk dat een clubje hier het gebruik van de zelftest kan verbieden terwijl het wereldwijd wordt toegepast.
  Ik vind het wel prettig, ook bij geen klachten, een indicatie te hebben dat het niet geheel onverantwoord bij oude buren etc op bezoek te gaan.

 7. Nou het RIVM heeft eenmalig zelftesten uitgedeeld, de bedoeling is dat scholen dat daarna zelf betalen. In Nederland is het nu rond 0 graden Celsius dus alle ramen en deuren worden dichtgehouden.

  Daarbij komt, het is niet bekend dat corona net als in Nederland zich hier onder scholieren verspreidt. Blijkbaar kent MC Williams al een leverancier die hier brood inziet.

  Op zich zegt een zelftest niet veel want als iemand positief test moet die nog een PCR-test doen om zo gemonitord te worden.

  Aan de andere kant moet iemand die met een zelftest een positieve uitslag ziet, de discipline opbrengen om zichzelf in quarantaine te plaatsen.

  Wat is die trut weer mee bezig vraag ik me af altijd bij MC. Williams.

 8. Van de statenleden zijn de leden die door de familie “gepusht” zijn naar een politieke carrière degene met het meeste geweten.
  Zij hebben hun positie niet te danken aan de verkoop van hun persoon aan partij of persoonlijke sponsors.
  McWilliam bewijst het met deze logische vraag. Dat ze alleen met de vraag alleen al aan de poten van een verdien model zaagt maakt voor haar niets uit.
  Het grootste deel heeft rekening te houden met de sponsors. Zou het mij verbazen dat izzy en/of zijn bedrijf (dat de testen doet) een sponsor is?
  Natuurlijk niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -